loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Oracle Database 12c

De hbo opleiding Oracle Database 12c op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Middels Thuisstudiezoeken.nl vind je uitgebreide info over alle erkende thuiscursussen en opleidingen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie ICT. Een nieuwe stap in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of misschien iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Neem de informatie door en vergelijk moeiteloos veel gekozen thuisopleidingen en cursussen van respectabele onderwijsaanbieders als Scheidegger en begin morgen al met een hbo thuisstudie Oracle Database 12c! Een passende opleiding voor iedereen, het meest actuele lesmateriaal, en docenten uit het werkveld. Deze hbo opleiding is er al vanaf €447,00 via o.a. LOI.

 • Zelf je studie indelen.
 • Actueel en kwalitatief lesmateriaal.
 • Behulpzame docenten.
 • Lessen met een focus op de praktijk.
 • Vaak betaalt de werkgever mee.
 • In mei 2022 goedkoop beginnen.

Vergelijking van thuisstudies Oracle Database 12c mei 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIOracle Database 12c3 maanden€447,00Meer informatie
Oracle Database 12c thuis volgen

Bekijk aanbod en start vandaag al!

De opleiding Oracle Database 12c flexibel thuis volgen

Wil jij promotie maken? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Op welk niveau jij ook denkt; de mogelijkheden zijn enorm! Maar je moet wel zelf in actie komen! De website thuisstudiezoeken.nl komt dan om de hoek kijken. Op deze website tref je honderden thuiscursussen en opleidingen (beroeps) waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Wil je verder leren binnen het domein ICT? Een goede optie is de online thuisstudie Oracle Database 12c(duaal of voltijd). Tijdens deze hbo opleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, volledig op jouw eigen tempo. Je kunt het prima combineren met jouw huidige baan, hobby’s en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Kiezen voor een hbo opleiding Oracle Database 12c is niet moeilijk. In het bijgaande stappenplan zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Download de gratis studiegids of vraag een gratis proefles aan om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Ben jij overtuigd? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: op de momenten dat je tijd hebt de lesstof erbij pakken en huiswerk inleveren. Bij alle opleiders krijg je begeleiding van een vakkundige docent.
 6. Alles afgerond? Dan volgt natuurlijk een passende diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Hoeveel kost een Oracle Database 12c thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom is het zo voordelig? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Een groot deel van wat behandeld wordt open je gewoon via internet met jouw smartphone, tablet of laptop. Verder heb je geen reiskosten, en werken ze met minder dure docenten. In de regel bieden ze een persoonlijke begeleider die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Oracle Database 12c wordt al aangeboden vanaf €447,00 bij bijv. LOI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Alle theorie en opdrachten (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een vast aanspreekpunt van LOI.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Ontdek het gemak van thuis studeren

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Een aanzienlijk aantal arbeiders investeren in hun carrière met een thuisstudie. De vrijheid en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies maakt het ook steeds gemakkelijker. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Hoe werkt het precies, en sluit het aan bij mijn wensen? In het overzicht hierna bespreken we kort de vragen die we het meest horen over zelfstandige Oracle Database 12c thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn hbo opleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Oracle Database 12c: studeren op de momenten wanneer het jou past. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je dikwijls dezelfde dag nog alle digitale materialen. Kort daarna worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (dit verschilt per opleiding). De hbo opleiding heeft een looptijd van grofweg 3 maanden. Als je veel tijd hebt zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding vereist?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Korte opleidingen en cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Wil je je aanmelden voor een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Soms is een specifieke Oracle Database 12c vooropleiding vereist. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18+ toets of een ECV-certificaat. Via de site van de onderwijsinstelling achterhaal je extra info aangaande de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van aanbieders als bijv. NHA zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Dit wil zeggen dat deze diploma’s niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. ROC de Leijgraaf. Verder kan je ook rekenen op een echt branchediploma als NEVI. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Op deze manier laat jij zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Flink wat onderwijs-bedrijven faciliteren ook een Oracle Database 12c klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: leren van je studiegenoten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Er zijn ook nadelen: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Daar download je belangrijke info rondom jouw hbo opleiding en kan er contact worden gezocht met de docenten. In deze internet omgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: het lesmateriaal, video’s, geluidsbestanden, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, webinars. Je kunt hier ook projecten uploaden, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-hbo-oracle-database-12c

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2022

Op afstand studeren is enorm populair. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Van Patisserie tot een studie als Spelling en grammatica, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Oracle Database 12c zelfcursus. Welke onderwijsinstelling matcht met mijn doelen en wensen? In het volgende hoofdstuk vind je de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Officieel erkend diploma
 2. LOI: Studies in heel veel vakgebieden
 3. NTI: Duidelijk welke kosten je maakt voor een cursus of opleiding
 4. Laudius: Lesgeld terug als je niet slaagt!
 5. Thuiscursus.nl: Waardevolle diploma’s
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Een professionele thuisstudie Oracle Database 12c online versneld volgen is mogelijk vanaf €447,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Jouw studiekosten zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De relevante producten kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Opmerking: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (mei 2022). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een opleidingdie iets bijdraagt aan jouw huidige- of toekomstige baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • De studie is gericht op jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het betreft een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van LOI.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De studiekosten in kwestie beslaan het minimum van €250 (per 52 weken). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Studeren op kosten van de werkgever
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. De oorzaak daarvan? Jouw werkgever kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Verder kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een zelfstudie via de werkgever doen kan voor meerdere partijen een win zijn. In de regel heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Oracle Database 12c. Ga eens om tafel met jouw manager, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

De cursus Oracle Database 12c leert je op praktische wijze om de architectuur en concepten van Oracle te begrijpen. Hierdoor kun je succesvol een Oracle-omgeving ontwikkelen en beheren. Daarbij houd je rekening met beveiliging, opslag, onderhoud en architectuur.Na afronding van de opleiding heb je gedegen kennis van de Oracle databasetechnologie en kun je aan de slag op het niveau van een junior database administrator (DBA). Bovendien kun je na het volgen van deze training oudere versies upgraden naar Oracle Database 12c en deze database installeren en beheren.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie