loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Portretfotografie

De cursus Portretfotografie zelfstandig vanuit huis volgen? Aan de hand van Thuisstudiezoeken.nl vind je uitgebreide info over toonaangevende thuiscursussen en opleidingen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Photography & Media. Een nieuwe stap in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of bijvoorbeeld iets leren wat je heel leuk vindt? Bekijk en vergelijken heel eenvoudig professionele thuisopleidingen van erkende afstandsopleiders als Nationale Handelsacademie (NHA) en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuiscursus Portretfotografie! Zelf je studietempo bepalen, het meest actuele lesmateriaal, en persoonlijke begeleiding. Deze cursus is beschikbaar vanaf €219,00 via Thuiscursus.nl.

 • Studeren waar en wanneer je wil.
 • Op een moderne manier studeren.
 • Persoonlijke begeleiding.
 • Een praktijk-investering in jezelf.
 • Vaak betaalt de werkgever mee.
 • In september 2022 leuke welkomstkorting.

Alle thuisstudies Portretfotografie september 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlPortretfotografie3-6 maanden€219,00Meer informatie
Portretfotografie thuis volgen

Combineer werk, privé en jouw studie!

De opleiding Portretfotografie flexibel thuis volgen

Wil jij promotie maken? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Op welk niveau jij ook denkt; voor iedereen is er iets mogelijk. Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze website kan helpen bij het vinden van een studie. Middels onze vergelijker vergelijk je tientallen opleidingen (MBO/HBO) en cursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Photography & Media? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Portretfotografie(duaal of voltijd). Tijdens deze cursus doe je belangrijke kennis op, op het moment dat het jou uitkomt. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast je werk, buitenschoolse activiteiten en een druk gezinsleven.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Starten met een cursus Portretfotografie is niet moeilijk. In het volgende stukje gaan we er verder op in:

 1. Klik op een van de opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Ben jij overtuigd? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als alles in orde is worden de lesmaterialen naar je verstuurd en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Nu kun je starten met leren: op de momenten dat je tijd hebt je lesstof bestuderen en colleges terugkijken. Vanzelfsprekend wordt je geholpen door een professionele docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt krijg je een passend diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actuele kosten Portretfotografie thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Je schaf geen hele dure boeken aan. De meeste lesstof open je gewoon via internet, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een smartphone, tablet of laptop. Verder bespaar je fors op reiskosten, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Vaak heb je een persoonlijke begeleiderdie helpen bij vragen en problemen. De opleiding Portretfotografie kun je al volgen vanaf €219,00 bij bijv. Thuiscursus.nl. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • De studiestof (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een vakkundige mentor van Thuiscursus.nl.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Met diploma / accreditatie.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Binnen no-time een echte opleiding starten

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Meer en meer arbeiders kiezen voor een thuisstudie. Het zelf kunnen bepalen en het veelzijdige aanbod in thuisstudies zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is het wat voor mij? In het gedeelte hieronder geven we antwoord op enkele prangende vragen rondom zelfstandige Portretfotografie thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn cursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Portretfotografie: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. De lesstof is grotendeels digitaal. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je dikwijls binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Binnen afzienbare tijd krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (soms is dit optioneel). De cursus is vaak af te ronden in grofweg 3-6 maanden. Dikwijls kan je het ook sneller afronden. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een vooropleiding vereist?
Dit varieert per studie en opleider. Cursussen en trainingen hebben in de regel weinig basiseisen. Wil je je aanmelden voor een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. In sommige gevallen is een dergelijke Portretfotografie vooropleiding een harde eis. Men kan ook kiezen voor een 21 plus examen of een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de gratis brochure kun je terecht voor alle relevante details met betrekking tot toelatingseisen van deze cursus.

Haal ik ook een officieel diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van aanbieders als o.a. Fontys zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Dit wil zeggen dat deze thuisopleidingen gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als ROC van Flevoland. Mogelijk krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een erkend branchediploma zoals branchediploma schadebehandelaar. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Zodoende laat jij zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Meerdere onderwijs-bedrijven faciliteren ook een Portretfotografie klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: je kunt veel leren van andere cursisten, meer achtergrondinformatie en je hebt meer een stok achter de deur. Minder fijn: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De populaire opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Op deze plek download je alles wat je nodig hebt voor jouw cursus en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. Via deze portalen log je in om de volgende zaken te bekijken: webinars, video’s, het lesmateriaal, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-portretfotografie

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2022

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Het aanbod in studies is enorm. Dit varieert van HBO Sociale psychologie tot aan HBO Relatiebeheer, en natuurlijk de Portretfotografie zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling sluit aan op mijn privé situatie? In onderstaande paragraaf benoemen we de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Altijd je eigen tempo
 2. LOI: Vakkundige docenten
 3. NTI: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
 4. Laudius: Zorgvuldig geselecteerde vak-experts
 5. Thuiscursus.nl: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een thuisstudie Portretfotografie online versneld volgen is haalbaar rond de €219,00. Maar het kan nog goedkoper. Zaken als collegegeld en lesmaterialen kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. Deze specifieke posten kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Niet vergeten: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (september 2022). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een cursus / studie die van belang is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • Het traject heb je gekozen met het oog op jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het gaat om een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten in kwestie bedragen minimaal €250 (per jaar) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Het doen van een deeltijd studie wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. De reden hiervoor? Jouw bedrijf kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Ook zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een zelfstudie via je werk beginnen is dus voor jullie beide relevant. Doorgaans kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Portretfotografie. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Zie jij de uniekheid van ieder mens en wil jij die eigenheid kunnen overbrengen op beeld?

Portretten zijn een aparte tak van sport, je mag dichtbij komen en gaat op zoek naar het vastleggen van emotie. Hoe zorg je ervoor dat mensen op hun gemak zijn voor je camera? Hoe zet je familieleden op de gevoelige plaat? En beroemdheden? Je leert reportagefoto’s maken en sporters in beweging scherp vastleggen.

Hoe fotografeer je in een studio? Je krijgt inzicht in flitsapparatuur en lichtmeters en gaat experimenteren met verschillende lichtopstellingen, zoals driehoekbelichting en beauty light. Je maakt als resultaat je eerste studioportret. Mensen vinden zichzelf er vaak stom uitzien op foto’s. Jouw missie? Geportretteerden er op hun mooist uit laten zien.


Content
 • Wat is portretfotografie?
 • Stijlen in portretfotografie
 • Kleur of zwart-wit
 • Daglicht
 • Studio en studiolicht
 • Fotograferen in studio: aan de slag
 • Flitslicht en daglicht combineren
 • Parameters van de camera
 • Parameters van de fotograaf
 • Esthetiek
 • Vertrouwen en ethiek
 • Rechten

Competences
 • Je weet precies welke effecten studiolicht heeft
 • Je speelt met de mogelijkheden van daglicht
 • Je kunt sprekende kleur en zwart-wit portretten maken
 • Je ziet in ieder mens een prachtig portret
 • Je kent het belang van esthetiek, maar ook van vertrouwen en ethiek

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie