loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie HBO toerisme

De hbo opleiding HBO toerisme zelfstandig vanuit huis volgen? Geholpen door www.thuisstudiezoeken.nl bekijk je alle erkende thuisstudies, cursussen en trainingen waarmee jij verder komt binnen het domein Toerisme en Recreatie. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of bijvoorbeeld iets leren wat je heel leuk vindt? Lees info en vergelijk direct kwalitatieve zelfstudies en thuiscursussen van vooraanstaande aanbieders van thuisstudies als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en ga meteen aan de slag met een hbo thuisopleiding HBO toerisme! Een studie die past bij jouw niveau, studiematerialen online toegankelijk, en persoonlijke begeleiding. Deze hbo opleiding is te bestellen vanaf €837,00 bij een opleider als LOI.

 • Uitstekend te combineren met werk.
 • Actueel en kwalitatief lesmateriaal.
 • Persoonlijke begeleider / mentor.
 • Voeg waarde toe aan je CV.
 • Financiële regeling via de werkgever.
 • In september 2022 aantrekkelijke acties.

Opleiders thuisstudie HBO toerisme september 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Oriëntatie op toerisme3 maanden€837,00Meer informatie
LOIHBO Tourism management36 maanden€7164,00Meer informatie
HBO Oriëntatie op toerisme op eigen tempo thuis volgen

Studeren op jouw manier bij erkende opleiders

De opleiding HBO toerisme zelfstandig thuis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, iedereen vind het leuk om te leren. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze thuisstudie-vergelijker is een handige manier om te beginnen met zoeken. Op deze website vergelijk je een grote variëteit aan thuisstudies, taal- en hobbycursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Toerisme en Recreatie? Een goede optie is de online thuisstudie HBO Oriëntatie op toerisme(duaal of voltijd). Via deze hbo opleiding ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast een baan, sportactiviteiten en een druk gezinsleven.

Hoe werkt thuis studeren?
Het deelnemen aan een hbo opleiding HBO toerisme is niet ingewikkeld. Hieronder leggen we het beknopt uit:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Registreer je dan direct online.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je meteen inloggen.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op de momenten dat je tijd hebt de lesstof erbij pakken en opdrachten inleveren. Vanzelf heb je regelmatig contact met een professionele docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt ontvang je een certificaat of diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Hoeveel kost een HBO toerisme thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Veel informatie kun je digitaal raadplegen met een PC, smartphone of iPad. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Doorgaans heb je een persoonlijke begeleidervoor ondersteuning en advies. De opleiding HBO Oriëntatie op toerisme kan men aanschaffen vanaf €837,00 via de onderwijsinstelling LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van LOI.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Thuis studeren op jouw moment

Werken en studeren combineren

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Veel medewerkers zien hun kansen in een zelfstudie. De maximale vrijheid en het grote aanbod aan opleidingen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Worden er geen strenge eisen gesteld, en sluit het aan bij mijn wensen? In de volgende paragraaf beantwoorden we de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige HBO Oriëntatie op toerisme thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de hbo opleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus HBO toerisme: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd krijg je doorgaans binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Kort daarna worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De hbo opleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in gemiddeld 3 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Lukt het niet in deze periode? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dat verschilt per studie. Beroepsopleidingen en praktische studies kan iedereen op elk moment beginnen. Ben je op zoek naar een HBO-studie of master? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. In sommige gevallen is een dergelijke HBO toerisme vooropleiding noodzakelijk. Echter kan het ook gaan om een 21+ examenof een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de beschrijving van de opleiding check je meer informatie ten aanzien van de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van bedrijven als o.a. Nationale Handelsacademie (NHA) zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze studies net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Hogeschool De Kempel. Daarbij krijgen deelnemers soms een gerenommeerd branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Zodoende kan jij laten zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Flink wat onderwijs-aanbieders beschikken over een HBO toerisme klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: leren van je studiegenoten, de goede en individuele ondersteuning en meer gerichte voorbereiding op examens. Onthoud wel: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
Het gros van de opleiders werken met een online leeromgeving. Via dit systeem tref je de essentiële informatie voor je hbo opleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In dit systeem zijn de volgende documenten te vinden: oefenexamens, oefeningen, webinars, video’s, het lesmateriaal, geluidsbestanden. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-hbo-toerisme

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2022

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. En er steeds meer aanbod. Dit loopt van Hondentrimmer tot bijvoorbeeld Bewindvoerder, en tegenwoordig dus ook de HBO toerisme zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn wensen en situatie? Hierna vind je een opsomming met de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: 15 dagen gratis op proef
 2. LOI: Diverse subsidieregelingen
 3. NTI: Gemiddelde score 8.2
 4. Laudius: Optioneel afsluiten met Open Boek examen
 5. Thuiscursus.nl: Advies van consulenten
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Je eigen thuisstudie HBO Oriëntatie op toerisme online versneld volgen kost om en nabij de €837,00. Maar het kan nog goedkoper. Zaken als collegegeld en lesmaterialen mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De volgende producten kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Studiemiddelen als boeken en software

Let op: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (september 2022). Het betreft uitsluitend kosten voor een volwaardige opleiding die iets bijdraagt aan de baan van je toekomst (of huidige werk). We sommen dit nog even voor je op:

 • De thuisstudie levert een bijdrage aan jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via LOI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De totale kosten beslaan het minimum van €250 (p/jaar) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Studeren op kosten van de werkgever
Het doen van een deeltijd studie wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. De reden hiervoor? Jouw werkgever kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Daarnaast mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een studie, training of cursus via je werk beginnen heeft dus veel verschillende voordelen. Regelmatig kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO toerisme. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Spreekt de toeristische sector je aan? Wil je nader kennismaken met het vakgebied en de mogelijkheden die je daarbinnen hebt? Kies dan voor deze korte opleiding HBO Oriëntatie op toerisme. In korte tijd krijg je een goed beeld van de toeristisch-recreatieve branche en het werkveld én doe je belangrijke basiskennis op. Met het diploma van het korte HBO-programma Oriëntatie op toerisme toon je aan over kennis en vaardigheden op HBO-niveau te beschikken. Na afronding kun je bij doorstroming naar een bacheloropleiding vrijstelling aanvragen voor de inhoudelijk overeenkomende module.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie