loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • NHBO
 • 30% korting op beroepsopleidingen. Ruim cursusaanbod met leraren uit het volwassenenonderwijs.

Thuisstudie HBO Opvoedingsondersteuning

De hbo opleiding HBO Opvoedingsondersteuning flexibel en snel thuis volgen? Aan de hand van Thuisstudiezoeken.nl vind je uitgebreide info over de beste thuiscursussen en opleidingen in de categorie HBO-programma’s. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Beginnen als ZZP’er? Of anderzijds een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Neem de informatie door en vergelijk simpel en snel tientallen relevante zelfstudies en thuiscursussen van Nederlandse scholen als LOI en wie weet begin jij volgende week al met een hbo thuisstudie HBO Opvoedingsondersteuning! Op een flexibele manier studeren, studiematerialen online toegankelijk, en docenten uit het werkveld. Deze hbo opleiding kan jij volgen vanaf €597,00 bij een erkende aanbieder als NTI.

 • Studeren waar en wanneer je wil.
 • Online account met studieplanning.
 • Docenten uit de praktijk.
 • Leer vaardigheden voor de praktijk.
 • Je bespaart enorm op het lesgeld.
 • In maart 2021 goedkoop aangeboden.

Vergelijk thuisstudies HBO Opvoedingsondersteuning maart 2021

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIHBO Opvoedingsondersteuning3 maanden€597,00Meer informatie
HBO Opvoedingsondersteuning vanuit huis volgen

Bekijk aanbod en schrijf je vandaag nog in

De opleiding HBO Opvoedingsondersteuning thuis digitaal volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat jouw situatie ook is, er is ontzettend veel mogelijk! Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze vergelijkingssite komt dan om de hoek kijken. Op deze website vind je uitgebreide info over een ruim aanbod cursussen en beroepsopleidingenwaarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Wil je verder leren binnen het domein HBO-programma’s? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie HBO Opvoedingsondersteuning(duaal of voltijd). Binnen deze hbo opleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, zonder strakke deadlines. Dit gaat erg goed samen met werk of een andere opleiding, culturele activiteiten en jouw gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Aan de slag gaan met een hbo opleiding HBO Opvoedingsondersteuning regel je razendsnel online. In het bijgaande stappenplan vind je alle details:

 1. Klik op een van de opleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als je voldoet aan de toelatingseisen worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Het traject gaat nu van start: waar en wanneer jij wilt de lesstof erbij pakken en colleges terugkijken. Uiteraard wordt je geholpen door een professionele docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Wat is de prijs van een HBO Opvoedingsondersteuning thuisopleiding?

Een positief aspect van een online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Wat daar de reden voor is? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. De meeste lesstof check je simpelweg digitaal, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een telefoon of PC (ook tablets). Daarnaast hoef je niet te reizen en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Normaal gesproken is er een coach of begeleider die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding HBO Opvoedingsondersteuning kun je al volgen vanaf €597,00 via de onderwijsinstelling NTI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Het lesmateriaal (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Altijd een eigen mentor van NTI.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot deel van de Nederlanders kiezen voor een studie aan huis. De hoge mate van flexibiliteit en de uitgebreide database met cursussen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Kan ik zomaar beginnen, en sluit het aan bij mijn wensen? Hieronder behandelen we de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige HBO Opvoedingsondersteuning thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de hbo opleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus HBO Opvoedingsondersteuning: je kunt beginnen wanneer je maar wil. De lesstof is grotendeels digitaal. Wanneer de inschrijving akkoord is krijg je bij veel aanbieders binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Kort daarna worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (soms kan het alleen met digitale middelen). De hbo opleiding heeft een looptijd van gemiddeld 3 maanden. Meestal kun je het natuurlijk sneller afronden. Kom je er even niet aan toe? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dit wisselt per type opleiding. Korte opleidingen en cursussen stellen geen strenge eisen. Wil je je aanmelden voor een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Normaal gesproken is een bepaalde HBO Opvoedingsondersteuning vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Het kan ook gaan om een 18+ toets of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de beschrijving van de opleiding vind je de verdere details omtrent de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van instellingen zoals bijvoorbeeld Scheidegger voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Dit wil zeggen dat deze studies net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld ROC TOP. Daarnaast ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een waardevol branchediploma als NIMA. Bij een deel van de (hobby)cursussen kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Daarmee kan jij laten zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Veel scholen bieden ook een HBO Opvoedingsondersteuning klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: de interactie met andere studenten, meer individuele begeleiding en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Er zijn ook nadelen: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, NHBO of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De meeste opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Daar check je de belangrijke documenten voor jouw hbo opleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In deze internet omgeving kan men ook terecht voor praktijkvoorbeelden, oefeningen, het lesmateriaal, oefenexamens, geluidsbestanden, webinars. In dat systeem upload je ook huiswerk, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-hbo-opvoedingsondersteuning

Onderwijsinstellingen vergelijken maart 2021

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Bijvoorbeeld HBO Oriëntatie op toerisme tot HBO Bedrijfskunde en Recht, en sinds kort dus ook de HBO Opvoedingsondersteuning zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die matcht met mijn persoonlijke wensen? In onderstaande paragraaf beschrijven we kort de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Een prettige digitale leeromgeving
 2. LOI: Mogelijkheid tot een studieadviesgesprek
 3. NTI: Je ziet stap voor stap wat je moet lezen, oefenen en welk huiswerk je kunt maken.
 4. Laudius: Vak-experts met jarenlange ervaring in onderwijs of bedrijfsleven
 5. NHBO: Docenten met ervaring uit het vak
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 400+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Je eigen thuisstudie HBO Opvoedingsondersteuning online volgen kan al vanaf €597,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. De studiekosten kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De relevante zaken mag je aftrekken:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Studiematerialen zoals boeken en readers

Tip van de specialist: er zijn wel strenge voorwaarden (maart 2021). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een cursus / studie die belangrijk is voor jouw huidige- of toekomstige baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De cursus is belangrijk voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Er moet een leertraject zijn. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van NTI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De gemaakte studiekosten komen minimaal uit op €250 (p/jaar), en maximaal €15.000.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Hoe zit dit? Jouw baas kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Overigens zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een studie, training of cursus via je werk volgen is dus voor beide partijen interessant. Regelmatig kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Opvoedingsondersteuning. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, samen groeien is een mooie doelstelling.

Wil jij in een korte periode mensen leren helpen bij het opvoeden van kinderen? Dan is het kort HBO Opvoedingsondersteuning van NTI iets voor jou! Je richt je tijdens dit programma op informele en noodzakelijke opvoedingsondersteuning. Ook leer je eventuele problemen op tijd te signaleren. Enthousiast? Schrijf je dan snel in en behaal al in 3 maanden een waardevol certificaat! 

Daarom kies je voor HBO Opvoedingsondersteuning van het NTI:

 • Erkende onderwijsinstelling
 • Inclusief volledige vakliteratuur
 • Begeleiding door praktijkgerichte docenten

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie