loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie HBO Ontwerpen en brand design

De hbo opleiding HBO Ontwerpen en brand design op je eigen tempo vanuit huis volgen? D.m.v. onze vergelijker check & vergelijk je goed aangeschreven thuiscursussen en studies om verder te komen binnen het domein Grafische vormgeving en Multimedia. Wil je hogerop in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of simpelweg toe aan volledig iets nieuws? Bekijk en vergelijken heel eenvoudig kwalitatieve thuisopleidingen van Hollandse afstandsopleiders als NCOI en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een hbo thuisopleiding HBO Ontwerpen en brand design! Zelf je studietempo bepalen, up-to-date lesmateriaal, en uitstekende vakdocenten. Deze hbo opleiding is te bestellen vanaf €1912,00 via o.a. LOI.

 • Alles helemaal zelf inplannen.
 • Lesmateriaal digitaal beschikbaar.
 • Feedback van persoonlijke docent.
 • Leer vaardigheden voor de praktijk.
 • De meest goedkope studiemogelijkheid.
 • In september 2022 voor een voordelige prijs.

Vergelijking van thuisstudies HBO Ontwerpen en brand design september 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Ontwerpen en brand design8 maanden€1912,00Meer informatie
HBO Ontwerpen en brand design vanuit huis volgen

Studeer op afstand op jouw eigen tempo

De opleiding HBO Ontwerpen en brand design zelfstandig thuis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat jouw niveau ook is, het aanbod is ontzettend groot! Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze website is in ieder geval een goed startpunt. Met onze vergelijker vergelijk je een grote variëteit aan thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die passen bij jouw doelen. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Grafische vormgeving en Multimedia? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie HBO Ontwerpen en brand design(duaal of voltijd). Via deze hbo opleiding doe je belangrijke kennis op, zo snel of langzaam als jij dat wil. Jij kan studeren op deze manier combineren met je huidige baan, sport en andere bezigheden.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Van start gaan met een hbo opleiding HBO Ontwerpen en brand design is niet ingewikkeld. In het volgende stukje gaan we er verder op in:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en lees meer details over de cursus.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Registreer je dan direct online.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: waar en wanneer jij wilt je lesstof bestuderen en huiswerk inleveren. Natuurlijk wordt je geholpen door een persoonlijke docent.
 6. Na het afronden van de studie ontvang je een certificaat of diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actuele kosten HBO Ontwerpen en brand design thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Wat is hiervan de reden? Je schaf geen hele dure boeken aan. Veel lesmaterialen open je gewoon via internet via bijvoorbeeld je PC, smartphone of iPad. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Natuurlijk is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou gedurende de studie helpt. De opleiding HBO Ontwerpen en brand design is er nu al vanaf €1912,00 via de onderwijsinstelling LOI. De kosten worden gevormd door:

 • Het lesmateriaal (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een persoonlijke begeleider van LOI.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Met diploma / accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een aanzienlijk aantal volwassenen kiezen voor een studie aan huis. De vrijheid en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Kan ik zomaar beginnen, en past het bij mijn ambities? Hieronder beantwoorden we de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige HBO Ontwerpen en brand design thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn hbo opleiding?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus HBO Ontwerpen en brand design: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je doorgaans dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Kort daarna krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De hbo opleiding heeft een studietijd van ongeveer 8 maanden. Meestal kun je het natuurlijk sneller afronden. Onverwachte drukte? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dit verschilt per studie en aanbieder. (Hobby)cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Gaat het om een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Soms is een dergelijke HBO Ontwerpen en brand design vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Een andere methoden kan zijn een 18+ examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. Op de opleidingspagina kun je terecht voor aanvullende informatie met betrekking tot toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van aanbieders zoals onder andere Laudius voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze thuisopleidingen gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Noorderpoort. Daarnaast krijgen deelnemers soms een speciaal branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij korte cursussen en trainingen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Zodoende is het voor iedereen duidelijk dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Veel scholen hebben ook een HBO Ontwerpen en brand design klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: leren van je studiegenoten, meer directe feedback van je docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Een negatief punt is: je moet jouw agenda erop aanpassen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Tevens is tarief van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De populaire opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Hier raadpleeg je de meest handige tools voor je hbo opleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In jouw online omgeving zoek je ook naar het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, webinars, video’s, geluidsbestanden, oefenexamens. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-hbo-ontwerpen-en-brand-design

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2022

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Onder andere Spaans voor gevorderden tot en met VMBO Natuurkunde en scheikunde 1, en tegenwoordig dus ook de HBO Ontwerpen en brand design zelfcursus. Welke onderwijsinstelling sluit aan bij mijn wensen en situatie? Hierna benoemen we de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Altijd 15 dagen op proef
 2. LOI: Al meer dan 90 jaar voorop in onderwijs
 3. NTI: MBO basisopleidingen
 4. Laudius: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
 5. Thuiscursus.nl: Moderne leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Een echte thuisstudie HBO Ontwerpen en brand design online volgen kan al vanaf €1912,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. De studiekosten zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De relevante kosten kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Verplichte boeken en readers

Advies van de adviseur: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (september 2022). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een studie waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De cursus draagt direct bij aan de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het moet gaan om een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van LOI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De totale kosten zijn ten minste €250,00 (per 52 weken) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. De reden hiervoor? Je werk / collega heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Daarnaast kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een uitgebreide cursus via je werk volgen heeft pluspunten voor beide partijen. Regelmatig kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Ontwerpen en brand design. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Brand design draait om het ontwerpen en ontwikkelen van een merk. En dat gaat veel verder dan het creëren van een herkenbare huisstijl! Met de korte opleiding HBO Ontwerpen en brand design leer je een sterk en herkenbaar merk ontwerpen én dit doorvertalen naar concrete communicatie-uitingen.

Je verdiept je in deze opleiding in diverse aspecten van brand design. Zo leer je grafisch ontwerpen, mediaproducten ontwerpen en testen en branding inzetten om het gewenste imago voor een organisatie te laden. Ook leer je werken met Adobe InDesign en Illustrator, twee van de meest gebruikte programma’s in de grafische sector.

Met het diploma van het korte HBO-programma Ontwerpen en brand design toon je aan over kennis en vaardigheden op HBO-niveau te beschikken. Na afronding kun je bij doorstroming naar de HBO-bacheloropleiding Communication and multimedia design (CMD) vrijstelling aanvragen voor de inhoudelijk overeenkomende module(s).

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie