loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Fit en Gezond Leven

De hobby cursus Fit en Gezond Leven digitaal volgen? Aan de hand van de vergelijker van thuisstudies kom je in aanraking met alle erkende thuisstudies en cursussen waarmee jij verder komt binnen het domein Voeding en gezondheid. Een nieuwe stap in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of simpelweg een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Bekijk en vergelijken moeiteloos populaire zelfstudies en thuiscursussen van toonaangevende scholen als LOI en ga meteen aan de slag met een hobby thuiscursus Fit en Gezond Leven! Op een flexibele manier studeren, het meest actuele lesmateriaal, en topdocenten uit het vak. Deze hobby cursus is te bestellen vanaf €199,00 via o.a. NHA.

 • Studeren waar en wanneer je wil.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Krachtige ondersteuning van docenten.
 • Aantrekkelijke welkomstcadeau’s.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In juli 2022 voor een voordelige prijs.

Alle thuisstudies Fit en Gezond Leven juli 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAFit en Gezond Leven9 maanden€199,00Meer informatie
Fit en Gezond Leven thuis volgen

Bepaal zelf je tempo met de beste begeleiding

De opleiding Fit en Gezond Leven flexibel vanuit huis starten

Groeien binnen je bedrijf? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat er bij jou ook speelt, voor ons allemaal is er een uitdaging. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze site is daarbij het ideale startpunt. Met behulp van onze website check & vergelijk je veel verschillende cursussen en beroepsopleidingenwaardoor jij je doelen kan bereiken. Wil je verder leren binnen het domein Voeding en gezondheid? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Fit en Gezond Leven(duaal of voltijd). Via deze hobby cursus verdiep jij je volledig in het vak, zo snel of langzaam als jij dat wil. Je kunt het prima combineren met dagelijkse werkzaamheden, sportactiviteiten en het gezin + de kids.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Starten met een hobby cursus Fit en Gezond Leven gaat sneller dan je denkt. In het onderstaande stappenplan komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Klik op een van de opleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als je overal aan voldoet, dan krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: waar en wanneer jij wilt je lesstof bestuderen en opdrachten inleveren. Vanzelfsprekend wordt je bijgestaan door een professionele docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Wat zijn de huidige kosten van een Fit en Gezond Leven thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online hobby thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Je schaf geen hele dure boeken aan. Een groot deel van wat behandeld wordt bekijk je gewoon online op jouw telefoon of PC (ook tablets). Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. Vanzelfsprekend bestaat er een mentor of coach die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Fit en Gezond Leven wordt al aangeboden vanaf €199,00 bij NHA. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Alle theorie en opdrachten (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een persoonlijke mentor van NHA.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Werken en studeren combineren

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Veel volwassenen geven de voorkeur aan een thuisstudie. De vrijheid en het veelzijdige aanbod in thuisstudies maakt het steeds aantrekkelijker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is deze opleiding wel geschikt? In het volgende gedeelte lees je de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Fit en Gezond Leven thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn hobby cursus?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Fit en Gezond Leven: je kunt beginnen wanneer je maar wil. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je vaak al binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Binnen afzienbare tijd worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (dit verschilt per opleiding). De hobby cursus kan je onder normale omstandigheden afronden in plusminus 9 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kun je het natuurlijk sneller afronden. Even studeren op een lager pitje? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit wisselt per type opleiding. Basisopleidingen en cursussen zijn er in principe voor iedereen. Ambieer je een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Meestal is een matchende Fit en Gezond Leven vooropleiding een voorwaarde. Het kan ook gaan om een 21+ examenof een diploma van het voortgezet onderwijs. Via de site van de onderwijsinstelling bekijk je meer informatie m.b.t. de toelatingseisen van deze hobby cursus.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van instellingen als bijvoorbeeld Nationale Handelsacademie (NHA) zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Dit wil zeggen dat jouw behaalde diploma gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als ROC Friese Poort. Tevens behaal je met een thuisstudie vaak een gerenommeerd branchediploma zoals NEVI. Bij korte cursussen en trainingen heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Daarmee zal de buitenwereld zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Verschillende onderwijsinstellingen hebben ze mogelijkheid voor een Fit en Gezond Leven klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: leren van je studiegenoten, meer individuele begeleiding en de examenhulp (bespreken van de vragen). Een negatief punt is: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De grote Nederlandse opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. In deze omgeving tref je alles voor jouw hobby cursus en kan er contact worden gezocht met de docenten. In deze internet omgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: webinars, oefeningen, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, het lesmateriaal, oefenexamens. Je kunt hier ook projecten uploaden, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-fit-en-gezond-leven

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2022

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Dit varieert van Binnenhuisarchitectuur tot en met MBO Dierenartsassistent en dierverzorger, en nu dus ook de Fit en Gezond Leven zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling sluit aan bij mijn wensen en situatie? Hierna vergelijk jij zelf de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Ingeschreven in het CRKBO
 2. LOI: Flexibel onderwijs dat altijd in je leven past
 3. NTI: Inclusief alle benodigde vakliteratuur
 4. Laudius: Locaties door heel Nederland
 5. Thuiscursus.nl: Hulp bij het kiezen van een studie
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Je eigen thuisstudie Fit en Gezond Leven online versneld volgen is realistisch vanaf €199,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. De studiekosten kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De belangrijkste producten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Advies van de adviseur: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (juli 2022). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een beroepscursus waar je kennis opdoet voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De studie is relevant voor je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het gaat om een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via NHA.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De kosten die je opvoert zijn ten minste €250,00 (p/jaar) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een opleiding of cursus volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoezo? Jouw baas plukt ook de vruchten van jouw kennis. Bovendien kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een uitgebreide cursus via de werkgever doen is dus een win-win situatie. Regelmatig heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Fit en Gezond Leven. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Leef in een gezonde balans en volg de cursus Fit en Gezond Leven Je lichamelijk topfit voelen? Verbeter je lichamelijke en geestelijke conditie. De cursus Fit en Gezond Leven reikt je de mogelijkheden aan. In 36 lessen leer je wat je nodig hebt voor een fitter en gezonder leven. Lichaamsbeweging en goede voeding Conditie verbeteren en op peil houden, dat klinkt misschien ingewikkeld. Natuurlijk heb je vragen: Heb je fitnesstoestellen nodig? Vereist een topconditie dagelijks hardlopen en zwemmen? Moet je meer eten als je meer energie verbrandt? Verbeter je conditie op verantwoorde wijze met minimale middelen. Volg de cursus Fit en Gezond Leven en je leert je conditie verbeteren met lichaamsbeweging. De cursus besteedt ook aandacht aan het belang van goed en gezond eten. Wat is goede voeding eigenlijk? Wat is gezond? Hoeveel calorieën heb je nodig? Hoe werkt een energietabel? Hoe bereken je de BMI? Houd vorderingen bij met een voor deze cursus ontwikkeld schema en volg de gerichte adviezen van docenten. Natuurlijke totaalgeneeswijzen Hoe verhoudt een gezonde geest zich tot een gezond lichaam? Leer geneeswijzen kennen die je helpen bij fit en gezond leven. Van yoga tot kruidenbaden en homeopathie: fit worden kan ook met eenvoudige middelen.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie