nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Kruidengeneeskunde

De cursus Kruidengeneeskunde zelfstandig thuis volgen? Geholpen door deze thuisstudie vergelijker ontdek je de meest interessante thuiscursussen en studies in de categorie Nature. Een nieuwe stap in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of bijvoorbeeld een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Ga direct van start en vergelijk probleemloos populaire opleidingen en thuisstudies van respectabele instellingen als Thuiscursus.nl en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuiscursus Kruidengeneeskunde! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, studiematerialen online toegankelijk, en topdocenten uit het vak. Deze cursus is er al vanaf €269,00 via Thuiscursus.nl.

 • Studeren in jouw eigen tempo.
 • Studies zijn snel af te ronden.
 • Alleen de bekwaamste docenten.
 • Een waardevolle aanvulling op het CV.
 • Zelf kiezen waar je gaat studeren.
 • In februari 2024 aantrekkelijke acties.

Aanbieders thuisstudie Kruidengeneeskunde februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlKruidengeneeskunde3-6 maanden€269,00Meer informatie
Kruidengeneeskunde zelf thuis volgen

Begin vandaag nog met jouw thuisstudie

De opleiding Kruidengeneeskunde zelfstandig thuis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, iedereen kan studeren en leren. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze vergelijkingssite is een ideaal vertrekpunt. Hier tref je ontzettend veel thuisstudies, taal- en hobbycursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Nature? Een goede optie is de online thuisstudie Kruidengeneeskunde(duaal of voltijd). Via deze cursus doe je belangrijke kennis op, op jouw niveau en jouw tempo. Jij kan studeren op deze manier combineren met je werk, culturele activiteiten en jouw gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Het deelnemen aan een cursus Kruidengeneeskunde regel je razendsnel online. In het bijgaande stappenplan gaan we er verder op in:

 1. Selecteer de gewenste opleider en lees meer details over de cursus.
 2. Download de gratis studiegids of probeer een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Wanneer alle privé-gegevens kloppen zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: op de momenten dat je tijd hebt de stof doornemen en toetsen maken of opdrachten inleveren. Vanzelf wordt je ondersteund door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt krijg je een passend diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Wat is de prijs van een Kruidengeneeskunde thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Wat daar de reden voor is? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel van de documentatie bekijk je gewoon online via bijvoorbeeld je macbook, ipad of telefoon. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en zijn er minder dure docenten. Natuurlijk zijn er persoonlijke mentoren en coaches die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Kruidengeneeskunde volg je al vanaf €269,00 via bijv. Thuiscursus.nl. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • De studiestof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een vakkundige mentor van Thuiscursus.nl.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Kies voor een erkende thuisstudie

Werken en studeren combineren

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Steeds meer jongeren geven de voorkeur aan een thuisstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en de variatie in thuisopleidingen maakt het ook steeds gemakkelijker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Kan ik zomaar beginnen, en past het bij mijn ambities? In het gedeelte hieronder besteden we aandacht aan de meest gestelde vragen over zelfstandige Kruidengeneeskunde thuisstudies.

Kan ik direct starten met de cursus?
Het meest ideale aan een thuiscursus Kruidengeneeskunde: je kunt beginnen wanneer je maar wil. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd krijg je soms à la minute de digitale studiestof. Een paar dagen later worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (dit verschilt per opleiding). De cursus heeft een studietijd van om en nabij de 3-6 maanden. Dikwijls kan je het ook sneller afronden. Lukt het niet in deze periode? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Cursussen en trainingen zijn doorgaans voor iedereen. Ben jij van plan te starten met een langdurige intensieve MBO of HBO studie? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Soms is een specifieke Kruidengeneeskunde vooropleiding wel een minimum. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18-plus toets of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). In de beschrijving van de opleiding lees je aanvullende informatie betreffende de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van bedrijven zoals Nationale Handelsacademie (NHA) zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. We kunnen dus zeggen dat deze thuisstudies op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als ROC Mondriaan. Ook krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een echt branchediploma als branchediploma schadebehandelaar. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Daarmee maak jij kenbaar dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Diverse onderwijs-bedrijven geven ook een Kruidengeneeskunde klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: je kunt veel leren van andere cursisten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Een negatief punt is: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Tevens is tarief van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De grote Nederlandse opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Via dit systeem bekijk je alles voor jouw cursus en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. Via deze portalen tref je zaken als praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, geluidsbestanden, oefenexamens, webinars, video’s. Ook kan je opdrachten uploaden, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-cursussen-kruidengeneeskunde

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Bijvoorbeeld Organisatiepsychologie tot een opleiding als HBO creditmanagement, en sinds kort dus ook de Kruidengeneeskunde zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling rijmt met mijn ambities? In onderstaande paragraaf behandelen we de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Met persoonlijke begeleiding
 2. LOI: Studies in heel veel vakgebieden
 3. NTI: MBO, HBO en Master
 4. Laudius: Duizenden tevreden studenten
 5. Thuiscursus.nl: Beginnen wanneer jij dat wil
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Naast je baan een thuisstudie Kruidengeneeskunde online versneld volgen is haalbaar rond de €269,00. Maar het kan nog goedkoper. Jouw studiekosten zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De relevante factoren mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Tip van de specialist: er gelden strenge regels (februari 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een opleidingdie relevant is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De opleiding draagt direct bij aan jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het moet gaan om een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • Jouw totale kosten zijn minimaal €250,00 (per jaar). Als plafond is €15000 ingesteld.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Waarom? Jouw werkgever heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Tevens zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een professionele opleiding via jouw bedrijf volgen is dus voor jullie beide relevant. Standaard stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Kruidengeneeskunde. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

Als onze verre voorouders een kwaaltje hadden, trokken ze de natuur in voor een oplossing. Had je last van eczeem, dan ging je op zoek naar het sap van de berkenboom. Een verkoudheid te pakken? Dan was engelwortel je redder in nood.
De lijst met geneeskrachtige planten en kruiden is eindeloos. Toch grijpen we steeds sneller en vaker naar een paracetamolletje of naar zwaarder geschut. We zijn onze connectie met de natuur in de loop der jaren steeds meer verloren. Eigenlijk zonde, toch?
In deze thuisstudie ga je daarom terug naar de basis en maak je uitgebreid kennis met de genezende kracht van de natuur. Je leert niet alleen alle theorie over kruidenkunde, maar gaat ook zelf kruidenproducten maken. Aan het einde van de cursus kun jij aan de slag als volleerd herborist!

Content
 • Kruidenpraktijk
 • Kruidenproducten maken: voorbereiding en productkennis
 • Kruidenbereidingen
 • Hart en bloedvaten
 • Spijsverteringsstelsel
 • Het zenuwstelsel
 • Ademhalingsstelsel
 • Urinair stelsel
 • Spieren en gewrichten
 • De huid
 • Kruidenadviezen
 • Starten als zelfstandig herborist

Competences
 • Doeltreffende kruidenproducten zoals zalfjes en crèmes bereiden
 • Inzicht in hart en bloedvaten, spijsverteringsstelsel, het zenuwstelsel
 • Inzicht in het ademhalingsstelsel, urinair stelsel, spieren en gewrichten en de huid
 • De geneeskundige krachten van kruiden en planten begrijpen én kunnen toepassen
 • Cliënten persoonlijk advies en gerichte zorg geven

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie