loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Basiskennis Natuurwetenschappen

De cursus Basiskennis Natuurwetenschappen comfortabel vanuit huis volgen? Aan de hand van Thuisstudiezoeken.nl tref je de meest interessante thuisopleidingen en studies om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Opleiding. Je carrière een nieuwe impuls geven? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of simpelweg een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Doorzoek en vergelijk simpel en snel goede thuisstudies van betrouwbare aanbieders van thuisstudies als NTI en begin morgen al met een thuiscursus Basiskennis Natuurwetenschappen! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, een gratis proefles volgen, en de beste docenten. Deze cursus kan jij volgen vanaf €249,00 bij een erkende aanbieder als LAUDIUS.

 • Niet gebonden aan lesdagen.
 • Online account met studieplanning.
 • Persoonlijke begeleiding.
 • Een studie gericht op praktijksituaties.
 • Studiekosten zijn vaak aftrekbaar.
 • In oktober 2022 scherpe kortingen.

Aanbieders thuisstudie Basiskennis Natuurwetenschappen oktober 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LAUDIUSBasiskennis Natuurwetenschappen7 maanden€249,00Meer informatie
Basiskennis Natuurwetenschappen thuis volgen

Bekijk aanbod en start vandaag al!

De opleiding Basiskennis Natuurwetenschappen voordelig vanuit huis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Ambieer je een nieuwe baan? Wat je denkniveau ook is, voor iedereen is er iets mogelijk. Het is nu aan jou om er werk van te maken. Onze thuisopleiding-vergelijker is een ideaal vertrekpunt. Op deze website kom je in aanraking met tientallen thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Verder groeien binnen het domein Opleiding? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Basiskennis Natuurwetenschappen(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze cursus krijg jij alle onmisbare lesstof, zonder strakke deadlines. Ideaal als je studeren moet combineren met jouw functie, vrijetijdsbesteding en een druk gezinsleven.

Hoe werkt het precies?
Inschrijven voor een cursus Basiskennis Natuurwetenschappen regel je razendsnel online. In het onderstaande stappenplan geven we hierop een korte toelichting:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of neem direct een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Ben jij overtuigd? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als alle gegevens compleet zijn komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je meteen inloggen.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op zelfgekozen momenten de lesstof erbij pakken en huiswerk inleveren. Zoals je mag verwachten wordt je ondersteund door een persoonlijke docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt wordt je beloond met een diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actueel tarief Basiskennis Natuurwetenschappen thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Je schaf geen hele dure boeken aan. De meeste lesstof bekijk je gewoon online op jouw PC, smartphone of iPad. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en werken ze met minder dure docenten. In de regel heb je een persoonlijke begeleiderdie ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Basiskennis Natuurwetenschappen volg je al vanaf €249,00 via bijv. LAUDIUS. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (meestal ook per post te krijgen).
 • Een persoonlijke mentor van LAUDIUS.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Met diploma / accreditatie.
Kies voor een erkende thuisstudie

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Veel jongeren willen vanuit huis studeren. Het zelf kunnen bepalen en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies maakt het alleen maar leuker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Kan ik zomaar beginnen, en is het niveau niet te hoog? In het gedeelte hieronder geven we antwoord op de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Basiskennis Natuurwetenschappen thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de cursus?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Basiskennis Natuurwetenschappen: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je meestal binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Kort daarna worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (dit is niet altijd verplicht). De cursus kan je onder normale omstandigheden afronden in plusminus 7 maanden. In veel gevallen zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Cursussen en veel taalstudies zijn doorgaans voor iedereen. Wil je je aanmelden voor een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Normaal gesproken is een relevante Basiskennis Natuurwetenschappen vooropleiding een harde eis. Soms kan er worden gekozen voor een 18-plus toets of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Op de website van de aanbieder bekijk je meer informatie met betrekking tot toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van opleiders zoals onder andere Nationale Handelsacademie (NHA) zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit wil zeggen dat jouw behaalde diploma gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Wellant College. Verder kan je ook rekenen op een waardevol branchediploma als Visagie Branchediploma. Bij korte cursussen en trainingen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Daarmee maak jij kenbaar dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Flink wat onderwijs-bedrijven bieden ook een Basiskennis Natuurwetenschappen klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Minder fijn: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Ook is de prijs van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De erkende opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Daar bekijk je de meest handige tools voor je cursus en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In jouw online omgeving vind je onder andere video’s, webinars, praktijkvoorbeelden, oefeningen, geluidsbestanden, oefenexamens. In dat systeem upload je ook huiswerk, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-cursussen-basiskennis-natuurwetenschappen

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2022

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Dat gaat van Communicatiespecialist tot Geschiedenis van Nederland, en sinds kort dus ook de Basiskennis Natuurwetenschappen zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn persoonlijke wensen? Bijgaand vind je een opsomming met de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Ingeschreven in het CRKBO
 2. LOI: Al vanaf 1923 toegankelijk onderwijs voor iedereen
 3. NTI: Prettige digitale leeromgeving
 4. Laudius: Unieke premium card
 5. Thuiscursus.nl: Allround opleidingen
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Je eigen thuisstudie Basiskennis Natuurwetenschappen online versneld volgen kost om en nabij de €249,00. Maar het kan nog goedkoper. Boeken, lesgeld e.d. mag je (deels) aftrekken van de belasting. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. Deze specifieke kosten kun je aftrekken:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Studiematerialen zoals boeken en readers

Advies van de adviseur: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (oktober 2022). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een cursus of studie die belangrijk is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. We sommen dit nog even voor je op:

 • De studie is van belang voor de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het gaat om een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LAUDIUS.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • Jouw totale kosten beslaan het minimum van €250 (per 52 weken). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Hoe zit dit? Jouw bedrijf heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Bovendien mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een relevante opleiding via jouw werkgever afronden is dus voor jullie beide relevant. Binnen veel organisaties heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Basiskennis Natuurwetenschappen. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Ben je veel met het milieu bezig? Ben je nieuwsgierig naar hoe de aarde in elkaar steekt? Met de erkende cursus Basiskennis Natuurwetenschappen leer je de basis van wat de wetenschap in de loop der jaren heeft ontdekt over planten, dieren, mensen, de aarde en het universum. Je gaat op ontdekkingsreis door de wereld om ons heen!

LAUDIUS opleidingsinformatie
LAUDIUS Opleidingen

Plaats een reactie