loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • NHBO
 • 30% korting op beroepsopleidingen. Ruim cursusaanbod met leraren uit het volwassenenonderwijs.

Thuisstudie Astrologie

De hobby cursus Astrologie thuis volgen met goede begeleiding? Dankzij deze thuisstudie vergelijker vind je uitgebreide info over tientallen thuiscursussen en studies in het vakgebied van Persoonlijke ontwikkeling. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of wellicht een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Ga direct van start en vergelijk eenvoudig goede opleidingen en thuisstudies van Nederlandse opleiders als NHBO en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een hobby thuiscursus Astrologie! Een passende opleiding voor iedereen, een gratis proefles volgen, en uitstekende vakdocenten. Deze hobby cursus kun je vanuit huis volgen vanaf €269,00 bij bijvoorbeeld NHA.

 • Geen vaste instapmomenten.
 • 24/7 toegang tot online leeromgeving.
 • Leraren uit de praktijk.
 • Up-to date en gericht op de praktijk.
 • Het laagste lesgeld.
 • In oktober 2020 met introductie-aanbieding.

Vergelijking van thuisstudies Astrologie oktober 2020

AanbiederStudienaamKostenTijdsduurInschrijflink
NHAAstrologie15 maanden€269,00Meer informatie
NHBOAstrologie3-6 maanden€249,00Meer informatie
LAUDIUSAstrologie9 maanden€179,00Meer informatie
Astrologie op eigen tempo thuis volgen

Studeer op afstand op jouw eigen tempo

De opleiding Astrologie flexibel thuis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Hoe jouw situatie er ook uitziet, voor iedereen is er iets mogelijk. Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze site is in ieder geval een goed startpunt. In de vergelijker vind je uitgebreide info over tientallen thuisstudies, taal- en hobbycursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Verder groeien binnen het domein Persoonlijke ontwikkeling? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Astrologie(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze hobby cursus doe je in korte termijn veel kennis op, zo snel of langzaam als jij dat wil. Dit gaat erg goed samen met dagelijkse werkzaamheden, muzikale bezigheden en jouw familie.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Starten met een hobby cursus Astrologie regel je razendsnel online. In het onderstaande stappenplan gaan we er verder op in:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Wanneer alle privé-gegevens kloppen wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo de lesmaterialen doorkijken en opdrachten inleveren. Vanzelf heb je regelmatig contact met een vakkundige docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actuele prijs Astrologie thuisopleiding?

Een positief aspect van een online hobby thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel theorie en opdrachten kun je via internet bekijken, bijvoorbeeld op jouw PC, smartphone of iPad. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en werken ze met minder dure docenten. Normaal gesproken heb je een persoonlijke begeleiderdie jou kan helpen. De opleiding Astrologie kun je al volgen vanaf €269,00 via bijv. NHA. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • De studiestof (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een persoonlijke mentor van NHA.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Ontdek het gemak van thuis studeren

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een aanzienlijk aantal mensen zien hun kansen in een zelfstudie. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies maakt het ook steeds gemakkelijker. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is deze opleiding wel geschikt? Hierna geven we antwoord op enkele prangende vragen rondom zelfstandige Astrologie thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn hobby cursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Astrologie: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je dikwijls dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Dezelfde week worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (niet verplicht bij alle studies). De hobby cursus kan je onder normale omstandigheden afronden in pakweg 15 maanden. Dikwijls kan het soms nog een stuk sneller. Lukt het niet in deze periode? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een vooropleiding verplicht?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Basisopleidingen en cursussen zijn er in principe voor iedereen. Ben jij van plan te starten met een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. In de regel is een dergelijke Astrologie vooropleiding noodzakelijk. Soms kan er worden gekozen voor een 18+ examen of een specifiek overgangsbewijs. Op de opleidingspagina kun je terecht voor de benodigde specificaties inzake de toelatingseisen van deze hobby cursus.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van aanbieders als o.a. NHA zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Dit wil zeggen dat deze studies net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld ROC Mondriaan. Mogelijk ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een officieel branchediploma als NL Actief. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Daarmee laat jij zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Meerdere opleidersfaciliteren ook een Astrologie klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: je kunt veel leren van andere cursisten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Minder prettig: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, NHBO of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Vrijwel alle opleiders bieden een online leeromgeving. Hier download je de meest handige tools voor je hobby cursus en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In de digitale leeromgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: oefeningen, oefenexamens, geluidsbestanden, webinars, video’s, praktijkvoorbeelden. Je kunt hier ook projecten uploaden, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-cursussen-astrologie

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2020

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Onder andere Start Je Eigen Bouwbedrijf tot en met Gamedesigner, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Astrologie zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland relevant is voor mijn ambities? In het volgende hoofdstuk vergelijk jij zelf onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Gebruiksvriendelijke digitale omgeving Plaza
 2. LOI: Studiekosten fiscaal aftrekbaar
 3. NTI: Voor veel cursussen en opleiding kun je dagelijks digitaal examen doen
 4. Laudius: Praktijkgerichte docenten
 5. NHBO: All-in prijzen
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 400+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

De thuisstudie Astrologie online versneld volgen doe je vanaf €269,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Boeken, lesgeld e.d. mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De volgende producten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Kosten voor hulpmiddelen en boeken

Advies van de adviseur: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (oktober 2020). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een studie waarbij je competenties leert voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. We sommen dit nog even voor je op:

 • De cursus of studie een meerwaarde is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Er moet een leertraject zijn. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via NHA.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • Jouw totale kosten zijn ten minste €250,00 (per 52 weken) en nooit hoger dan €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. De reden hiervoor? Het bedrijf waar je werkt plukt ook de vruchten van jouw kennis. Daarnaast kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een erkende studie via jouw bedrijf volgen kan voor meerdere partijen een win zijn. Standaard kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Astrologie. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Cursus Astrologie: meer tussen hemel en aarde Wat heeft de stand van de sterren te maken met wat er op aarde gebeurt? Staat de levensloop van een mens beschreven in de tekens van de dierenriem? Met deze vragen houden astrologen zich al eeuwenlang bezig. Het staat in de sterren geschreven? De cursus Astrologie biedt je meer inzicht in wat ook wel sterrenwichelarij wordt genoemd. Je leert met de opleidng Astrologie wat het verband is tussen het lot van mensen, gebeurtenissen op aarde en de stand van de hemellichamen. Al duizenden jaren proberen?sterrenwichelaars? gebeurtenissen te verklaren aan de hand van de stand van de zon, de maan en andere planeten. In Europa hadden veel koningen eeuwen geleden zelfs hun eigen hof-astroloog. En Aziatische politici laten zich nu nog adviseren door astrologen. Straks zelf aan de slag Misschien ben je ook weleens naar een astroloog geweest. Dankzij de cursus Astrologie kun je straks zelf aan de slag met astrologie. Voor al je vrienden, kennissen en familieleden maak je zo een geboortehoroscoop. Van de dierenriemtekens tot polariteiten en elementen: bij de cursus ontvang je een beschrijving van verschillende horoscoopfactoren. Zeer verhelderend en direct toepasbaar. Het?lezen? van horoscopen Je krijgt inzicht in je huidige levenssituatie en de wijze waarop andere mensen in je omgeving leven. Ook ben je in staat om een karakteranalyse te maken. Met psychologische inzichten kun je astrologie vertalen naar wat mensen beweegt in het leven. Ook daar besteedt de opleiding Astrologie uitgebreid aandacht aan.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie