loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie HBO Social media management

De hbo opleiding HBO Social media management op afstand volgen? Middels onze vergelijker vind je uitgebreide info over tientallen thuiscursussen en opleidingen in de categorie Marketing – Communicatie en Sales. Wil je hogerop in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of wellicht zin in totaal iets nieuws? Lees info en vergelijk eenvoudig tientallen relevante thuiscursussen en studies van vooraanstaande afstandsopleiders als Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling (Thuiscursus.nl) en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een hbo thuisopleiding HBO Social media management! Een opleiding die past bij je denkniveau, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en goede begeleiding. Deze hbo opleiding is te bestellen vanaf €837,00 via o.a. LOI.

 • Uitstekend te combineren met werk.
 • Lesmateriaal digitaal beschikbaar.
 • Een docent neemt de tijd voor jou.
 • Aantrekkelijke welkomstcadeau’s.
 • De meest goedkope studiemogelijkheid.
 • In oktober 2022 aantrekkelijke acties.

Aanbieders thuisstudie HBO Social media management oktober 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Social media management3 maanden€837,00Meer informatie
HBO Social media management op eigen tempo thuis volgen

Snel het gewenste diploma op zak

De opleiding HBO Social media management online thuis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat je denkniveau ook is, voor ons allemaal is er een uitdaging. Het is nu aan jou om er werk van te maken. www.thuisstudiezoeken.nl is een handige manier om te beginnen met zoeken. Met onze vergelijker check & vergelijk je een scala aan studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen die passen bij jouw doelen. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Marketing – Communicatie en Sales? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie HBO Social media management(duaal of voltijd). Binnen deze hbo opleiding leer je de onderdelen van het vak, altijd waar en wanneer jij wilt. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast een baan, muziek of sport en een druk gezinsleven.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Inschrijven voor een hbo opleiding HBO Social media management is zo gepiept. Hieronder leggen we dit precies uit:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of probeer een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Ben jij overtuigd? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als je overal aan voldoet, dan krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je meteen inloggen.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: je kunt waar en wanneer je wilt lesstof en boeken doornemen en toetsen / examens maken. Zoals je mag verwachten krijg je begeleiding van een vakkundige docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je het (branche)diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Actuele prijs HBO Social media management thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel theorie en opdrachten bekijk je gewoon online via bijvoorbeeld je computer, iPad of smartphone. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Vaak bieden ze een persoonlijke begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding HBO Social media management kun je al volgen vanaf €837,00 bij het instituut LOI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van LOI.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Steeds meer arbeiders geven de voorkeur aan een thuisstudie. De vrijheid en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies maakt het alleen maar leuker. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het voor mij relevant? In de volgende paragraaf bespreken we kort enkele prangende vragen rondom zelfstandige HBO Social media management thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn hbo opleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus HBO Social media management: studeren op de momenten wanneer het jou past. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is krijg je bij veel aanbieders binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Kort daarna krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (niet verplicht bij alle studies). De hbo opleiding kost je circa 3 maanden. In veel gevallen bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. (Hobby)cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ben jij van plan te starten met een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. In sommige gevallen is een toepasbare HBO Social media management vooropleiding een voorwaarde. Echter kan het ook gaan om een 21+ toetsof op basis van een eerder gevolgd programma. Op de website van de aanbieder bekijk je de verdere details met betrekking tot toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van bedrijven zoals bijvoorbeeld Nederlands Talen Instituut (NTI) voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. We kunnen dus zeggen dat deze opleidingen even waardevol is als een cursus bij een school zoals Hogeschool Rotterdam. Daarnaast krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een echt branchediploma als NIMA. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Zodoende zal de buitenwereld zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Een aanzienlijk deel van de scholen faciliteren ook een HBO Social media management klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, face to face spreken van de docent en de examenhulp (bespreken van de vragen). Een negatief punt is: je moet jouw agenda erop aanpassen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De meeste opleiders werken met een online leeromgeving. Via dit systeem check je belangrijke info rondom jouw hbo opleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. Via jouw account zijn de volgende documenten te vinden: oefeningen, geluidsbestanden, oefenexamens, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, webinars. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-hbo-social-media-management

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2022

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Bijvoorbeeld Functioneel beheer tot Algemene Natuurwetenschappen, en uiteraard ook de HBO Social media management zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die past bij mijn ambities? Onderstaand vind je de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: 15 dagen gratis een opleiding proberen
 2. LOI: Opleidingen in elke denkbare richting, zowel thuis als klassikaal
 3. NTI: Eenvoudig aanmelden voor praktijkdagen, workshops en examens.
 4. Laudius: Beginnen wanneer jij dat wil
 5. Thuiscursus.nl: Erkende kwaliteit
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Een thuisstudie HBO Social media management online volgen kan al vanaf €837,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Jouw studiekosten mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. Deze kosten kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Kosten voor hulpmiddelen en boeken

Opgelet: er gelden strenge regels (oktober 2022). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een cursus / studie die van belang is voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. De voorwaarden zijn als volgt:

 • Het traject is relevant voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het betreft een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van LOI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De studiekosten bedragen minimaal €250 (p/jaar), oplopend tot €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. De reden hiervoor? Je manager kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Daarnaast kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een relevante opleiding via de werkgever doen kan voor meerdere partijen een win zijn. Doorgaans wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Social media management. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Hoe kun je social media als Instagram, Facebook en YouTube effectief inzetten binnen je marketing- of communicatiestrategie? Dat is de vraag die centraal staat in de opleiding HBO Social media management. Je maakt kennis met verschillende kanalen en typen social media,leert een social media-strategie ontwikkelen  en een social media-plan opstellen. Bovendien leer je hoe je de effecten van social media-uitingen kunt monitoren en analyseren. Onmisbare kennis voor iedere marketing- en communicatieprofessional!Met het diploma van het korte HBO-programma Social Media management toon je aan over kennis en vaardigheden op HBO-niveau te beschikken. Na afronding kun je bij doorstroming naar de bacheloropleiding HBO Commerciële Economie vrijstelling aanvragen voor de inhoudelijk overeenkomende module(s).

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie