loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie HBO programmeren

De hbo opleiding HBO programmeren flexibel vanuit huis volgen? Aan de hand van www.thuisstudiezoeken.nl ontdek je de meest interessante thuisstudies en opleidingen gerelateerd aan ICT. Je carrière een nieuwe impuls geven? Beginnen als ZZP’er? Of anderzijds een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Check en vergelijk probleemloos tientallen relevante studies en thuiscursussen van betrouwbare scholen als Laudius en schrijf je vandaag nog in voor een hbo thuisstudie HBO programmeren! Een passende opleiding voor iedereen, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en fantastische praktijkdocenten. Deze hbo opleiding kun je al volgen vanaf €329,00 bij een erkende aanbieder als LOI.

 • Je eigen studietempo bepalen.
 • Op een moderne manier studeren.
 • Alleen de bekwaamste docenten.
 • Voeg waarde toe aan je CV.
 • Vele malen goedkoper dan klassikaal.
 • In september 2022 aantrekkelijke acties.

Overzicht thuisstudies HBO programmeren september 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO programmeren1 maanden€329,00Meer informatie
HBO programmeren zelf thuis volgen

Up-to-date lesmateriaal en docenten uit het vak

De opleiding HBO programmeren voordelig vanuit huis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat jouw niveau ook is, het aanbod is ontzettend groot! Het is gewoon een kwestie van doen. Deze thuisstudie-vergelijker komt dan om de hoek kijken. Hier vind je uitgebreide info over ontzettend veel studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema ICT? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie HBO programmeren(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze hbo opleiding leer je de onderdelen van het vak, op jouw niveau en jouw tempo. Dit gaat erg goed samen met werk of een andere opleiding, culturele activiteiten en een druk gezinsleven.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Het deelnemen aan een hbo opleiding HBO programmeren is online snel te regelen. In het bijgaande stappenplan komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Download de gratis studiegids of probeer een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als jij alles volledig hebt ingevuld komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. De studie kan beginnen: zelf je studietijd indelen en de stof doornemen en examens maken. Vanzelfsprekend krijg je begeleiding van een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt wordt je beloond met een diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Wat zijn de tarieven van een HBO programmeren thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Waarom zijn de kosten zo laag? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Veel van de documentatie vind je in jouw digitale leeromgeving op jouw smartphone, tablet of laptop. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en werken ze met minder dure docenten. Wel bieden ze een persoonlijke begeleider die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding HBO programmeren volg je al vanaf €329,00 via bijvoorbeeld LOI. De kosten worden gevormd door:

 • De leerstof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een vakkundige mentor van LOI.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een groot aantal volwassenen investeren in hun carrière met een thuisstudie. De hoge mate van flexibiliteit en de enorme keuze in studies en cursussen maakt het alleen maar leuker. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Hoe werkt het precies, en sluit het aan bij mijn wensen? In het gedeelte hieronder lees je de meest gestelde vragen over zelfstandige HBO programmeren thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de hbo opleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus HBO programmeren: studeren op de momenten wanneer het jou past. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je meestal binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Niet veel later worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (indien gewenst). De hbo opleiding heeft een studietijd van ongeveer 1 maanden. Als je veel tijd hebt hoeft het niet eens zo lang te duren. Onverwachte drukte? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Ben jij van plan te starten met een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Dikwijls is hier een matchende HBO programmeren vooropleiding wel een minimum. Het kan ook gaan om een 21+ examenof een diploma van het voortgezet onderwijs. Op de website van de aanbieder achterhaal je alle noodzakelijke details met betrekking tot toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van scholen als bijvoorbeeld NTI zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. We kunnen dus zeggen dat deze opleidingen gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als ROC A12. Daarnaast behaal je met een thuisstudie vaak een serieus branchediploma zoals branchediploma pedicure. Bij een deel van de (hobby)cursussen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Op deze manier is het voor iedereen duidelijk dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Flink wat aanbieders hebben ook een HBO programmeren klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: je kunt veel leren van andere cursisten, meer directe feedback van je docent en je hebt meer een stok achter de deur. Er zijn ook nadelen: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. Daar tref je belangrijke info rondom jouw hbo opleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In dit systeem log je in om de volgende zaken te bekijken: video’s, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, oefeningen, oefenexamens, het lesmateriaal. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-hbo-programmeren

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2022

Op afstand studeren is enorm populair. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Dit loopt van HBO Plannen en ontwerpen van een netwerkinfrastructuur t/m Logistiek management, en uiteraard ook de HBO programmeren zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die relevant is voor mijn aspiraties? In het volgende overzicht vind je onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Officieel erkend diploma
 2. LOI: Beginnen wanneer jij dat wil
 3. NTI: Diverse masterprogramma’s
 4. Laudius: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 5. Thuiscursus.nl: Hoge slagingskansen
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een professionele thuisstudie HBO programmeren online versneld volgen kost om en nabij de €329,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De volgende factoren zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Advies van de adviseur: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (september 2022). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een beroepsopleiding waar je kennis opdoet voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De thuisstudie draagt direct bij aan je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De gemaakte studiekosten moeten minimaal €250 zijn (per 52 weken). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Werkgever betaalt soms mee
Een opleiding of cursus volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Wat is daarvan de reden? Jouw baas heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Overigens mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een zelfstudie via de werkgever doen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Regelmatig mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO programmeren. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

De ICT-branche is breed en veelzijdig, niet meer weg te denken uit de samenleving én zit nog altijd in de lift. Binnen deze branche wordt kennis van programmeren veelgevraagd, met name ontwikkelaars en programmeurs zijn erg gewild op de arbeidsmarkt. Tijdens de cursus Inleiding programmeren, leer je de basisbeginselen van het programmeren.Deze programmeercursus is dé opstap naar het leren van een programmeertaal. Iedere programmeertaal kent een aantal basisbegrippen. Tijdens deze HBO-cursus maak je kennis met deze basisbegrippen en ga je aan de slag in de educatieve programmeeromgeving BlueJ. In deze omgeving maak je een aantal opdrachten met behulp van de programmeertaal Java.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie