nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Tuinman

De cursus Tuinman zelfstandig thuis volgen? Met Thuisstudiezoeken.nl vind je erkende thuisopleidingen en cursussen in het vakgebied van Nature. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Voor jezelf beginnen? Of anderzijds toe aan volledig iets nieuws? Ga direct van start en vergelijk probleemloos professionele thuisstudies van vooraanstaande afstandsopleiders als NHA en start vandaag nog met jouw thuiscursus Tuinman! Op een flexibele manier studeren, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en fantastische praktijkdocenten. Deze cursus kun je al volgen vanaf €349,00 bij een erkende aanbieder als Thuiscursus.nl.

 • Goed te combineren met werk.
 • Met diploma, examen of certificaat.
 • Feedback van persoonlijke docent.
 • Geef een boost aan je carrière.
 • Het laagste lesgeld.
 • In februari 2024 scherpe tarieven.

Vergelijk thuisstudies Tuinman februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlTuinman3-6 maanden€349,00Meer informatie
Tuinman thuis volgen

Bekijk aanbod en start vandaag al!

De opleiding Tuinman op afstand volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat er bij jou ook speelt, het aanbod is ontzettend groot! Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze website is in ieder geval een goed startpunt. Met onze vergelijker vind je een scala aan thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die passen bij jouw doelen. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Nature? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Tuinman(duaal of voltijd). Binnen deze cursus doe je in korte termijn veel kennis op, op het moment dat het jou uitkomt. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast werk of een andere opleiding, sportactiviteiten en een druk gezinsleven.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Inschrijven voor een cursus Tuinman is online snel te regelen. Door middel van het stappenplan hieronder gaan we er verder op in:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of vraag een gratis proefles aan om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Ben je enthousiast? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als alle gegevens compleet zijn komt het lesmateriaal jouw kant op en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt de stof doornemen en opdrachten inleveren. Natuurlijk wordt je ondersteund door een vaste docent.
 6. Na het afronden van de studie krijg je een passend diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actuele tarieven Tuinman thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Wat daar de reden voor is? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel informatie kun je digitaal raadplegen met jouw telefoon of PC (ook tablets). Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en zijn er minder dure docenten. Vanzelfsprekend is er een persoonlijke begeleider die jou kan helpen. De opleiding Tuinman wordt al aangeboden vanaf €349,00 via o.a. Thuiscursus.nl. De kosten worden gevormd door:

 • Alle theorie en opdrachten (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een professionele mentor van Thuiscursus.nl.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Met diploma / accreditatie.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Werken en studeren combineren

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een aanzienlijk aantal medewerkers zien hun kansen in een zelfstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en de variatie in thuisopleidingen maakt het alleen maar leuker. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Kan men zomaar ineens een studie starten, en sluit het aan bij mijn wensen? In het volgende gedeelte geven we antwoord op de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Tuinman thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de cursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Tuinman: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je vaak al binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Een paar dagen later worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (dit verschilt per opleiding). De cursus kost je plusminus 3-6 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Onverwachte drukte? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit varieert per studie en opleider. De meeste (hobbymatige) cursussen stellen geen strenge eisen. Ben je op zoek naar een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Vaak is een relevante Tuinman vooropleiding een voorwaarde. Echter kan het ook gaan om een 18-plus toets of een ECV-certificaat. Op de opleidingspagina vind je de benodigde specificaties inzake de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van aanbieders zoals o.a. NCOI zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Dit betekent dat deze thuisstudies gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als LOI Hogeschool. Verder kan je ook rekenen op een serieus branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij afronding van een kortlopende cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Op deze manier laat jij zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
De meeste opleidershebben ook een Tuinman klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: meer sociale interactie, meer directe feedback van je docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Onthoud wel: je moet jouw agenda erop aanpassen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. In dat portaal download je de meest handige tools voor je cursus en kan er contact worden gezocht met de docenten. In deze internet omgeving vind je onder andere oefenexamens, oefeningen, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, video’s, webinars. In dat systeem upload je ook huiswerk, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-tuinman

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Je kunt vrijwel alles online studeren. Van MBO Eerste hulp aan kinderen tot aan HBO technisch vertalen Duits, en sinds kort dus ook de Tuinman zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling matcht met mijn aspiraties? Bijgaand vind je een opsomming met de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Starten kan elke dag van het jaar
 2. LOI: Hulp bij het kiezen van een studie
 3. NTI: Docenten beantwoorden al je inhoudelijke vragen over de lesstof
 4. Laudius: Docenten met ervaring uit het vak
 5. Thuiscursus.nl: Betalen in termijnen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

De thuisstudie Tuinman online versneld volgen is mogelijk vanaf €349,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Lesmaterialen en lesgeld mag je (deels) aftrekken van de belasting. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. Deze kosten mag je aftrekken:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Studiematerialen zoals boeken en readers

Houd er rekening mee: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (februari 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een cursus of studie die van belang is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). We sommen dit nog even voor je op:

 • De opleiding is belangrijk voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van Thuiscursus.nl.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • Jouw totale kosten zijn ten minste €250,00 (per 52 weken) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoezo? Je manager heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Verder mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een relevante opleiding via de werkgever starten is dus voor jullie beide relevant. Regelmatig heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Tuinman. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Een verpieterd plantje, een ongezond gazon of een hof dat enkel bestaat uit stenen… als tuinliefhebber is een wandeling door de buurt vaak een trieste bedoening. Er zijn zoveel tuinen die meer aandacht nodig hebben!

Wil je de straat een beetje mooier maken en de wereld een stukje groener? En wil je professioneel iets gaan doen met jouw passie voor tuinieren? Leer dan in deze thuisstudie hoe je met een vakkundige onderhoudsbeurt van elke tuin en ieder park een paradijs maakt!

Je verdiept je in plantenkennis, snoeitechnieken, bodemkunde, bemestingsleer en alle andere zaken die bij het vak komen kijken. Met jouw diploma op zak kun je direct aan de slag bij een kwekerij, de groendienst van de gemeente of starten als zelfstandig tuinman of –vrouw!


Content
 • Je toekomstmogelijkheden als tuinverzorger
 • Starten als zelfstandig tuinverzorger
 • Het vinden van je eerste cliënten
 • Je eigen tuin professioneel aanleggen
 • Bodemkunde en bemestingsleer
 • De bodem op de juiste manier bewerken
 • Het aanplanten, steunen en leiden van planten
 • Goed plantmateriaal aankopen
 • De juiste plant op de juiste plaats
 • Verplanten op de correcte manier
 • Kennis van verschillende soorten planten
 • Werken met professionele producten en materialen
 • Snoei-technieken
 • Een groen gazon aanleggen
 • Een tuinaanleg plannen en structureren
 • Een correcte administratie bijhouden
 • Grindpaden, vijvers en terrassen
 • Opritten, paden, tuinhuizen en carports

Competences
 • Een tuinaanleg plannen en structureren
 • Een correcte administratie bijhouden
 • Grindpaden, vijvers en terrassen aanleggen

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie