nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HBO Multiproblematiek binnen Social Work

De hbo opleiding HBO Multiproblematiek binnen Social Work zelfstandig vanuit huis volgen? Met de vergelijker van thuisstudies ontdek je tientallen thuisopleidingen en studies waarmee jij verder komt binnen het domein HBO-programma’s. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Beginnen als ZZP’er? Of juist toe aan volledig iets nieuws? Pak dit moment en vergelijk gemakkelijk professionele thuisstudies van erkende onderwijsinstellingen als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en ga meteen aan de slag met een hbo thuisstudie HBO Multiproblematiek binnen Social Work! Een passende opleiding voor iedereen, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en docenten uit het werkveld. Deze hbo opleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €1230,00 bij onder andere NTI.

 • Zelf je studie indelen.
 • Prettige online leeromgeving.
 • Behulpzame docenten.
 • Altijd 100% actuele lesstof.
 • Vele malen goedkoper dan klassikaal.
 • In september 2023 voordelig geprijsd.

Alle thuisstudies HBO Multiproblematiek binnen Social Work september 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIHBO Multiproblematiek binnen Social Work6 maanden€1230,00Meer informatie
HBO Multiproblematiek binnen Social Work zelf thuis volgen

Prima te combineren met werk en gezin

De opleiding HBO Multiproblematiek binnen Social Work zelfstandig thuis volgen

Wil jij promotie maken? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat er ook bij jou speelt, iedereen vind het leuk om te leren. Het is nu aan jou om er werk van te maken. De website thuisstudiezoeken.nl is een handige manier om te beginnen met zoeken. In de vergelijker vind je uitgebreide info over een grote variëteit aan studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen om jouw volgende doel te realiseren. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein HBO-programma’s? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie HBO Multiproblematiek binnen Social Work(duaal of voltijd). Via deze hbo opleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, zonder strakke deadlines. Het is goed te doen samen met jouw functie, andere interesses en het gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Inschrijven voor een hbo opleiding HBO Multiproblematiek binnen Social Work is niet moeilijk. In het bijgaande stappenplan komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Download de gratis studiegids of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Wanneer alle privé-gegevens kloppen krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op de momenten dat je tijd hebt de verschillende lesmaterialen samenvatten en toetsen maken of opdrachten inleveren. Uiteraard ontvang je regelmatig feedback van een professionele docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt ontvang je een certificaat of diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actuele tarieven HBO Multiproblematiek binnen Social Work thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Wat is hiervan de reden? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel van de documentatie kun je digitaal raadplegen op een telefoon of PC (ook tablets). Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en werken ze met minder dure docenten. Vaak zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou ondersteunt. De opleiding HBO Multiproblematiek binnen Social Work kan men aanschaffen vanaf €1230,00 bij bijvoorbeeld NTI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Alle theorie en opdrachten (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een persoonlijke mentor van NTI.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Binnen no-time een echte opleiding starten

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een aanzienlijk aantal mensen kiezen voor een studie aan huis. Het zelf kunnen bepalen en het grote aanbod aan opleidingen maakt het alleen maar leuker. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en is het niveau niet te hoog? Hierna vind je enkele prangende vragen rondom zelfstandige HBO Multiproblematiek binnen Social Work thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de hbo opleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus HBO Multiproblematiek binnen Social Work: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd krijg je bij veel aanbieders à la minute de digitale studiestof. Dezelfde week krijg je de hele studiemap ook thuis (soms kan het alleen met digitale middelen). De hbo opleiding kun je afronden pakweg 6 maanden. In veel gevallen bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Lukt het niet in deze periode? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dit varieert per studie en opleider. Korte opleidingen en cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Gaat het om een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Soms is een bepaalde HBO Multiproblematiek binnen Social Work vooropleiding vereist. Een andere methoden kan zijn een 21-plus toets of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Via de site van de onderwijsinstelling achterhaal je aanvullende informatie over de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De volledige MBO-, HBO en masters van bedrijven zoals Nederlands Talen Instituut (NTI) zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit wil zeggen dat deze opleidingen even waardevol is als een cursus bij een school zoals ROC Tilburg. Mogelijk ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een serieus branchediploma zoals NIMA. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze maak jij kenbaar dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Verschillende scholen geven ook een HBO Multiproblematiek binnen Social Work klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: je kunt ervaringen en kennis delen meer individuele begeleiding en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Er zijn ook nadelen: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Standaard is de prijs van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De meeste opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. Via internet bekijk je alles voor jouw hbo opleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In deze internet omgeving kun je terecht voor ondermeer oefenexamens, geluidsbestanden, webinars, oefeningen, video’s, het lesmateriaal. Verder lever je hier opdrachten in, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-hbo-multiproblematiek-binnen-social-work

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2023

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Je kunt vrijwel alles online studeren. Dat gaat van Algemene Natuurwetenschappen tot en met Weerbaarheid voor beveiligers en handhavers, en dus ook de HBO Multiproblematiek binnen Social Work zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen rijmt met mijn privé situatie? Hieronder kun je meer vinden over de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Met een ruim aanbod hobbycursussen.
 2. LOI: Docenten met ervaring uit het vak
 3. NTI: Start elk moment met jouw opleiding.
 4. Laudius: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 5. Thuiscursus.nl: Altijd examengarantie
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Een professionele thuisstudie HBO Multiproblematiek binnen Social Work online versneld volgen is realistisch vanaf €1230,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De volgende producten kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
 • Verplichte boeken en readers

Advies van de adviseur: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (september 2023). Het betreft uitsluitend kosten voor een volwaardige opleiding die van belang is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De cursus of studie vormt een bijdrage voor jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van NTI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten in kwestie komen minimaal uit op €250 (per 12 maanden) tot een max van €15k.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Waarom? Je manager kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Daarnaast mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een zelfstudie via de werkgever starten is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Binnen veel organisaties mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Multiproblematiek binnen Social Work. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Wil jij je verdiepen in multiproblematiek en leren hoe jij multiproblematiekcases tot een goed eind brengt? Dan zit je hier goed. In slechts 6 maanden tijd leer jij de ins & outs. Je maakt kennis met verschillende vormen van multiproblematiek, leert omgaan met weerstand en ontwikkelt je motiverende gespreksvoering. Zo kun jij jouw cliënten de juiste hulp bieden én motiveren om door te pakken. Interessant?  Start dan vandaag nog HBO Multiproblematiek binnen Social Work.

Daarom kies je voor HBO Multiproblematiek binnen Social Work van het NTI:

 • Een waardevol certificaat
 • Al in 6 maanden af te ronden
 • Dé specialisatie in multiproblematiek
 • Online leeromgeving mét uitdagende opdrachten
 • Onderdeel van HBO SPH

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie