loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • NHBO
 • 30% korting op beroepsopleidingen. Ruim cursusaanbod met leraren uit het volwassenenonderwijs.

Thuisstudie Visagie

De hobby cursus Visagie digitaal volgen? Middels onze vergelijkingstool vind je de beste thuisstudies en cursussen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Uiterlijke verzorging en Wellness. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Beginnen als ZZP’er? Of meer zin in totaal iets nieuws? Bekijk en vergelijken moeiteloos de beste thuisstudies van Hollandse onderwijsaanbieders als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een hobby thuiscursus Visagie! Op een flexibele manier studeren, up-to-date lesmateriaal, en uitstekende vakdocenten. Deze hobby cursus is te koop vanaf €447,00 via LOI.

 • Niet gebonden aan lesdagen.
 • Mogelijk om sneller te studeren.
 • Docenten uit de praktijk.
 • Leren van situaties uit de praktijk.
 • Geen verplichting tot bijwonen lessen.
 • In oktober 2020 voordelig starten.

Aanbieders thuisstudie Visagie oktober 2020

AanbiederStudienaamKostenTijdsduurInschrijflink
LOIVisagie6 maanden€447,00Meer informatie
NHBOVisagie3-6 maanden€339,00Meer informatie
LAUDIUSVisagist en Make-up Artist9 maanden€249,00Meer informatie
NHAVisagie Basiscursus6 maanden€299,00Meer informatie
NHAVisagie Branchediploma6 maanden€699,00Meer informatie
Visagie vanuit huis volgen

De beste opleidingen thuis of klassikaal volgen

De opleiding Visagie online thuis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat jouw niveau ook is, voor ons allemaal is er een uitdaging. Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze website helpt met het vinden van de juiste studie. Middels onze vergelijker vind je ontzettend veel thuisstudies, taal- en hobbycursussen om jouw volgende doel te realiseren. Verder groeien binnen het domein Uiterlijke verzorging en Wellness? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Visagie(duaal of voltijd). Via deze hobby cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, op het moment dat het jou uitkomt. Het is goed te doen samen met je huidige baan, hobby’s en het gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Inschrijven voor een hobby cursus Visagie kan moeiteloos via internet. Hieronder gaan we er verder op in:

 1. Selecteer de gewenste opleider en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of probeer een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als je voldoet aan de toelatingseisen komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je meteen inloggen.
 5. Nu kun je starten met leren: je kunt waar en wanneer je wilt lesstof en boeken doornemen en opdrachten inleveren. Uiteraard wordt je ondersteund door een ervaren docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Wat is de prijs van een Visagie thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online hobby thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel theorie en opdrachten vind je in jouw digitale leeromgeving, bijvoorbeeld op jouw computer, iPad of smartphone. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Natuurlijk is er een vast aanspreekpunt aanwezig die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Visagie is er nu al vanaf €447,00 bij LOI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Alle theorie en opdrachten (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een professionele mentor van LOI.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Veel medewerkers investeren in hun carrière met een thuisstudie. De flexibele manier van studeren en de enorme keuze in studies en cursussen maakt het ook steeds gemakkelijker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is het niveau niet te hoog? Onderstaand geven we antwoord op de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Visagie thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de hobby cursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Visagie: je kan elke week starten met deze opleiding. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je meestal à la minute de digitale studiestof. Binnen 1 week krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De hobby cursus kost je ongeveer 6 maanden. In de praktijk kan je het ook sneller afronden. Kom je er even niet aan toe? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn er in principe voor iedereen. Ben je op zoek naar een HBO-studie of master? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. In sommige gevallen is een passende Visagie vooropleiding een harde eis. Echter kan het ook gaan om een 18+ examen of een ECV-certificaat. In de beschrijving van de opleiding kun je terecht voor de verdere details ten aanzien van de toelatingseisen van deze hobby cursus.

Krijg ik een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van onderwijsaanbieders als NTI zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Zo weet je dat deze afstandopleidingen gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als ROC Nova College. Daarbij krijgen deelnemers soms een gerenommeerd branchediploma zoals fitness trainer A. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Op deze wijze kan jij laten zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Verscheidene onderwijs-aanbieders faciliteren ook een Visagie klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: leren van je studiegenoten, meer achtergrondinformatie en meer gerichte voorbereiding op examens. Onthoud wel: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Standaard is de prijs van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, NHBO of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. In dat portaal vind je de belangrijke documenten voor jouw hobby cursus en heb je contact met jouw docent. Via deze portalen zijn de volgende documenten te vinden: praktijkvoorbeelden, oefenexamens, video’s, geluidsbestanden, het lesmateriaal, oefeningen. Je kunt hier ook projecten uploaden, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-cursussen-visagie

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2020

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het aanbod in studies is enorm. Van HBO Oriëntatie bedrijfseconomie tot bijvoorbeeld Werken met mensen met NAH, en sinds kort dus ook de Visagie zelfcursus. Welke onderwijsinstelling rijmt met mijn doelen en wensen? In het volgende overzicht benoemen we de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Speciale opleidingen voor een eigen bedrijf
 2. LOI: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
 3. NTI: Veel taalcursussen
 4. Laudius: Ruime keuze in opleidingen
 5. NHBO: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 400+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

De thuisstudie Visagie online versneld volgen is mogelijk vanaf €447,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De volgende kosten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Studiematerialen zoals boeken en readers

Tip van de specialist: er zijn wel strenge voorwaarden (oktober 2020). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een volwaardige opleiding die belangrijk is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De studie draagt rechtstreeks bij aan jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via LOI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De studiekosten komen minimaal uit op €250 (per jaar) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een opleiding of cursus volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Hoe komt dit? Jouw baas heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Ook zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een studie, training of cursus via je werk volgen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Standaard mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Visagie. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Vind je het leuk om mensen op te maken of heb je hier tijdens je werk mee te maken? Dan is de cursus Visagie een prima keuze. Tijdens deze opleiding leer je make-up aanbrengen op verschillende huidtypen en voor verschillende gelegenheden. Bovendien kun je sterke gezichtskenmerken benadrukken en gezichtscorrecties toepassen. De make-uptechnieken oefen je met een professioneel materialenpakket in de praktijkopdrachten en tijdens de praktijkdag onder begeleiding van échte professionals. Na afloop kun je voor iedere persoon en iedere situatie kun de juiste make-up kiezen!

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie