nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Management Assistent

De functiegerichte opleiding Management Assistent zelfstandig vanuit huis volgen? Geholpen door www.thuisstudiezoeken.nl vind je uitgebreide info over tientallen thuisstudies en cursussen om verder te groeien binnen het vakgebied Secretarieel en Support. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of anderzijds iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Check en vergelijk heel eenvoudig veel gekozen thuisopleidingen van Nederlandse scholen als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een functiegerichte thuisopleiding Management Assistent! Op een flexibele manier studeren, een prettige online leeromgeving, en docenten uit het werkveld. Deze functiegerichte opleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €1311,00 via o.a. LOI.

 • Goed te combineren met werk.
 • Duidelijke planning en studiewijzers.
 • Zeer goede begeleiding.
 • Een praktijk-investering in jezelf.
 • Voordeliger dan een studie op school.
 • In juni 2024 leuke welkomstkorting.

Overzicht met thuisstudies Management Assistent juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIManagement Assistent19 maanden€1311,00Meer informatie
NHAManagement Assistent9 maanden€499,00Meer informatie
LAUDIUSManagement Assistent24 maanden€769,00Meer informatie
Management Assistent online vanuit huis

Een erkende thuisstudie op jouw eigen tempo

De opleiding Management Assistent flexibel vanuit huis starten

Vind je het tijd voor een promotie? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Op welk niveau jij ook denkt; er is ontzettend veel mogelijk! Het is nu aan jou om er werk van te maken. www.thuisstudiezoeken.nl komt dan om de hoek kijken. Op deze website vind je honderden thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die passen bij jouw doelen. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Secretarieel en Support? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Management Assistent(duaal of voltijd). Via deze functiegerichte opleiding doe je in korte termijn veel kennis op, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Jij kan studeren op deze manier combineren met je huidige baan, buitenschoolse activiteiten en een druk gezinsleven.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Het deelnemen aan een functiegerichte opleiding Management Assistent is online snel te regelen. In het bijgaande stappenplan komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Download de gratis studiegids of vraag een gratis proefles aan om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: op eigen tempo de lesmaterialen doorkijken en klassikaal onderwijs volgen. Vanzelfsprekend wordt je ondersteund door een vaste docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actuele prijzen Management Assistent thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online functiegerichte thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel lesmaterialen kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving met een macbook, ipad of telefoon. Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Natuurlijk bestaat er een mentor of coach die jou kan helpen. De opleiding Management Assistent is er nu al vanaf €1311,00 via LOI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • De leerstof (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van LOI.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Snel en efficiënt thuis studeren

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Veel jongeren willen vanuit huis studeren. De hoge mate van flexibiliteit en het enorme aanbod zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Hoe werkt het precies, en past het bij mijn doelen? In het gedeelte hieronder behandelen we de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Management Assistent thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn functiegerichte opleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Management Assistent: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je vaak al dezelfde dag nog alle digitale materialen. Binnen afzienbare tijd worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De functiegerichte opleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in circa 19 maanden. Dikwijls bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit varieert per studie en opleider. Cursussen en veel taalstudies zijn er in principe voor iedereen. Wil je je aanmelden voor een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan kijken de opleiders iets kritischer. In sommige gevallen is een specifieke Management Assistent vooropleiding een harde eis. Als alternatief vragen ze vaak een 18 plus-examen of een ECV-certificaat. In de folder van de school bekijk je aanvullende informatie omtrent de toelatingseisen van deze functiegerichte opleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van onderwijsinstellingen als NCOI zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Dit wil zeggen dat deze studies op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Nordwin College. Ook levert de instelling vaak een speciaal branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Daarmee zal de buitenwereld zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Een aanzienlijk deel van de onderwijs-aanbieders hebben ook een Management Assistent klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, meer directe feedback van je docent en je hebt meer een stok achter de deur. Minder prettig: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De grote Nederlandse opleiders werken met een online leeromgeving. In dat portaal check je de essentiële informatie voor je functiegerichte opleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In dit systeem kan men ook terecht voor oefenexamens, video’s, oefeningen, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, webinars. In dat systeem upload je ook huiswerk, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-management-assistent

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. En er steeds meer aanbod. Dat gaat van MBO ICT tot bijvoorbeeld Nederlands 3F, en tegenwoordig dus ook de Management Assistent zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen past bij mijn doelen en wensen? Bijgaand vind je de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Speciale opleidingen voor een eigen bedrijf
 2. LOI: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 3. NTI: Start elk moment met jouw opleiding.
 4. Laudius: Topdocenten met jarenlange ervaring
 5. Thuiscursus.nl: Erkende kwaliteit
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Naast je baan een thuisstudie Management Assistent online volgen kan al vanaf €1311,00. Maar het kan nog goedkoper. Lesmaterialen en lesgeld kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De volgende producten kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Opmerking: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (juni 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een beroepsopleiding waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De thuisstudie draagt rechtstreeks bij aan jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LOI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De totale kosten zijn ten minste €250 (per 52 weken), oplopend tot €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Hoezo? Jouw baas heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Daarnaast zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een relevante opleiding via je werk volgen is dus voor beide partijen interessant. Soms stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Management Assistent. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Vind jij plannen, regelen, organiseren en coördineren leuk om te doen en doe je dat het liefst allemaal tegelijk? Ben jij dus een echte duizendpoot? Dan is cursus Management Assistent een aanrader. Een baan als managementassistent is uitdagend en vraagt veel zelfstandigheid en eigen initiatief.Tijdens de cursus Management Assistent komen er verschillende onderwerpen aan bod. Er wordt dieper ingegaan op Secretariaatspraktijk, Notuleren, Zakelijke correspondentie Nederlands, Engels, Communicatie en management en Basiskennis boekhouden.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie