loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • NHBO
 • 30% korting op beroepsopleidingen. Ruim cursusaanbod met leraren uit het volwassenenonderwijs.

Thuisstudie Thuiskapper

De hobby cursus Thuiskapper flexibel vanuit huis volgen? Dankzij onze vergelijkingstool kom je in aanraking met een ruim aanbod aan thuisopleidingen en cursussen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Uiterlijke verzorging en Wellness. Wil je hogerop in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of wellicht zin in totaal iets nieuws? Pak dit moment en vergelijk heel eenvoudig goede studies en thuiscursussen van vooraanstaande scholen als NCOI en start vandaag nog met jouw hobby thuiscursus Thuiskapper! Een opleiding die past bij je denkniveau, studiematerialen online toegankelijk, en altijd de beste begeleiding. Deze hobby cursus is te bestellen vanaf €319,20 via o.a. LOI.

 • Zelf je studie indelen.
 • Prettige online leeromgeving.
 • Vakkundige docenten en begeleiders.
 • Altijd 100% actuele lesstof.
 • Geen verplichting tot bijwonen lessen.
 • In oktober 2020 voordelig starten.

Overzicht met thuisstudies Thuiskapper oktober 2020

AanbiederStudienaamKostenTijdsduurInschrijflink
LOIThuiskapper6 maanden€319,20Meer informatie
NTIThuiskapper12 maanden€309,00Meer informatie
NHAThuiskapper5 maanden€269,00Meer informatie
LOIThuiskapper & Visagie12 maanden€828,00Meer informatie
Thuiskapper online vanuit huis

Up-to-date lesmateriaal en docenten uit het vak

De opleiding Thuiskapper flexibel thuis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat er bij jou ook speelt, voor ons allemaal is er een uitdaging. Maar je moet wel zelf in actie komen! De website thuisstudiezoeken.nl is een handige manier om te beginnen met zoeken. Op deze plek vergelijk je ontzettend veel cursussen en beroepsopleidingenwaardoor jij je doelen kan bereiken. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Uiterlijke verzorging en Wellness? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Thuiskapper(duaal of voltijd). Binnen deze hobby cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, zonder strakke deadlines. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast dagelijkse werkzaamheden, hobby’s en jouw familie.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Van start gaan met een hobby cursus Thuiskapper is online snel te regelen. In het volgende stukje vind je alle details:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en lees meer details over de cursus.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of neem direct een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Ben jij overtuigd? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als je overal aan voldoet, dan zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Nu kun je starten met leren: zelf je studietijd indelen en de verschillende lesmaterialen samenvatten en toetsen maken of opdrachten inleveren. Vanzelf wordt je geholpen door een erkende docent.
 6. Na het afronden van de studie ontvang je een certificaat of diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Wat is de prijs van een Thuiskapper thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online hobby thuiscursus via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. De meeste lesstof kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving, bijvoorbeeld op jouw smartphone, tablet of laptop. Verder bespaar je fors op reiskosten, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. In de regel heb je een persoonlijke begeleiderdie jou ondersteunt. De opleiding Thuiskapper is er al vanaf €319,20 bij het instituut LOI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle theorie en opdrachten (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Altijd een eigen mentor van LOI.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Thuis studeren op jouw moment

Werken en studeren combineren

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Veel arbeiders willen vanuit huis studeren. De maximale vrijheid en de variatie in thuisopleidingen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Hoe gaat het precies in z’n werk, en past het bij mijn doelen? In het gedeelte hieronder vind je de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Thuiskapper thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn hobby cursus?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Thuiskapper: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je vaak al binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Binnen 1 week krijg je de benodigde boeken ook thuis (indien gewenst). De hobby cursus heeft een studietijd van gemiddeld 6 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan het soms nog een stuk sneller. Even studeren op een lager pitje? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Is een vooropleiding vereist?
Dit varieert per studie en opleider. (Hobby)cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Wil je je aanmelden voor een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Soms is een dergelijke Thuiskapper vooropleiding een van de voorwaarden. Het kan ook gaan om een 21+ examenof op basis van een eerder gevolgd programma. In de gratis studiegids kun je terecht voor de benodigde specificaties met betrekking tot toelatingseisen van deze hobby cursus.

Haal ik ook een officieel diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van onderwijsinstellingen zoals onder andere Scheidegger dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Dit betekent dat deze diploma’s even waardevol is als een cursus bij een school zoals Gilde Opleidingen. Daarbij zul je mogelijk recht hebben op een waardevol branchediploma als Visagie Branchediploma. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Op die manier zal de buitenwereld zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Verscheidene instanties geven ook een Thuiskapper klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je kunt ervaringen en kennis delen face to face spreken van de docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Onthoud wel: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn vaste startmomenten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, NHBO of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. In dit systeem raadpleeg je alles wat je nodig hebt voor jouw hobby cursus en kan er contact worden gezocht met de docenten. In deze internet omgeving kan men ook terecht voor het lesmateriaal, oefenexamens, webinars, geluidsbestanden, video’s, praktijkvoorbeelden. Verder lever je hier opdrachten in, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-cursussen-thuiskapper

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2020

Op afstand studeren is enorm populair. En er steeds meer aanbod. Dit varieert van MBO Evenementenorganisatie tot een opleiding als Zelfstandig bewindvoerder, en natuurlijk de Thuiskapper zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn persoonlijke wensen? In onderstaande paragraaf benoemen we de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Studeren in jouw eigen tempo
 2. LOI: Studies in heel veel vakgebieden
 3. NTI: Hulp bij het kiezen van een studie
 4. Laudius: Studeren via jouw online campus
 5. NHBO: Flexibel studeren (thuis & klassikaal)
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 400+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Een echte thuisstudie Thuiskapper online versneld volgen is realistisch vanaf €319,20. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Boeken, lesgeld e.d. mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De volgende zaken mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Advies van de adviseur: niet elke studie komt in aanmerking (oktober 2020). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een volwaardige opleiding waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De studie een meerwaarde is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het gaat om een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LOI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De studiekosten in kwestie zijn minimaal €250,00 (per jaar), en maximaal €15.000.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Het doen van een deeltijd studie is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoe komt dit? Je werk / collega heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Daarnaast mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een training of beroepsopleiding volgen via jouw werkgever is dus voor jullie beide relevant. In de regel kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Thuiskapper. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

De cursus Thuiskapper van de LOI is de ideale keuze voor iedereen die zelf haren wil leren knippen. Met deze knipcursus doe je in slechts zes maanden alle basistechnieken op en leer je de mooiste kapsels knippen en stylen bij mannen, vrouwen én kinderen.Het lesmateriaal van de LOI-cursus Thuiskapper is helder van opzet. Stap voor stap krijg je de benodigde technieken onder de knie. Handige hulpmiddelen hierbij zijn de DVD waarop alle technieken duidelijk worden gedemonstreerd en het gratis materialenpakket dat je bij de cursus ontvangt. Zo heb je het knippen in no time volledig in de vingers! Tijdens de cursus volg je daarnaast gratis praktijkdagen onder begeleiding van een professionele kapper.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie