nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Praktijkdiploma Financieel Ondernemer

De cursus Praktijkdiploma Financieel Ondernemer zelfstandig thuis volgen? Geholpen door onze vergelijker tref je de beste thuisopleidingen en cursussen om verder te komen binnen het domein Ondernemen. Wil je hogerop in je carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of wellicht een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Bekijk en vergelijken probleemloos professionele thuisstudies van vooraanstaande instellingen als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en begin morgen al met een thuiscursus Praktijkdiploma Financieel Ondernemer! Studeren op je eigen tempo, een prettige online leeromgeving, en persoonlijke begeleiding. Deze cursus kun je vanuit huis volgen vanaf €169,00 via o.a. NHA.

 • Niet gebonden aan lesdagen.
 • Online lesmateriaal bekijken.
 • Leraren uit de praktijk.
 • Leer vaardigheden voor de praktijk.
 • Veel voordelen t.o.v. een studie op locatie.
 • In februari 2024 scherpe kortingen.

Overzicht thuisstudies Praktijkdiploma Financieel Ondernemer februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAPraktijkdiploma Financieel Ondernemer7 maanden€169,00Meer informatie
LAUDIUSPraktijkdiploma Financieel Ondernemer5 maanden€159,00Meer informatie
Praktijkdiploma Financieel Ondernemer zelf thuis volgen

De beste opleidingen thuis of klassikaal volgen

De opleiding Praktijkdiploma Financieel Ondernemer vanuit huis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat jouw niveau ook is, voor iedereen is er iets mogelijk. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze vergelijkingssite kan jou hierbij helpen. Met behulp van onze website kom je in aanraking met een ruim aanbod thuisstudies, taal- en hobbycursussen om jouw volgende doel te realiseren. Verder groeien binnen het domein Ondernemen? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Praktijkdiploma Financieel Ondernemer(duaal of voltijd). Door het volgen van deze cursus ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, altijd waar en wanneer jij wilt. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast jouw huidige werk, andere interesses en het gezin + de kids.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Aan de slag gaan met een cursus Praktijkdiploma Financieel Ondernemer is niet moeilijk. Hieronder vind je alle details:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Lijkt het wat? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als jij alles volledig hebt ingevuld krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je meteen inloggen.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo de lesmaterialen doorkijken en examens doen of projecten uploaden. Bij alle opleiders wordt je geholpen door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Na het afronden van de studie wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Je bent klaar voor de volgende stap!

Actuele prijs Praktijkdiploma Financieel Ondernemer thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Je schaf geen hele dure boeken aan. Een belangrijk deel van het lesmateriaal kun je via internet bekijken met een telefoon of PC (ook tablets). Daarnaast hoef je niet te reizen en zijn er minder docenten benodigd. Vanzelfsprekend bestaat er een mentor of coach die jou door het traject helpen. De opleiding Praktijkdiploma Financieel Ondernemer wordt al aangeboden vanaf €169,00 bij bijv. NHA. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een vakkundige mentor van NHA.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • De examens (soms op locatie).
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groeiend aantal medewerkers geven de voorkeur aan een thuisstudie. De hoge mate van flexibiliteit en het veelzijdige aanbod in thuisstudies maakt het alleen maar leuker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het voor mij relevant? In het volgende gedeelte bespreken we kort de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Praktijkdiploma Financieel Ondernemer thuisstudies.

Kan ik direct starten met de cursus?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Praktijkdiploma Financieel Ondernemer: studeren op de momenten wanneer het jou past. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd krijg je bij veel aanbieders binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Een paar dagen later wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De cursus heeft een studietijd van gemiddeld 7 maanden. Als je veel tijd hebt hoeft het niet eens zo lang te duren. Lukt het niet in deze periode? Het is niet erg als je er langer over doet.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Cursussen en trainingen zijn doorgaans voor iedereen. Ambieer je een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Vaak is een relevante Praktijkdiploma Financieel Ondernemer vooropleiding een van de voorwaarden. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18 plus-examen of een specifiek overgangsbewijs. In de beschrijving van de opleiding tref je ruime info m.b.t. de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van aanbieders als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat jouw behaalde diploma even waardevol is als een cursus bij een school zoals Wittenborg University of Applied Sciences. Daarnaast levert de instelling vaak een echt branchediploma als NL Actief A. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze maak jij kenbaar dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Diverse opleidershebben ze mogelijkheid voor een Praktijkdiploma Financieel Ondernemer klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: de interactie met andere studenten, meer individuele begeleiding en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Een negatief punt is: je moet het veel beter plannen. Er zijn vaste startmomenten. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De meeste opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. In dit systeem vind je snel belangrijke info rondom jouw cursus en kan je overleggen met de docent. In de digitale leeromgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: webinars, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, oefenexamens, geluidsbestanden, oefeningen. Je kunt hier ook projecten uploaden, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-praktijkdiploma-financieel-ondernemer

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. En er steeds meer aanbod. Dat gaat van VMBO Maatschappijleer tot Zelfstandig budgetcoach, en sinds kort dus ook de Praktijkdiploma Financieel Ondernemer zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen past bij mijn doelen en wensen? Hieronder vind je een opsomming met de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Studeren in jouw eigen tempo
 2. LOI: Ruime keuze in opleidingen
 3. NTI: Mogelijkheid voor gratis studieadvies
 4. Laudius: Meer dan 300 studies om uit te kiezen
 5. Thuiscursus.nl: Prettige digitale leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een hoogwaardige thuisstudie Praktijkdiploma Financieel Ondernemer online versneld volgen is realistisch vanaf €169,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Lesmaterialen en lesgeld mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze producten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Studiemiddelen als boeken en software

Opgelet: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (februari 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een beroepscursus die gericht is op je toekomstige werkveld (of huidige functie). Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De cursus of studie is relevant voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het gaat om een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van NHA.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De studiekosten in kwestie zijn minimaal €250,00 (per 52 weken). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Werkgever betaalt soms mee
Een opleiding of cursus volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoe komt dit? Je werk / collega plukt ook de vruchten van jouw kennis. Overigens zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een uitgebreide cursus via de werkgever doen is dus voor beide partijen interessant. Steeds vaker mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Praktijkdiploma Financieel Ondernemer. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

Behaal in zeven maanden het Praktijkdiploma Financieel Ondernemer Een eigen bedrijf beginnen? Je hebt grondige basiskennis nodig over ondernemerschap, marketing en boekhouden. Met de combinatiecursus Praktijkdiploma Financieel Ondernemer leg je een stevige basis voor een succesvolle start van jouw winkel, praktijk of webshop. Als ondernemer succesvol zijn, bij voorkeur succesvoller dan anderen? Dan is het goed om van alle markten thuis zijn. Van marketing tot administratie, een ondernemingsplan en boekhouden: als financieel ondernemer ben je een echte alleskunner. Het beste van twee werelden De beroepsopleiding Praktijkdiploma Financieel Ondernemer combineert de twee losse cursussen Zelfstandig Ondernemer Basis en Basiskennis Boekhouden. Hiermee heb je in zeven maanden het erkende praktijkdiploma Financieel Ondernemer op zak. Zelfstandig Ondernemer Basis Ondernemen betekent: verdiep je in de wensen van potentiële klanten en volg ontwikkelingen in de markt nauwgezet. De opleiding Praktijkdiploma Financieel Ondernemer maakt je wegwijs in ondernemerschap. Na de cursus bepaal je hoe jouw onderneming zich onderscheidt van de concurrentie en weet je bijvoorbeeld waar je op moet letten bij het aannemen van personeel. Basiskennis boekhouden Een onberispelijke financiële administratie is voor elk bedrijf van levensbelang. Je voert administratie en raakt volledig thuis in de wereld van: journaalposten; afschrijvingen; investeringen; balans en verlies- en winstrekening. Ook leer je alles over belastingen. Denk aan btw en vennootschapsbelasting. Dit zijn belastingen waar je mee te maken kunt of zult krijgen. Wil je ook bredere kennis over marketing? Kies voor de gecombineerde cursus Zelfstandig Ondernemer MKB. Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek”in tien stappen naar je eigen bedrijf”Ook wanneer je geen eigen bedrijf wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie