nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie DevOps

De hbo opleiding DevOps digitaal volgen? Met deze thuisstudie vergelijker vind je uitgebreide info over de meest interessante thuisstudies en cursussen in het vakgebied van ICT. Streef je naar een carrièreboost? Voor jezelf beginnen? Of meer een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Check en vergelijk heel eenvoudig populaire thuisopleidingen van betrouwbare opleiders als NTI en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een hbo thuisstudie DevOps! Een passende opleiding voor iedereen, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en fantastische praktijkdocenten. Deze hbo opleiding is er al vanaf €396,00 bij een erkende aanbieder als LOI.

 • Super efficiënt studeren.
 • Duidelijke planning en studiewijzers.
 • Behulpzame docenten.
 • De lessen altijd 100% bij de tijd.
 • Mogelijke compensatie via de werkgever.
 • In oktober 2023 goedkoop beginnen.

Opleiders thuisstudie DevOps oktober 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIDevOps4 maanden€396,00Meer informatie
DevOps thuis volgen

Studeer op afstand op jouw eigen tempo

De opleiding DevOps op afstand volgen

Zoek je een andere baan? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat jouw niveau ook is, iedereen kan studeren en leren. Maar je moet wel ergens beginnen. De website thuisstudiezoeken.nl is in ieder geval een goed startpunt. Hier kom je in aanraking met veel verschillende studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein ICT? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie DevOps(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze hbo opleiding doe je belangrijke kennis op, zonder strakke deadlines. Het is goed te doen samen met jouw huidige baan, vrijwilligerswerk en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Starten met een hbo opleiding DevOps is niet moeilijk. Door middel van het stappenplan hieronder kan je er alles over lezen:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Ben jij overtuigd? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Wanneer alle privé-gegevens kloppen ontvang je het lesmateriaal en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op eigen tempo de lesmaterialen doorkijken en toetsen maken of opdrachten inleveren. Vanzelf wordt je bijgestaan door een persoonlijke docent.
 6. Alles afgerond? Dan ontvang je een certificaat of diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat is de prijs van een DevOps thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Waarom zijn de kosten zo laag? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. De meeste lesstof open je gewoon via internet, bijvoorbeeld op jouw PC, smartphone of iPad. Daarnaast hoef je niet te reizen en zijn er minder dure docenten. Normaal gesproken heb je een persoonlijke begeleiderdie ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding DevOps kun je bestellen vanaf €396,00 via bijv. LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Het lesmateriaal (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Altijd een eigen mentor van LOI.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Steeds meer werkenden investeren in hun carrière met een thuisstudie. De maximale vrijheid en het grote aanbod aan opleidingen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Kan ik zomaar beginnen, en is het niveau niet te hoog? In het overzicht hierna behandelen we de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige DevOps thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de hbo opleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus DevOps: studeren op de momenten wanneer het jou past. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je doorgaans binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Dezelfde week krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (soms is dit optioneel). De hbo opleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in om en nabij de 4 maanden. In de praktijk zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding verplicht?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Cursussen en veel taalstudies zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ben jij van plan te starten met een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Normaal gesproken is een matchende DevOps vooropleiding noodzakelijk. Soms kan er worden gekozen voor een 21 plus examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de gratis brochure tref je ruime info over de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van instellingen als Fontys zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Zo weet je dat deze studies gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Mogelijk ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een echt branchediploma als NEVI. Bij een deel van de (hobby)cursussen is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Zodoende laat jij zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Het gros van de onderwijs-aanbieders hebben ze mogelijkheid voor een DevOps klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: de interactie met andere studenten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Een negatief punt is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Tevens is tarief van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De meeste opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. In dit systeem download je de essentiële informatie voor je hbo opleiding en kan je overleggen met de docent. In jouw online omgeving kan men ook terecht voor het lesmateriaal, geluidsbestanden, oefenexamens, webinars, praktijkvoorbeelden, oefeningen. In dat systeem upload je ook huiswerk, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-hbo-devops

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2023

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Dat gaat van Perzisch t/m Basisdiploma werktuigbouwkunde, en uiteraard ook de DevOps zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen rijmt met mijn situatie? In de beschrijving hierna kun je meer vinden over de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Studeren waar en wanneer jij dat wil
 2. LOI: Hulp bij het kiezen van een studie
 3. NTI: Voordelig studeren, transparant over kosten
 4. Laudius: Gemiddelde score 8,6
 5. Thuiscursus.nl: Docenten met ervaring uit het vak
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Een professionele thuisstudie DevOps online versneld volgen is realistisch vanaf €396,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. Deze specifieke onderdelen kun je aftrekken:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Kosten voor hulpmiddelen en boeken

Niet vergeten: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (oktober 2023). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een cursus of studie die iets bijdraagt aan de baan van je toekomst (of huidige werk). De belangrijkste details:

 • De opleiding heb je gekozen met het oog op jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van LOI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • Jouw totale kosten bedragen minimaal €250 (p/jaar) en nooit hoger dan €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Waarom? Het bedrijf waar je werkt kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Ook mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een erkende studie via je werk beginnen heeft dus veel verschillende voordelen. In de regel kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding DevOps. Ga eens om tafel met jouw manager, en haal meer uit je talenten en interesses.

Doordat veel IT-projecten op het gebied van software te laat worden opgeleverd, onderpresteren en de investeringen niet terugverdienen, koppelen organisaties hun ontwikkel- en beheeractiviteiten aan de agile-werkwijze via het toepassen van DevOps. DevOps gaat over de samenwerking en communicatie van softwareontwikkelaars en IT-professionals en integreert de ontwikkelaars en operationele teams om zo de productiviteit te verbeteren. Bij DevOps werkt iedereen samen om de waarde van software zo hoog mogelijk te houden.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie