nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Professionele communicatie

De mbo cursus Professionele communicatie thuis volgen met goede begeleiding? D.m.v. www.thuisstudiezoeken.nl bekijk je tientallen thuisstudies en opleidingen in de categorie Marketing – Communicatie en Sales. Wil je hogerop in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of gewoon een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Bekijk en vergelijken gemakkelijk goede thuisopleidingen van erkende aanbieders van thuisstudies als NHA en begin morgen al met een mbo thuiscursus Professionele communicatie! Een opleiding die past bij je denkniveau, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en altijd de beste begeleiding. Deze mbo cursus kun je vanuit huis volgen vanaf €177,00 bij bijvoorbeeld LOI.

 • Studeren zo snel als jij wilt.
 • Supersnel je diploma halen.
 • Een docent neemt de tijd voor jou.
 • Studeren met het oog op de praktijk.
 • Voordeliger dan een studie op school.
 • In juli 2024 aantrekkelijke acties.

Vergelijking van thuisstudies Professionele communicatie juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIProfessionele communicatie3 maanden€177,00Meer informatie
Professionele communicatie thuis volgen

Snel het gewenste diploma op zak

De opleiding Professionele communicatie zelfstandig thuis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Ambieer je een nieuwe baan? Op welk niveau jij ook denkt; het aanbod is ontzettend groot! Maar je moet wel ergens beginnen. De website thuisstudiezoeken.nl is daarbij het ideale startpunt. Middels onze vergelijker vind je uitgebreide info over een scala aan thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Wil je verder leren binnen het domein Marketing – Communicatie en Sales? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Professionele communicatie(duaal of voltijd). Via deze mbo cursus ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, zonder strakke deadlines. Dit gaat erg goed samen met dagelijkse werkzaamheden, sportactiviteiten en het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Van start gaan met een mbo cursus Professionele communicatie gaat sneller dan je denkt. In het volgende stukje geven we hierop een korte toelichting:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als je voldoet aan de toelatingseisen wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: zelf je studietijd indelen en de verschillende lesmaterialen samenvatten en klassikaal onderwijs volgen. Uiteraard ontvang je regelmatig feedback van een vaste docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actuele prijs Professionele communicatie thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online mbo thuiscursus via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel lesmaterialen kun je digitaal raadplegen op jouw macbook, ipad of telefoon. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. In de regel zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou ondersteunt. De opleiding Professionele communicatie volg je al vanaf €177,00 bij het instituut LOI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een vast aanspreekpunt van LOI.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Meer en meer mensen zien hun kansen in een zelfstudie. De vrijheid en de enorme keuze in studies en cursussen maakt het alleen maar leuker. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is het wat voor mij? In het volgende gedeelte beantwoorden we de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Professionele communicatie thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn mbo cursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Professionele communicatie: je kan elke week starten met deze opleiding. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd krijg je soms dezelfde dag nog alle digitale materialen. Binnen 1 week worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De mbo cursus is vaak af te ronden in zo’n 3 maanden. In de praktijk kun je het natuurlijk sneller afronden. Lukt het niet in deze periode? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Korte opleidingen en cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Heb je interesse in een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Normaal gesproken is een passende Professionele communicatie vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21+ examenof een bepaald certificaat. Op de website van de aanbieder lees je de benodigde specificaties omtrent de toelatingseisen van deze mbo cursus.

Haal ik ook een officieel diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van bedrijven als onder andere LOI zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Op die manier weet je dat deze thuisopleidingen gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als TMO Fashion Business School. Mogelijk krijgen deelnemers soms een waardevol branchediploma als NL Actief A. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Zodoende maak jij kenbaar dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Een aanzienlijk deel van de onderwijs-bedrijven bieden ook een Professionele communicatie klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: meer sociale interactie, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Een negatief punt is: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Ook is de prijs van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Veel opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. In deze omgeving raadpleeg je belangrijke info rondom jouw mbo cursus en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In jouw online omgeving is er een verzameling geplaatst van geluidsbestanden, oefenexamens, webinars, het lesmateriaal, video’s, oefeningen. In dat systeem upload je ook huiswerk, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-professionele-communicatie

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Je kunt vrijwel alles online studeren. Onder andere Scenario Schrijver t/m VWO Biologie, en nu dus ook de Professionele communicatie zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen in lijn is met mijn situatie? In het volgende overzicht beschrijven we kort de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
 2. LOI: Interactief leren met online animatiefilms
 3. NTI: Voldoet aan dezelfde kwaliteitseisen als onderwijsinstellingen in het reguliere onderwijs
 4. Laudius: Topdocenten met jarenlange ervaring
 5. Thuiscursus.nl: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

De thuisstudie Professionele communicatie online versneld volgen doe je vanaf €177,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn in veel gevallen een aftrekpost. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De belangrijkste posten kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Tarieven voor de examens en collegegeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Niet vergeten: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (juli 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een studie waar je kennis opdoet voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De cursus is van belang voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Er moet een leertraject zijn. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van LOI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De studiekosten die je maakt beslaan het minimum van €250 (p/jaar) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Werkgever betaalt soms mee
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Hoe zit dit? Het bedrijf waar je werkt plukt ook de vruchten van jouw kennis. Daarbij zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een zelfstudie via je werk beginnen heeft pluspunten voor beide partijen. Bij veel bedrijven mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Professionele communicatie. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Wil je specialistische kennis opdoen over het op effectieve en efficiënte wijze samenwerken met collega’s, klanten en overige partijen? Kies dan voor de cursus Professionele communicatie waarin je alles leert over professioneel communiceren. De cursus gaat dieper in op communicatie in organisaties, schriftelijke communicatie en mondelinge communicatie.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie