nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
oem office learning menu logo
 • Office E-learning
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Personal Coach

De cursus Personal Coach flexibel vanuit huis volgen? Geholpen door deze thuisstudie vergelijker lees je alles over erkende thuiscursussen en studies waarmee jij verder komt binnen het domein Sports. Streef je naar een carrièreboost? Wil je een eigen zaak starten? Of anderzijds iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Bekijk en vergelijken probleemloos de beste thuiscursussen en studies van respectabele aanbieders van thuisstudies als Thuiscursus.nl en schrijf je vandaag nog in voor een thuiscursus Personal Coach! Studeren op je eigen tempo, studiematerialen online toegankelijk, en altijd de beste begeleiding. Deze cursus kun je al volgen vanaf €399,00 bij een opleider als Thuiscursus.nl.

 • Studeren wanneer jij dat wil.
 • Op een moderne manier studeren.
 • Goede begeleiding en feedback.
 • Altijd 100% actuele lesstof.
 • Bespaar reiskosten en reistijd.
 • In juni 2023 scherpe tarieven.

Aanbieders thuisstudie Personal Coach juni 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlPersonal Coach3-6 maanden€399,00Meer informatie
Personal Coach online vanuit huis

Combineer werk, privé en jouw studie!

De opleiding Personal Coach op afstand volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat er ook bij jou speelt, het aanbod is ontzettend groot! Het is nu aan jou om er werk van te maken. De website thuisstudiezoeken.nl is daarbij het ideale startpunt. Op deze website tref je een grote variëteit aan cursussen en beroepsopleidingenom jouw volgende doel te realiseren. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Sports? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Personal Coach(duaal of voltijd). Door deze cursus doe je in korte termijn veel kennis op, zonder strakke deadlines. Je kunt het prima combineren met je werk, andere interesses en een druk gezinsleven.

Hoe werkt het precies?
Kiezen voor een cursus Personal Coach regel je razendsnel online. Hieronder komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of ga direct aan de slag met een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Ben je enthousiast? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Wanneer alle privé-gegevens kloppen krijg je direct de benodigde lesmaterialen en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: waar en wanneer jij wilt de stof doornemen en toetsen maken of opdrachten inleveren. Logischerwijs wordt je geholpen door een erkende docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt ontvang je een certificaat of diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Wat zijn de huidige kosten van een Personal Coach thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Wat daar de reden voor is? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Een belangrijk deel van het lesmateriaal kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving met een telefoon of PC (ook tablets). Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. Vaak zijn er persoonlijke mentoren en coaches voor ondersteuning en advies. De opleiding Personal Coach kan men aanschaffen vanaf €359,00 bij o.a. Thuiscursus.nl. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De studiestof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een persoonlijke mentor van Thuiscursus.nl.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • De examens (soms op locatie).
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Binnen no-time een echte opleiding starten

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Meer en meer arbeiders willen vanuit huis studeren. De hoge mate van flexibiliteit en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies is een belangrijke reden. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Hoe werkt het precies, en past het bij mijn ambities? Hierna behandelen we enkele prangende vragen rondom zelfstandige Personal Coach thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn cursus?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Personal Coach: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je soms à la minute de digitale studiestof. Binnen afzienbare tijd krijg je de benodigde boeken ook thuis (soms is dit optioneel). De cursus heeft een studietijd van plusminus 3-6 maanden. Meestal kan het een stuk sneller. Even studeren op een lager pitje? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding vereist?
Dit wisselt per type opleiding. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Ben je aan het kijken naar een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Vaak is een dergelijke Personal Coach vooropleiding vereist. Een andere methoden kan zijn een 21-plus toets of op basis van een eerder gevolgd programma. In de beschrijving van de opleiding vind je ruime info met betrekking tot toelatingseisen van deze cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van aanbieders zoals bijv. NTI worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze studies op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Nordwin College. Bovendien krijgen deelnemers soms een gerenommeerd branchediploma zoals branchediploma schadebehandelaar. Bij korte cursussen en trainingen wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Op deze wijze zal de buitenwereld zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Diverse instellingen hebben ook een Personal Coach klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: de interactie met andere studenten, de goede en individuele ondersteuning en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Wat minder positief is: je moet jouw agenda erop aanpassen. Er zijn vaste startmomenten. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De erkende opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. In dit systeem raadpleeg je belangrijke info rondom jouw cursus en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. Met jouw online lesomgeving kan men ook terecht voor praktijkvoorbeelden, video’s, oefenexamens, oefeningen, webinars, het lesmateriaal. Verder lever je hier opdrachten in, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-personal-coach

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2023

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Dit loopt van Hindi tot een opleiding als Start Je Eigen Beautysalon, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Personal Coach zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling rijmt met mijn situatie? In de beschrijving hierna vind je de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Locaties door heel Nederland
 2. LOI: Beginnen wanneer jij dat wil
 3. NTI: Gratis proeflessen volgen
 4. Laudius: Gratis informatiefolder
 5. Thuiscursus.nl: Studeren op een tempo dat bij jou past
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
oem logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een echte thuisstudie Personal Coach online versneld volgen is realistisch vanaf €359,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze specifieke elementen kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Verplichte boeken en readers

Tip van de specialist: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (juni 2023). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een studie die iets bijdraagt aan jouw huidige- of toekomstige baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De thuisopleiding draagt rechtstreeks bij aan je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het moet gaan om een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via Thuiscursus.nl.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De totale kosten bedragen minimaal €250 (p/jaar). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Waarom? Je organisatie heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Bovendien zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een studie, training of cursus via de werkgever starten heeft pluspunten voor beide partijen. In de regel heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Personal Coach. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, en haal meer uit je talenten en interesses.

Wil jij mensen helpen transformeren in hun fitste zelf? Laat ze zichzelf overtreffen binnen en buiten de sportschool en word Personal Coach!

Na deze thuisstudie weet jij precies hoe je voor iedere sporter een trainings- en voedingsschema op maat maakt. Doordat je leert hoe het menselijk lichaam werkt én de geest, kun jij je sporters precies de goede oefeningen en een gezonde portie motivatie meegeven.

Als personal coach ben je meer dan een sportinstructeur. Jij coacht, geeft raad en motiveert je sporters om hun sportieve doelen te bereiken. Want dat mensen bij jou hun goede voornemens waarmaken, staat nu al vast. Kom maar door met dat duwtje in de rug!


Content
 • Je toekomstmogelijkheden als Personal Trainer
 • Starten als zelfstandig personal coach
 • Het vinden van je eerste cliënten
 • Werken in een fitnesscentrum
 • Individuele trainingsschema’s opstellen
 • Uithoudingsvermogen, spierkracht en lenigheid
 • Energieverbruik en bewegingsnormen
 • De werking van het lichaam in beweging
 • Basisprincipes van de trainingsleer
 • Verschillende soorten trainingen
 • Conditie, kracht, snelheid en coördinatie
 • De opbouw en structuur van een training
 • Blessures vermijden
 • Voedingsrichtlijnen voor sporters
 • Een goede relatie met je cliënt opbouwen
 • Correct communiceren met je cliënt
 • De functionele training en de core training
 • Het gebruik van professionele apparatuur
 • Praktische oefeningen

Competences
 • Individuele trainingsschema’s opstellen
 • Een goede relatie met je cliënt opbouwen
 • Correct communiceren met je cliënt
 • Het gebruik van professionele apparatuur
 • Praktische oefeningen

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie