loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Koreaans

De cursus Koreaans op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Aan de hand van onze vergelijker kom je in aanraking met de beste thuiscursussen en opleidingen in de categorie Talen. Streef je naar een carrièreboost? Wil je voor jezelf iets starten? Of bijvoorbeeld een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Doorzoek en vergelijk eenvoudig kwalitatieve opleidingen en thuisstudies van vooraanstaande aanbieders van thuisstudies als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuiscursus Koreaans! Zelf je studietempo bepalen, studiematerialen online toegankelijk, en persoonlijke begeleiding. Deze cursus is te koop vanaf €290,00 bij LOI.

 • Zelf beslissen over je studietempo.
 • Een speciale online leeromgeving.
 • Uitstekende docenten.
 • Lesstof gericht op de huidige situatie.
 • Ook zakelijk interessante mogelijkheden.
 • In september 2022 aantrekkelijk geprijsd.

Overzicht met thuisstudies Koreaans september 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIKoreaans10 maanden€290,00Meer informatie
NHAKoreaans6 maanden€159,00Meer informatie
LAUDIUSKoreaans Voor Beginners3 maanden€119,00Meer informatie
Koreaans thuis volgen

Bepaal zelf je tempo met de beste begeleiding

De opleiding Koreaans vanuit huis volgen

Groeien naar een hogere functie? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, het aanbod is ontzettend groot! Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze website is daarbij het ideale startpunt. Met onze vergelijker tref je veel verschillende thuiscursussen en opleidingen (beroeps) die jou helpen naar jouw volgende doel. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Talen? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Koreaans(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze cursus leer je de onderdelen van het vak, op het moment dat het jou uitkomt. Het is goed te doen samen met een baan, muziek of sport en het gezin + de kids.

Hoe werkt thuis studeren?
Kiezen voor een cursus Koreaans is niet moeilijk. In het onderstaande stappenplan gaan we er verder op in:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of vraag een gratis proefles aan om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Registreer je dan direct online.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als je voldoet aan de toelatingseisen ontvang je het lesmateriaal en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Nu kun je starten met leren: op de momenten dat je tijd hebt de lesstof erbij pakken en huiswerk inleveren. Zoals je mag verwachten heb je regelmatig contact met een ervaren docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Wat zijn de kosten van een Koreaans thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel informatie kun je digitaal raadplegen met jouw computer, iPad of smartphone. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Wel is er een persoonlijke begeleider die jou ondersteunt. De opleiding Koreaans is er nu al vanaf €290,00 via LOI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • De leerstof (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een professionele begeleider van LOI.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Werken en studeren combineren

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groot aantal werkenden kiezen voor een studie aan huis. De hoge mate van flexibiliteit en het veelzijdige aanbod in thuisstudies is een belangrijke reden. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Hoe werkt het precies, en is het niveau niet te hoog? In het overzicht hierna lees je enkele prangende vragen rondom zelfstandige Koreaans thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de cursus?
Het meest ideale aan een thuiscursus Koreaans: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je dikwijls dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Binnen afzienbare tijd worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (soms kan het alleen met digitale middelen). De cursus heeft een studietijd van ongeveer 10 maanden. Dikwijls zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Het is niet erg als je er langer over doet.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dit varieert per studie en opleider. Beroepsopleidingen en praktische studies hebben in de regel weinig basiseisen. Ben je aan het kijken naar een HBO / WO opleidingstraject? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Dikwijls is hier een toepasbare Koreaans vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Als alternatief vragen ze vaak een 21-plus toets of een ECV-certificaat. In de beschrijving van de opleiding kun je terecht voor alle noodzakelijke details over de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van aanbieders zoals NTI dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Dit betekent dat deze studies niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Hogeschool NIFA. Verder krijgen deelnemers soms een officieel branchediploma als NEVI. Bij korte cursussen en trainingen wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Zodoende kan een (toekomstig) werkgever zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Het gros van de scholen bieden ook een Koreaans klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: je kunt veel leren van andere cursisten, meer achtergrondinformatie en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Wat minder positief is: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Standaard is de prijs van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. In deze omgeving vind je alles voor jouw cursus en kan je overleggen met de docent. In dit systeem zijn de volgende documenten te vinden: video’s, oefenexamens, het lesmateriaal, oefeningen, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-cursussen-koreaans

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2022

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Het aanbod in studies is enorm. Denk aan HBO Taalvaardigheid tot en met Freelance Secretariaat, en sinds kort dus ook de Koreaans zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die sluit aan bij mijn situatie? Bijgaand vind je een opsomming met de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: 50% korting op het lesgeld
 2. LOI: Al vanaf 1923 toegankelijk onderwijs voor iedereen
 3. NTI: Gratis studiegids aanvragen
 4. Laudius: Je betaalt geen inschrijfgeld
 5. Thuiscursus.nl: Vakkundige docenten
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een echte thuisstudie Koreaans online versneld volgen kan voor een bedrag van €290,00. Maar het kan nog goedkoper. Lesmaterialen en lesgeld zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De volgende kosten mag je aftrekken:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Boeken of bepaalde software

Belangrijk: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (september 2022). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een beroepscursus waar je kennis opdoet voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. De belangrijkste details:

 • Het traject een meerwaarde is voor de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Er moet een leertraject zijn. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De totale kosten bedragen minimaal €250 (per 12 maanden), oplopend tot €15.000.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoe komt dit? Jouw werkgever plukt ook de vruchten van jouw kennis. Tevens mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een relevante opleiding via je werk beginnen kan voor meerdere partijen een win zijn. Dikwijls mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Koreaans. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Het Koreaans is de officiële taal van zowel Noord- en Zuid-Korea en wordt ook gesproken in een deel van China. De LOI-cursus Koreaans is handig als je naar een van deze landen afreist of als je de taal onder de knie wilt krijgen, omdat je bij een bedrijf werkt dat contacten heeft met Korea.Met de cursus Koreaans leer je op een leuke en slimme manier de taal spreken, verstaan, lezen en schrijven. Je leert onder andere de correcte uitspraak met behulp van luisterfragmenten ingesproken door native speakers en gaat de taal oefenen met interactieve opdrachten. Ook het alfabet en het schrift worden uitgebreid behandeld. Na afloop zul je je dan ook zeker redden in het Koreaans.De cursus Koraans is in eenvoudig Engels geschreven en daardoor geschikt voor iedereen. Bovendien kun je rekenen op een intensieve begeleiding. Zo wordt er uitgebreid aandacht besteed aan de Nederlandse en Engelse basisgrammatica en ontvang je gratis een woordenboek Engels-Nederlands.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie