nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Natural Farming

De cursus Natural Farming digitaal volgen? D.m.v. onze vergelijkingstool lees je alles over de meest interessante thuisopleidingen en studies om verder te komen binnen het domein Nature. Wil je hogerop in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of misschien toe aan volledig iets nieuws? Lees info en vergelijk meteen goede studies en thuiscursussen van erkende scholen als Scheidegger en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuiscursus Natural Farming! Studeren op je eigen tempo, up-to-date lesmateriaal, en fantastische praktijkdocenten. Deze cursus kan jij volgen vanaf €209,00 bij Thuiscursus.nl.

 • Geen vaste instapmomenten.
 • Lesmateriaal digitaal beschikbaar.
 • Professionele docenten.
 • Lesmateriaal afgestemd op praktijksituaties.
 • Goedkoper dan het reguliere onderwijs.
 • In februari 2024 voordelig geprijsd.

Vergelijking van thuisstudies Natural Farming februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlNatural Farming3-6 maanden€209,00Meer informatie
Natural Farming online vanuit huis

Snel het gewenste diploma op zak

De opleiding Natural Farming voordelig vanuit huis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, iedereen kan studeren en leren. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. De website thuisstudiezoeken.nl is een handige manier om te beginnen met zoeken. Met onze vergelijker vind je een ruim aanbod thuisstudies, taal- en hobbycursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Verder groeien binnen het domein Nature? Een goede optie is de online thuisstudie Natural Farming. Met deze cursus doe je belangrijke kennis op, zo snel of langzaam als jij dat wil. Uitstekend te combineren met werk of een andere opleiding, vrijetijdsbesteding en jouw familie.

Hoe werkt thuis studeren?
Van start gaan met een cursus Natural Farming is niet ingewikkeld. In onderstaand schema van onze studie-specialisten vind je alle details:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of probeer een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: zelf je studietijd indelen en de lesstof erbij pakken en huiswerk inleveren. Zoals je mag verwachten ontvang je regelmatig feedback van een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele prijzen Natural Farming thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Je schaf geen hele dure boeken aan. Een belangrijk deel van het lesmateriaal kun je via internet bekijken op een computer, iPad of smartphone. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Vaak is er een persoonlijke begeleider die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Natural Farming is er al vanaf €209,00 bij de onderwijsinstelling Thuiscursus.nl. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een vast aanspreekpunt van Thuiscursus.nl.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Ontdek het gemak van thuis studeren

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een aanzienlijk aantal Hollanders kiezen voor een studie aan huis. De hoge mate van flexibiliteit en de enorme keuze in studies en cursussen is een belangrijke reden. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Kan ik zomaar beginnen, en is deze opleiding wel geschikt? In het gedeelte hieronder vind je de vragen die we het meest horen over zelfstandige Natural Farming thuisstudies.

Kan ik direct starten met de cursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Natural Farming: je kan elke week starten met deze opleiding. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je doorgaans dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Dezelfde week krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (soms is dit optioneel). De cursus kun je afronden zo’n 3-6 maanden. In veel gevallen kan het soms nog een stuk sneller. Onverwachte drukte? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit wisselt per type opleiding. Cursussen en veel taalstudies zijn erg flexibel in hun starteisen. Oriënteer jij je meer op een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Normaal gesproken is een matchende Natural Farming vooropleiding noodzakelijk. Echter kan het ook gaan om een 21 plus examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. Op de opleidingspagina tref je alle relevante details met betrekking tot toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van aanbieders zoals Fontys zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Zo weet je dat deze thuisstudies dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Nyenrode New Business School. Daarnaast krijgen deelnemers soms een waardevol branchediploma als NL Actief A. Bij afronding van een kortlopende cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Op die manier kan een (toekomstig) werkgever zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Flink wat instellingen bieden ook een Natural Farming klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je kunt ervaringen en kennis delen meer directe feedback van je docent en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Minder prettig: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Het gros van de opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. In dat portaal bekijk je belangrijke info rondom jouw cursus en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In deze speciale omgeving kan men ook terecht voor webinars, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, oefeningen, het lesmateriaal. Verder lever je hier opdrachten in, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-natural-farming

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Dat gaat van MBO ICT tot bijvoorbeeld HBO Sociale psychologie, en uiteraard ook de Natural Farming zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen past bij mijn ambities? In onderstaande paragraaf benoemen we onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Met persoonlijke begeleiding
 2. LOI: Binnen een jaar een waardevol HBO-diploma
 3. NTI: Mogelijkheid voor een gratis proefles
 4. Laudius: Zorgvuldig geselecteerde vak-experts
 5. Thuiscursus.nl: Examen afleggen is inbegrepen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een professionele thuisstudie Natural Farming online versneld volgen doe je vanaf €209,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Boeken, lesgeld e.d. zijn in veel gevallen een aftrekpost. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De belangrijkste zaken mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Studiemiddelen als boeken en software

Opmerking: er gelden strenge regels (februari 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een beroepsopleiding waar je kennis opdoet voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De cursus of studie is belangrijk voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het betreft een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van Thuiscursus.nl.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De studiekosten die je maakt zijn minimaal €250,00 (per jaar) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. De reden hiervoor? Je werk / collega plukt ook de vruchten van jouw kennis. Overigens zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een uitgebreide cursus volgen via jouw werkgever kan voor meerdere partijen een win zijn. Binnen veel organisaties mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding Natural Farming. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Ons ecosysteem heeft veel te verduren gehad de afgelopen jaren. Gelukkig worden steeds meer mensen zich bewust van het belang van milieuvriendelijk leven en eten. Echte, pure producten zijn helemaal in!
In de thuiscursus Natural Farming gebruik jij je groene vingers om met aandacht voor mens, dier en milieu kwalitatieve en duurzame producten op de markt te zetten. Wil je biologische groenten telen? Schapen, kippen, koeien of zelfs alpaca’s houden? Die keuze is geheel aan jou!
Aan de hand van theorie en praktijkopdrachten stoom jij jezelf klaar om straks meteen te beginnen met wat je het liefst zou doen: op het land staan, je handen uit de mouwen steken en de wereld net een beetje mooier achterlaten dan je haar aantrof.

Content
 • Oriëntatie
 • Waarom natuurlijk?
 • Gezondheid en welbevinden
 • Biologisch evenwicht
 • Recyclen(composteren) en duurzaamheid
 • Composteren en verwerken van afval
 • De bodem is de basis
 • De ligging van het perceel
 • De waterhuishouding
 • Grondsoorten
 • Bemesting
 • De inrichting van het bedrijf
 • Waardevolle landschappelijke elementen
 • Gereedschap en werktuigen
 • Mechanisatie bij de grondbewerking
 • Plantaardig
 • Groeifactoren voor planten
 • Indeling van planten in natuurlijke groepen
 • Vermeerdering van planten
 • Oppotten
 • Planten
 • Ziekten en plagen in het gewas
 • Teelten
 • Groenten
 • Kruiden
 • Fruit
 • Noten
 • Akkerbouwgewassen
 • Sierteelt gewassen
 • Potplanten
 • Bollen en knollen kwekerij
 • De koe
 • Het schaap

Competences
 • Weten wat natuurlijk precies betekent en inhoudt
 • Inzicht in gezondheid en welbevinden
 • Een biologisch evenwicht vinden en behouden
 • Composteren en verwerken van afval
 • Op de juiste manier bemesten
 • Je bedrijf slim inrichten
 • Goede gereedschappen en werktuigen gebruiken
 • Je eigen natuurlijke boerderij starten
 • Planten goed laten groeien
 • Ziekten en plagen in het gewas op een natuurlijke manier tegengaan
 • Groenten, kruiden en fruit telen en oogsten
 • Duurzaam omgaan met akkerbouwgewassen, sierteelt gewassen en potplanten
 • Bollen en knollen kweken

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie