nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HBO Personenrecht en familierecht

De hbo opleiding HBO Personenrecht en familierecht digitaal volgen? Via onze thuisstudie-vergelijker vind je uitgebreide info over erkende thuisopleidingen en studies om verder te komen binnen het domein Recht en Bestuur. Een nieuwe stap in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of gewoon een cursus om je kennis te verbreden? Ga direct van start en vergelijk gemakkelijk kwalitatieve thuisopleidingen en cursussen van respectabele scholen als Laudius en schrijf je vandaag nog in voor een hbo thuisopleiding HBO Personenrecht en familierecht! Studeren op je eigen tempo, het meest actuele lesmateriaal, en goede begeleiding. Deze hbo opleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €329,00 via o.a. LOI.

 • In jouw eigen tempo studeren.
 • Online omgeving met lesmateriaal.
 • Vakkundige docenten en begeleiders.
 • De lessen altijd 100% bij de tijd.
 • Je bespaart enorm op het lesgeld.
 • In december 2023 scherpe kortingen.

Aanbieders thuisstudie HBO Personenrecht en familierecht december 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Personen- en familierecht1 maanden€329,00Meer informatie
NTIHBO Personen- en familierecht3 maanden€597,00Meer informatie
HBO Personen- en familierecht thuis volgen

Bepaal zelf je tempo met de beste begeleiding

De opleiding HBO Personenrecht en familierecht flexibel vanuit huis starten

Groeien naar een hogere functie? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat jouw niveau ook is, voor ons allemaal is er een uitdaging. Het is gewoon een kwestie van doen. Deze thuisstudie-vergelijker is in ieder geval een goed startpunt. Op deze website vergelijk je tientallen zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die aansluiten op jouw wensen. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Recht en Bestuur? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie HBO Personen- en familierecht(duaal of voltijd). Binnen deze hbo opleiding doe je belangrijke kennis op, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Het is goed te doen samen met een baan, buitenschoolse activiteiten en het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Aan de slag gaan met een hbo opleiding HBO Personenrecht en familierecht is eenvoudiger dan jij denkt. Hieronder zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Selecteer de gewenste opleider en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Download de gratis studiegids of probeer een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als je voldoet aan de toelatingseisen krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: op zelfgekozen momenten de verschillende lesmaterialen samenvatten en huiswerk inleveren. Uiteraard wordt je geholpen door een ervaren docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt krijg je het (branche)diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Wat zijn de kosten van een HBO Personenrecht en familierecht thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel theorie en opdrachten kun je via internet bekijken met jouw computer, laptop, tablet of telefoon. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. In de regel bestaat er een mentor of coach die jou kan helpen. De opleiding HBO Personen- en familierecht kun je al volgen vanaf €329,00 via bijvoorbeeld LOI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een professionele begeleider van LOI.
 • Waar en wanneer jij wilt toegang tot de lesstof.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Veel medewerkers kiezen voor een thuisstudie. De aanwezige flexibiliteit en de uitgebreide database met cursussen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Wat moet ik me erbij voorstellen, en sluit het aan bij mijn wensen? In het overzicht hierna lees je enkele prangende vragen rondom zelfstandige HBO Personen- en familierecht thuisstudies.

Kan ik direct starten met de hbo opleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus HBO Personenrecht en familierecht: je kan elke week starten met deze opleiding. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je dikwijls à la minute de digitale studiestof. Binnen afzienbare tijd worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (indien gewenst). De hbo opleiding duurt om en nabij de 1 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Is een vooropleiding vereist?
Dit verschilt per studie en aanbieder. De meeste (hobbymatige) cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Gaat jouw voorkeur uit naar een HBO / WO opleidingstraject? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Meestal is een matchende HBO Personenrecht en familierecht vooropleiding wel een minimum. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18+ toets of een ECV-certificaat. Via de site van de onderwijsinstelling vind je meer informatie aangaande de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van bedrijven als NHA zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze diploma’s niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Hout- en meubileringscollege. Tevens ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een gerenommeerd branchediploma zoals branchediploma verzekeringen. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Zodoende kan een (toekomstig) werkgever zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Diverse onderwijsinstellingen hebben ook een HBO Personenrecht en familierecht klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: meer sociale interactie, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Een negatief punt is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders werken met een online leeromgeving. In deze omgeving tref je de belangrijke documenten voor jouw hbo opleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In deze speciale omgeving is er een verzameling geplaatst van geluidsbestanden, het lesmateriaal, oefeningen, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, webinars. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-hbo-personenrecht-en-familierecht

Onderwijsinstellingen vergelijken december 2023

Op afstand studeren is enorm populair. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Onder andere Natural Farming t/m Kleermaker, en je kunt nu dus ook kiezen voor de HBO Personenrecht en familierecht zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland rijmt met mijn situatie? Bijgaand vind je de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: 15 dagen gratis op proef!
 2. LOI: Ook voor kinderen (LOI Kidzz)
 3. NTI: Praktijkgerichte docenten
 4. Laudius: Duidelijk huiswerkoverzicht
 5. Thuiscursus.nl: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Een echte thuisstudie HBO Personen- en familierecht online versneld volgen is haalbaar rond de €329,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Boeken, lesgeld e.d. zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De belangrijkste producten mag je aftrekken:

 • Lesgeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Opgelet: niet elke studie komt in aanmerking (december 2023). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een beroepscursus waarbij je competenties leert voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De cursus of studie een meerwaarde is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het betreft een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van LOI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De studiekosten beslaan het minimum van €250 (per jaar), oplopend tot €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een opleiding of cursus volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Hoe zit dit? Jouw werkgever heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Daarbij zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een zelfstudie via de werkgever doen kan voor meerdere partijen een win zijn. Binnen veel organisaties mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Personenrecht en familierecht. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Het korte HBO-programma Personen- en familierecht behandelt de wetsartikelen die de rechtspositie van iedere (natuurlijke) persoon in Nederland betreffen. Het personen- en familierecht is geregeld in het eerste boek van het Burgerlijk Wetboek. Boek 1 van het BW staat dan ook centraal in deze opleiding.Personen- en familierecht maakt deel uit van het vermogensrecht. Bijna iedereen in Nederland krijgt op verschillende momenten te maken met dit onderdeel van het recht. Zo vallen bijvoorbeeld een samenlevingsovereenkomst, huwelijk, adoptie of voogdij onder dit specifieke rechtsonderdeel.Dit korte HBO-programma is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding Rechten. Succesvolle afronding biedt de mogelijkheid tot vrijstelling voor de inhoudelijk overeenkomende modules binnen deze HBO-bacheloropleiding.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie