loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Sportvoeding

De cursus Sportvoeding vanuit huis volgen? Via onze vergelijkingstool kom je in aanraking met de meest interessante thuiscursussen en studies om verder te komen binnen het domein Sport. Je carrière een nieuwe impuls geven? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of meer zin in totaal iets nieuws? Pak dit moment en vergelijk probleemloos tientallen relevante zelfstudies en thuiscursussen van Nederlandse scholen als NCOI en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuiscursus Sportvoeding! Een passende opleiding voor iedereen, studiematerialen online toegankelijk, en goede begeleiding. Deze cursus kan jij volgen vanaf €662,40 bij een opleider als LOI.

 • Uitstekend te combineren met werk.
 • Snel het gewenste diploma halen.
 • Volop feedback van je docent.
 • Een studie gericht op praktijksituaties.
 • Ook zakelijk interessante mogelijkheden.
 • In september 2022 aantrekkelijke acties.

Vergelijk thuisstudies Sportvoeding september 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOISportvoeding12 maanden€662,40Meer informatie
Thuiscursus.nlSportvoedingsadviseur3-6 maanden€479,00Meer informatie
Sportvoeding vanuit huis volgen

Prima te combineren met werk en gezin

De opleiding Sportvoeding flexibel thuis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat er ook bij jou speelt, er is altijd een geschikte thuisstudie! Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze thuisstudie-vergelijker is een ideaal vertrekpunt. Met behulp van onze website tref je een scala aan opleidingen (MBO/HBO) en cursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Sport? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Sportvoeding(duaal of voltijd). Door het volgen van deze cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, zo snel of langzaam als jij dat wil. Ideaal als je studeren moet combineren met jouw huidige werk, culturele activiteiten en het gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Aan de slag gaan met een cursus Sportvoeding is zo gepiept. In onderstaand schema van onze studie-specialisten komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of kies de optie voor een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Het traject gaat nu van start: je kunt waar en wanneer je wilt je lesstof bestuderen en huiswerk inleveren. Zoals je mag verwachten wordt je bijgestaan door een erkende docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt krijg je het (branche)diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actuele kosten Sportvoeding thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel informatie vind je in jouw digitale leeromgeving met een telefoon of PC (ook tablets). Verder bespaar je fors op reiskosten, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Wel zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou kan helpen. De opleiding Sportvoeding kan men aanschaffen vanaf €662,40 via o.a. LOI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De leerstof (meestal ook per post te krijgen).
 • Een professionele mentor van LOI.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • De examens (soms op locatie).
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Kies voor een erkende thuisstudie

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een groot deel van de Nederlanders willen vanuit huis studeren. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het veelzijdige aanbod in thuisstudies leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Hoe werkt het precies, en is het wat voor mij? Onderstaand besteden we aandacht aan de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Sportvoeding thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn cursus?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Sportvoeding: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd krijg je doorgaans dezelfde dag nog alle digitale materialen. Dezelfde week worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (dit is niet altijd verplicht). De cursus duurt gemiddeld 12 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Even studeren op een lager pitje? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit varieert per studie en opleider. Veel beroepsopleidingen en cursussen stellen geen strenge eisen. Ben jij van plan te starten met een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. In sommige gevallen is een bepaalde Sportvoeding vooropleiding een voorwaarde. Echter kan het ook gaan om een 18+ toets of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Via de site van de onderwijsinstelling check je alle noodzakelijke details omtrent de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van instellingen zoals bijvoorbeeld NTI worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Je mag er dan op vertrouwen dat deze opleidingen net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Hogeschool Schoevers. Mogelijk ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een echt branchediploma als NL Actief. Bij korte cursussen en trainingen wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Op die manier kan jij laten zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Een aanzienlijk deel van de opleidershebben ook een Sportvoeding klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: meer contactmomenten met andere studenten, de goede en individuele ondersteuning en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Minder prettig: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De grote Nederlandse opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. In dit systeem bekijk je alles wat je nodig hebt voor jouw cursus en kan je vragen stellen aan jouw docent. Via deze portalen zoek je ook naar het lesmateriaal, oefenexamens, geluidsbestanden, webinars, praktijkvoorbeelden, oefeningen. Je kunt hier ook projecten uploaden, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-sportvoeding

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2022

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Je kunt vrijwel alles online studeren. Denk aan Cursus Fins tot Verhalen Schrijven, en uiteraard ook de Sportvoeding zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling relevant is voor mijn aspiraties? Bijgaand vind je een opsomming met onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Uitstekend te combineren met een drukke baan
 2. LOI: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 3. NTI: Praktijkgerichte docenten
 4. Laudius: Professionele online campus
 5. Thuiscursus.nl: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Naast je baan een thuisstudie Sportvoeding online versneld volgen is mogelijk vanaf €662,40. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Jouw studiekosten kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De relevante producten zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Niet vergeten: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (september 2022). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een volwaardige opleiding die gericht is op de baan van je toekomst (of huidige werk). De voorwaarden zijn als volgt:

 • De thuisstudie is van belang voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het moet gaan om een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van LOI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • Jouw totale kosten zijn minimaal €250,00 (per jaar) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. De reden hiervoor? Jouw werkgever kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Overigens zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een studie, training of cursus via jouw werkgever afronden heeft dus veel verschillende voordelen. Dikwijls kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Sportvoeding. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Voeding speelt een belangrijke rol bij sportprestaties. Hoe beter de voeding, des te groter de kans op betere prestaties. De juiste voeding kan zelfs het verschil maken tussen winst en verlies. Daarom is de vraag naar deskundig sportvoedingsadvies enorm. In de cursus Sportvoeding leer jij zo’n deskundig advies geven. Een sportvoedingsadviseur heeft kennis van de specifieke behoeften van duursporters, krachtsporters en teamsporters en kan deze vertalen naar advies op maat, volledig afgestemd op de persoon en de soort sport. Je doet niet alleen kennis op over voeding, maar ook over het geven van voorlichting en advies, en over het voeren van een eigen praktijk.

De LOI is de eerste afstandsopleider waarbij de cursus Sportvoeding als specialisatie van Gewichtsconsulent is getoetst én erkend door de BGN (Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland). Het bewijs dat deze opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen en perfect aansluit op de praktijk.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie