nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HBO recht

De hbo opleiding HBO recht vanuit huis volgen? Geholpen door onze thuisstudie-vergelijker check & vergelijk je talloze thuisopleidingen en cursussen waarmee jij verder komt binnen het domein Recht en Bestuur. Streef je naar een carrièreboost? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of misschien iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Lees info en vergelijk simpel en snel populaire opleidingen en thuisstudies van Hollandse scholen als Nederlands Talen Instituut (NTI) en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een hbo thuisopleiding HBO recht! Een passende opleiding voor iedereen, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en altijd de beste begeleiding. Deze hbo opleiding is er al vanaf €658,00 bij bijvoorbeeld LOI.

 • Studeren wanneer jou het uitkomt.
 • Mogelijk om sneller te studeren.
 • Zeer goede begeleiding.
 • Actuele lesmaterialen en voorbeelden.
 • Goedkoper dan een opleiding op locatie.
 • In juli 2024 scherpe tarieven.

Overzicht thuisstudies HBO recht juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Inleiding recht2 maanden€658,00Meer informatie
HBO Inleiding recht thuis volgen

Studeren op jouw manier bij erkende opleiders

De opleiding HBO recht zelfstandig thuis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Ambieer je een nieuwe baan? Wat je denkniveau ook is, er is ontzettend veel mogelijk! Maar je moet wel ergens beginnen. Onze thuisopleiding-vergelijker helpt met het vinden van de juiste studie. In de vergelijker kom je in aanraking met een grote variëteit aan opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Recht en Bestuur? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie HBO Inleiding recht(duaal of voltijd). Binnen deze hbo opleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, op jouw niveau en jouw tempo. Jij kan studeren op deze manier combineren met jouw huidige baan, vrijetijdsbesteding en jouw gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Van start gaan met een hbo opleiding HBO recht is zo gepiept. Door middel van het stappenplan hieronder gaan we er verder op in:

 1. Selecteer de gewenste opleider en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of vraag een gratis proefles aan om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Ben je enthousiast? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als alle gegevens compleet zijn worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: op eigen tempo de lesmaterialen doorkijken en huiswerk inleveren. Zoals je mag verwachten ontvang je regelmatig feedback van een vakkundige docent.
 6. Als je alles gehaald hebt ontvang je een certificaat of diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actuele prijzen HBO recht thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Wat daar de reden voor is? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel lesmaterialen bekijk je gewoon online op jouw telefoon of PC (ook tablets). Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Wel is er een persoonlijke begeleider die jou ondersteunt. De opleiding HBO Inleiding recht kun je bestellen vanaf €658,00 via bijv. LOI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een professionele mentor van LOI.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Veel arbeiders geven de voorkeur aan een thuisstudie. De maximale vrijheid en het grote aanbod aan opleidingen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is het voor mij relevant? In het gedeelte hieronder beantwoorden we enkele prangende vragen rondom zelfstandige HBO Inleiding recht thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn hbo opleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus HBO recht: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. De lesstof is grotendeels digitaal. Wanneer de inschrijving akkoord is krijg je bij veel aanbieders dezelfde dag nog alle digitale materialen. Dezelfde week krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (soms kan het alleen met digitale middelen). De hbo opleiding kost je om en nabij de 2 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kun je het natuurlijk sneller afronden. Kom je er even niet aan toe? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit varieert per studie en opleider. Korte opleidingen en cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Oriënteer jij je meer op een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Dikwijls is hier een relevante HBO recht vooropleiding wel een minimum. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18 plus-examen of op basis van een eerder gevolgd programma. Op de website van de aanbieder achterhaal je meer informatie inzake de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van bedrijven als bijv. LOI worden erkend door het ministerie van Onderwijs. We kunnen dus zeggen dat deze opleidingen gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Van Hall Larenstein. Ook ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een speciaal branchediploma zoals branchediploma pedicure. Bij afronding van een kortlopende cursus ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Op die manier maak jij kenbaar dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
De meeste onderwijs-aanbieders faciliteren ook een HBO recht klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: je kunt ervaringen en kennis delen direct antwoord op vragen en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Wat minder positief is: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders werken met een online leeromgeving. In dat portaal tref je de noodzakelijke software en documentatie voor je hbo opleiding en heb je contact met jouw docent. Met jouw online lesomgeving zijn de volgende documenten te vinden: praktijkvoorbeelden, video’s, geluidsbestanden, oefenexamens, webinars, het lesmateriaal. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-hbo-recht

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Onder andere Freelance schrijver tot een opleiding als Masterclass Duurzaamheid, en je kunt nu dus ook kiezen voor de HBO recht zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die sluit aan bij mijn ambities? Hierna benoemen we de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Uitstekend bereikbare klantenservice
 2. LOI: HBO, MBO, Master, VO en cursussen
 3. NTI: Geen extra kosten voor praktijkdagen, dossiervorming en diplomering
 4. Laudius: Unieke premium card
 5. Thuiscursus.nl: Altijd examengarantie
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Naast je baan een thuisstudie HBO Inleiding recht online versneld volgen doe je vanaf €658,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. De studiekosten zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De belangrijkste zaken kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Studiemiddelen als boeken en software

Belangrijk: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (juli 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een cursus / studie die iets bijdraagt aan jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De cursus heb je gekozen met het oog op jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het betreft een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LOI.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De studiekosten zijn ten minste €250 (p/jaar). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een opleiding of cursus volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. De reden hiervoor? Jouw bedrijf kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Overigens mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een relevante opleiding via jouw werkgever afronden heeft dus veel verschillende voordelen. Vaak heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO recht. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, zij kunnen je daarover meer vertellen.

In het korte HBO-programma Inleiding recht komt het recht in al haar facetten aan bod. Hoe zit de Nederlandse wet in elkaar? Hoe komen wetten tot stand? Hoe werkt de rechterlijke organisatie? Wat is het verschil tussen publiekrecht en privaatrecht? Je maakt kennis met diverse rechtsgebieden, maar leert ook de verbanden en verschillen daartussen kennen.Met deze praktijkgerichte opleiding leg je in korte tijd een uitstekende basis op het gebied van recht. De opleiding is dan ook een goede keuze voor iedereen die voor zijn werk of uit persoonlijke interesse op HBO-niveau juridische basiskennis wil opdoen.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie