loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • NHBO
 • 30% korting op beroepsopleidingen. Ruim cursusaanbod met leraren uit het volwassenenonderwijs.

Thuisstudie HBO Schuldhulpverlening

De hbo opleiding HBO Schuldhulpverlening thuis volgen met goede begeleiding? Aan de hand van onze thuisstudie-vergelijker tref je de beste thuisstudies en opleidingen om verder te komen binnen het domein Recht en Bestuur. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of simpelweg iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Neem de informatie door en vergelijk probleemloos professionele thuisopleidingen van toonaangevende aanbieders van thuisstudies als Nederlands Talen Instituut (NTI) en begin morgen al met een hbo thuisopleiding HBO Schuldhulpverlening! Studeren in jouw eigen tempo, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en topdocenten uit het vak. Deze hbo opleiding kun je al volgen vanaf €558,00 via LOI.

 • Niet gebonden aan lesdagen.
 • Supersnel je diploma halen.
 • Behulpzame docenten.
 • Actuele lesmaterialen en voorbeelden.
 • Goedkoper dan een opleiding op locatie.
 • In oktober 2020 scherpe tarieven.

Vergelijking van thuisstudies HBO Schuldhulpverlening oktober 2020

AanbiederStudienaamKostenTijdsduurInschrijflink
LOIHBO Schuldhulpverlening2 maanden€558,00Meer informatie
NTIHBO Schuldhulpverlening3 maanden€597,00Meer informatie
HBO Schuldhulpverlening thuis volgen

Bekijk aanbod en start vandaag al!

De opleiding HBO Schuldhulpverlening voordelig vanuit huis volgen

Wil jij promotie maken? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat jouw situatie ook is, er is ontzettend veel mogelijk! Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze thuisstudie-vergelijker komt dan om de hoek kijken. In de vergelijker check & vergelijk je honderden cursussen en beroepsopleidingenom jouw volgende doel te realiseren. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Recht en Bestuur? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie HBO Schuldhulpverlening(duaal of voltijd). Tijdens deze hbo opleiding leer je de onderdelen van het vak, volledig op jouw eigen tempo. Dit gaat erg goed samen met een baan, sportactiviteiten en een druk gezinsleven.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Starten met een hbo opleiding HBO Schuldhulpverlening regel je razendsnel online. In het onderstaande stappenplan vind je alle details:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en lees meer details over de cursus.
 2. Download de gratis studiegids of kies voor een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Lijkt het wat? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Wanneer alle privé-gegevens kloppen zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt lesstof en boeken doornemen en colleges terugkijken. Logischerwijs ontvang je regelmatig feedback van een ervaren docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Actuele tarieven HBO Schuldhulpverlening thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Waarom is het zo voordelig? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Veel van de documentatie check je simpelweg digitaal, bijvoorbeeld op jouw macbook, ipad of telefoon. Daarnaast hoef je niet te reizen en zijn er minder dure docenten. Normaal gesproken is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou door het traject helpen. De opleiding HBO Schuldhulpverlening kun je al volgen vanaf €558,00 via de onderwijsinstelling LOI. De kosten worden gevormd door:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een persoonlijke begeleider van LOI.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een groot deel van de Nederlanders willen een thuisstudie volgen. De aanwezige flexibiliteit en de enorme keuze in studies en cursussen maakt het alleen maar leuker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Hoe werkt het precies, en is het niveau niet te hoog? In het volgende gedeelte besteden we aandacht aan de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige HBO Schuldhulpverlening thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn hbo opleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus HBO Schuldhulpverlening: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Na jouw inschrijving en betaling krijg je doorgaans dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Binnen 1 week krijg je de benodigde boeken ook thuis (dit is niet altijd verplicht). De hbo opleiding is vaak af te ronden in plusminus 2 maanden. In veel gevallen kan je het ook sneller afronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. (Hobby)cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Gaat jouw voorkeur uit naar een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. In sommige gevallen is een matchende HBO Schuldhulpverlening vooropleiding vereist. Als alternatief vragen ze vaak een 21+ toetsof een specifiek overgangsbewijs. Op de website van de aanbieder achterhaal je ruime info met betrekking tot toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van opleiders zoals bijvoorbeeld NTI dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Dit wil zeggen dat deze diploma’s dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld AOC Terra. Ook kan je ook rekenen op een erkend branchediploma zoals branchediploma verzekeringen. Bij afronding van een kortlopende cursus wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Op die manier zal de buitenwereld zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
De meeste onderwijs-aanbieders beschikken over een HBO Schuldhulpverlening klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, direct antwoord op vragen en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Wat minder positief is: je moet het veel beter plannen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, NHBO of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De populaire opleiders bieden een online leeromgeving. Hier check je alles voor jouw hbo opleiding en heb je contact met jouw docent. In deze internet omgeving is er een verzameling geplaatst van geluidsbestanden, oefeningen, het lesmateriaal, video’s, praktijkvoorbeelden, oefenexamens. Je kunt hier ook projecten uploaden, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-hbo-schuldhulpverlening

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2020

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Je kunt vrijwel alles online studeren. Bijvoorbeeld GGZ-agoog – Nascholing tot bijvoorbeeld Fit en Gezond Leven, en dus ook de HBO Schuldhulpverlening zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling matcht met mijn wensen en situatie? In het volgende hoofdstuk vergelijk jij zelf de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Uitstekend te combineren met een drukke baan
 2. LOI: Meer dan 90 jaar ervaring
 3. NTI: Diverse masterprogramma’s
 4. Laudius: Vandaag nog beginnen met jouw cursus
 5. NHBO: Prettige digitale leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 400+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Een professionele thuisstudie HBO Schuldhulpverlening online versneld volgen kan voor een bedrag van €558,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Lesmaterialen en lesgeld kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De volgende onderdelen mag je aftrekken:

 • Instellingsgeld, lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Studiematerialen zoals boeken en readers

Opmerking: niet elke studie komt in aanmerking (oktober 2020). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een beroepscursus die van belang is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De opleiding draagt rechtstreeks bij aan jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat om een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LOI.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De studiekosten in kwestie zijn ten minste €250 (jaarlijks) en nooit hoger dan €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een opleiding of cursus volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoe zit dit? Jouw bedrijf kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Bovendien mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een training of beroepsopleiding via de werkgever starten is dus voor beide partijen interessant. In de regel mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Schuldhulpverlening. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Het korte HBO-programma Schuldhulpverlening biedt zeer veelgevraagde kennis. Er is in toenemende mate aandacht voor de problematiek rondom schuld, schuldsanering en hulpverlening bij financiële problemen, omdat deze problemen in het huidige economische klimaat snel toenemen. Er is dan ook veel vraag naar goede schuldhulpverleners. De opleiding biedt alle benodigde kennis om aan de slag te kunnen als professioneel schuldhulpverlener. De methodische en juridische aspecten van het vak van schuldhulpverlener komen aan bod, evenals de samenhang daartussen. Daarnaast wordt er in het bijzonder aandacht besteed aan de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP).Het HBO-programma Schuldhulpverlening is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding Rechten – specialisatie Sociaal Juridische Dienstverlening. Succesvolle afronding biedt de mogelijkheid tot vrijstelling voor de inhoudelijk overeenkomende module(s) binnen die HBO-bacheloropleiding.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie