nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Cursussen & opleidingen Zuid-Holland

Heb jij de voorkeur voor een hoogwaardige opleiding of een nuttige cursus in Zuid-Holland? Een beroepsgerichte opleiding als o.a. MBO Coördinator beveiliging, Supply Chain Management of meer een cursus als Kennismaking met de islam? Een studie volgen in de regio Zuid-Holland kan in elke orde van grootte. 

 • Van start gaan met een studie in Zuid-Holland is beschikbaar voor alle denkniveau’s.
 • Actuele vakken van de studies HBO Implementing a Software-Defined Datacenter 745 en/of MBO Medewerker administratie/secretariaat en receptie.
 • Wil je iets leren buiten jouw vakgebied? Dan kun je gaan voor de meer praktische opleidingen en cursussen als Kinderopvang starten.
 • Geen tijd voor school? Bekijk dan een interessante thuisopleiding.
 • Een opleiding als Associate degree Retailmanagement doe je op jouw eigen tempo via een afstandsopleider als Scheidegger.
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

De beste en leukste workshops in Zuid-Holland

Heb jij een duidelijk studie doel voor ogen als de Duitse taal, Verhalen Schrijven en Kapper: kleurtechnieken dames. Op zoek naar een nieuwe hobby? Iedereen kan iets leuks en nieuws leren. In de buurt van de gemeente Zuid-Holland kun je starten met cursussen in tal van branches. Dat loopt van Nederlandse Gebarentaal tot en met VOL-VCA, en van Communicatiemedewerker tot aan Praktijkdiploma Debiteurenbeheer. Via de zogenaamde avondcursus in Zuid-Holland kan jij sprongen maken in relevante kennis. Je hobby zal veel professioneler worden.

Voordelen van zo’n praktijkgerichte cursus:

 • Zelf bepalen hoeveel je leert.
 • Indien relevant betaalt soms de baas.
 • Goed te doen samen met de thuissituatie.
 • Sociaal contact met andere cursisten.

Bekijk de mogelijkheden in Alblasserdam, Albrandswaard, Alphen aan den Rijn, Barendrecht, Binnenmaas, Bodegraven-Reeuwijk, Brielle, Capelle aan den IJssel, Cromstrijen, Delft, Den Haag, Dordrecht, Giessenlanden, Goeree-Overflakkee, Gorinchem, Gouda, Hardinxveld-Giessendam, Hellevoetsluis, Hendrik-Ido-Ambacht, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Korendijk, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Lansingerland, Leerdam, Leiden, Leiderdorp, Leidschendam-Voorburg, Lisse, Maassluis, Midden-Delfland, Molenwaard, Nieuwkoop, Nissewaard, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Oud-Beijerland, Papendrecht, Pijnacker-Nootdorp, Ridderkerk, Rijswijk, Rotterdam, Schiedam, Sliedrecht, Strijen, Teylingen, Vlaardingen, Voorschoten, Waddinxveen, Wassenaar, Westland, Westvoorne, Zederik, Zoetermeer, Zoeterwoude, Zwijndrecht.

Aanvullende informatie (FAQ) over studeren in Zuid-Holland

Wat zijn de kosten van studeren in Zuid-Holland?
De kosten voor een opleiding liggen enorm uiteen. Een opleiding is al beschikbaar vanaf €105 (met examen). Een compleet en erkend MBO / HBO traject is fors duurder, tussen de 2600 tot €4700. Let op: hierbij worden niet meegerekend de reiskosten, stages en benodigde boeken / lesmaterialen. Financieel aantrekkelijk studeren? Dan zou je kunnen kiezen voor een volledige thuisstudie.

Hoe kan ik gebruik maken van studiefinanciering?
Wanneer je studeert en begint met een beroepsopleiding (HBO, MBO) of een WO-opleiding, kun je gebruik maken van een aantrekkelijke DUO-lening en heb je mogelijk recht op een OV-kaart. Kunnen je ouders niet bijdragen aan de studiekosten? Op dat moment kun je een beroep doen op een aanvullende studiebeurs. De basisbeurs bestaat niet meer.

Kan ik geld lenen voor mijn studie?
Jij kunt om en nabij om en nabij de €1.000 p/maand extra lenen. Een dergelijk college krediet aanvragen geschiedt bij mijn DUO. Advies: de rente zal direct gaan lopen. Maximaal 2 jaar na het behalen van je opleiding begin je met het aflossen. In een periode van 30 jaar kan jij deze lening aflossen.

Wat is het verschil tussen een HBO, MBO of WO studie?
Vanaf het moment dat jij de middelbare school hebt afgerond kiezen veel jongeren voor een MBO of HBO vervolgopleiding, waarbij je rekening houdt met je diploma en denkniveau. MBO sluit aan op het VMBO. Jongeren die van de HAVO komen nemen een HBO-studie. VWO studenten gaan door met een universitaire studie. Meteen na het VO met de handen aan het werk? Dan kun je kiezen voor een BBL of BOL opleiding.

Muziek maken bij een (online) muziekschool in Zuid-Holland?
Wil jij of jouw kind een instrument leren spelen? Dan heb jij een goede muziekdocent nodig. Je kunt relatief gemakkelijk via online cursussen instrumenten leren spelen als drummen, keyboard, bas, piano, gitaar en bijv. cello, trombone, mondharmonica, saxofoon, dwarsfluit. In de wijde omtrek van Zuid-Holland vind je een aantal muziekscholen en popscholen.

Wat zijn de verschillen tussen voltijd en deeltijd studies?
Geleid door de specifieke training, je dagelijkse werkzaamheden en gezin heb je 2 opties: een voltijd studie die meestal 4 jaar duurt of een duale studie. Duaal studeren biedt een aantal mogelijkheden. Mogelijkheden: je kunt – ondanks je drukke leven – nieuwe dingen leren en jouw curriculum vitae verder uitbreiden.

Wat kan ik met een BBL / BOL bouwopleiding?
Veel (bouw) bedrijven in Zuid-Holland zoeken personeel en plaatsen regelmatig vacatures. Met name de volgende specialismen zijn belangrijk: sloper, loodgieter, elektricien, tegelzetter, metselaar, timmerman en schilder, glaszetter, werkvoorbereider, machinist, dakdekker. Zulke leren en werken studies vind je terug in het cursusaanbod van veel klassikale opleiders.