loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • NHBO
 • 30% korting op beroepsopleidingen. Ruim cursusaanbod met leraren uit het volwassenenonderwijs.

Thuisstudie HBO Opvoedings- en Ontwikkelingsbegeleider

De hbo opleiding HBO Opvoedings- en Ontwikkelingsbegeleider op je eigen tempo vanuit huis volgen? Aan de hand van www.thuisstudiezoeken.nl vind je alle erkende thuiscursussen en studies in het vakgebied van HBO-programma’s. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of wellicht een cursus om je kennis te verbreden? Lees info en vergelijk zonder problemen kwalitatieve opleidingen en thuisstudies van toonaangevende instellingen als NHBO en ga meteen aan de slag met een hbo thuisstudie HBO Opvoedings- en Ontwikkelingsbegeleider! Een opleiding die past bij je denkniveau, een gratis proefles volgen, en altijd de beste begeleiding. Deze hbo opleiding kun je al volgen vanaf €1230,00 bij een erkende aanbieder als NTI.

 • Studeren waar en wanneer je wil.
 • Met diploma, examen of certificaat.
 • Professionele docenten.
 • Een praktijk-investering in jezelf.
 • Goedkoper dan het reguliere onderwijs.
 • In maart 2021 goedkoop aangeboden.

Aanbieders thuisstudie HBO Opvoedings- en Ontwikkelingsbegeleider maart 2021

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIHBO Opvoedings- en Ontwikkelingsbegeleider6 maanden€1230,00Meer informatie
HBO Opvoedings- en Ontwikkelingsbegeleider thuis volgen

Bekijk aanbod en schrijf je vandaag nog in

De opleiding HBO Opvoedings- en Ontwikkelingsbegeleider flexibel thuis volgen

Groeien naar een hogere functie? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat er ook bij jou speelt, voor ons allemaal is er een uitdaging. Maar je moet wel ergens beginnen. Deze thuisstudie-vergelijker is in ieder geval een goed startpunt. Met behulp van onze website kom je in aanraking met tientallen zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Verder groeien binnen het domein HBO-programma’s? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie HBO Opvoedings- en Ontwikkelingsbegeleider(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze hbo opleiding doe je in korte termijn veel kennis op, zo snel of langzaam als jij dat wil. Dit gaat erg goed samen met jouw functie, hobby’s en jouw familie.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Inschrijven voor een hbo opleiding HBO Opvoedings- en Ontwikkelingsbegeleider is eenvoudiger dan jij denkt. In het onderstaande stappenplan komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Selecteer de gewenste opleider en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als je voldoet aan de toelatingseisen komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: op zelfgekozen momenten de lesmaterialen doorkijken en examens maken. Vanzelf heb je regelmatig contact met een ervaren docent.
 6. Na het afronden van de studie krijg je het (branche)diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actuele kosten HBO Opvoedings- en Ontwikkelingsbegeleider thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Een groot deel van wat behandeld wordt check je simpelweg digitaal op een tablet, smartphone of laptop. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. In de regel heb je een persoonlijke begeleidervoor ondersteuning en advies. De opleiding HBO Opvoedings- en Ontwikkelingsbegeleider volg je al vanaf €1230,00 bij o.a. NTI. De kosten worden gevormd door:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (meestal ook per post te krijgen).
 • Altijd een eigen mentor van NTI.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Ontdek het gemak van thuis studeren

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Meer en meer jongeren kiezen voor een thuisstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het enorme aanbod maakt het alleen maar leuker. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is het wat voor mij? In het overzicht hierna lees je de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige HBO Opvoedings- en Ontwikkelingsbegeleider thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de hbo opleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus HBO Opvoedings- en Ontwikkelingsbegeleider: studeren op de momenten wanneer het jou past. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je meestal dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Dezelfde week worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (niet verplicht bij alle studies). De hbo opleiding heeft een studietijd van om en nabij de 6 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Kom je er even niet aan toe? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dat verschilt per studie. Cursussen en veel taalstudies hebben in de regel weinig basiseisen. Betreft het een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Meestal is een bepaalde HBO Opvoedings- en Ontwikkelingsbegeleider vooropleiding een voorwaarde. Soms kan er worden gekozen voor een 21-plus toets of op basis van een eerder gevolgd programma. Op de opleidingspagina vind je ruime info betreffende de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van onderwijsaanbieders als onder andere LOI zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). We kunnen dus zeggen dat deze afstandopleidingen net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld ROC Mondriaan. Daarnaast levert de instelling vaak een serieus branchediploma zoals NL Actief A. Bij een deel van de (hobby)cursussen wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Op die manier kun je aantonen dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Veel aanbieders hebben ze mogelijkheid voor een HBO Opvoedings- en Ontwikkelingsbegeleider klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: leren van je studiegenoten, de goede en individuele ondersteuning en extra uitleg voor toetsen en examens. Minder fijn: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, NHBO of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De meeste opleiders bieden een online leeromgeving. In dit systeem download je de essentiële informatie voor je hbo opleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. Met jouw online lesomgeving is er een verzameling geplaatst van het lesmateriaal, oefeningen, video’s, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, webinars. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-hbo-opvoedings-en-ontwikkelingsbegeleider

Onderwijsinstellingen vergelijken maart 2021

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Dit varieert van Hindi Voor Beginners tot HBO Werkplekbeheer en Kantoorautomatisering, en sinds kort dus ook de HBO Opvoedings- en Ontwikkelingsbegeleider zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn ambities? In het volgende hoofdstuk benoemen we de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Erkenning door het ministerie van onderwijs
 2. LOI: Aantrekkelijk voor werkgevers
 3. NTI: Flexibel studeren
 4. Laudius: Gratis informatiefolder
 5. NHBO: Vakkundige docenten
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 400+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een hoogwaardige thuisstudie HBO Opvoedings- en Ontwikkelingsbegeleider online versneld volgen kost om en nabij de €1230,00. Maar het kan nog goedkoper. Boeken, lesgeld e.d. zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. Deze kosten kun je aftrekken:

 • Instellingsgeld, lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Kosten voor studieboeken of vakliteratuur

Let op: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (maart 2021). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een studie waarbij je competenties leert voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De thuisstudie is gericht op je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het moet gaan om een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van NTI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De studiekosten zijn ten minste €250 (per jaar). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. De reden hiervoor? Je werk / collega heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Daarnaast mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een relevante opleiding via de werkgever starten is dus een win-win situatie. Bij veel bedrijven mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Opvoedings- en Ontwikkelingsbegeleider. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Ben jij geïnteresseerd in de opvoeding en ontwikkeling van kinderen en jongeren? Volg dan de korte hbo-opleiding Opvoedings- en Ontwikkelingsbegeleider. Met dit flexibele programma doe je in 6 maanden de nodige kennis op. Onderwerpen die aan bod komen zijn persoonlijkheidsontwikkeling, voorschoolse en vroegschoolse educatie en gesprekstechnieken. Schrijf je in voor de korte opleiding Opvoedings- en Ontwikkelingsbegeleider en duik in de leefwereld van kinderen.

Daarom kies je voor HBO Opvoedings- en Ontwikkelingsbegeleider van het NTI:

 • Inclusief volledige vakliteratuur
 • Begeleiding door praktijkgerichte docenten
 • Inclusief praktijkbijeenkomsten

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie