loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Reisleider

De cursus Reisleider comfortabel vanuit huis volgen? Via Thuisstudiezoeken.nl vind je uitgebreide info over erkende thuisopleidingen en cursussen in het vakgebied van Tourism & Recreation. Streef je naar een carrièreboost? Wil je voor jezelf iets starten? Of anderzijds iets leren wat je heel leuk vindt? Bekijk en vergelijken heel eenvoudig goede zelfstudies en thuiscursussen van betrouwbare aanbieders van thuisstudies als Scheidegger en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuiscursus Reisleider! Op een flexibele manier studeren, een prettige online leeromgeving, en fantastische praktijkdocenten. Deze cursus kun je al volgen vanaf €259,00 via o.a. Thuiscursus.nl.

 • Goed te combineren met werk.
 • Snel het gewenste diploma halen.
 • Persoonlijke begeleiding.
 • Lesmateriaal afgestemd op praktijksituaties.
 • Vele malen goedkoper dan klassikaal.
 • In oktober 2022 leuke welkomstkorting.

Aanbieders thuisstudie Reisleider oktober 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlReisleider3-6 maanden€259,00Meer informatie
Reisleider thuis volgen

Snel het gewenste diploma op zak

De opleiding Reisleider op eigen tempo vanuit huis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat jouw niveau ook is, er is ontzettend veel mogelijk! Maar je moet wel ergens beginnen. Deze site helpt met het vinden van de juiste studie. Hier vind je honderden thuiscursussen en opleidingen (beroeps) waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Tourism & Recreation? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Reisleider(duaal of voltijd). Binnen deze cursus doe je belangrijke kennis op, altijd waar en wanneer jij wilt. Je kunt het prima combineren met jouw functie, vrijetijdsbesteding en het gezin + de kids.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Het deelnemen aan een cursus Reisleider regel je razendsnel online. Hieronder kan je er alles over lezen:

 1. Selecteer de gewenste opleider en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Download de gratis studiegids of kies de optie voor een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Registreer je dan direct online.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als alles in orde is krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: waar en wanneer jij wilt de lesstof erbij pakken en examens doen of projecten uploaden. Natuurlijk wordt je bijgestaan door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Als je alles gehaald hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Hoeveel kost een Reisleider thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom zijn de kosten zo laag? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Een groot deel van wat behandeld wordt check je simpelweg digitaal met jouw telefoon of PC (ook tablets). Verder heb je geen reiskosten, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Normaal gesproken heb je een persoonlijke begeleiderdie helpen bij vragen en problemen. De opleiding Reisleider kan men aanschaffen vanaf €259,00 via het instituut Thuiscursus.nl. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een professionele mentor van Thuiscursus.nl.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • De examens (soms op locatie).
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een groot deel van de jongeren zien hun kansen in een zelfstudie. De flexibele manier van studeren en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies maakt het ook steeds gemakkelijker. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is het wat voor mij? In het gedeelte hieronder geven we antwoord op enkele prangende vragen rondom zelfstandige Reisleider thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de cursus?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Reisleider: je kan elke week starten met deze opleiding. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je meestal dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Binnen 1 week krijg je de hele studiemap ook thuis (soms kan het alleen met digitale middelen). De cursus kun je afronden zo’n 3-6 maanden. Als je veel tijd hebt bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Heb je interesse in een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Soms is een relevante Reisleider vooropleiding een van de voorwaarden. Men kan ook kiezen voor een 18-plus toets of op basis van een eerder gevolgd programma. In de gratis studiegids lees je alle relevante details m.b.t. de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een officieel diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van bedrijven zoals o.a. Scheidegger zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Op die manier weet je dat deze diploma’s op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Hanzehogeschool Groningen. Bovendien zul je mogelijk recht hebben op een gerenommeerd branchediploma zoals NEVI. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze kun je aantonen dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Het gros van de aanbieders faciliteren ook een Reisleider klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: meer sociale interactie, de goede en individuele ondersteuning en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Een negatief punt is: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Standaard is de prijs van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
Veel opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. In dat portaal download je de belangrijke documenten voor jouw cursus en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In jouw online omgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: het lesmateriaal, geluidsbestanden, video’s, webinars, oefenexamens, oefeningen. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-cursussen-reisleider

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2022

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Dit loopt van Spoedcursus Zakelijke communicatie Frans tot MBA module Financiering, en tegenwoordig dus ook de Reisleider zelfcursus. Welke onderwijsinstelling relevant is voor mijn doelen en wensen? In de beschrijving hierna vergelijk jij zelf de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Altijd je eigen tempo
 2. LOI: Kies uit meer dan 1000 opleidingen
 3. NTI: Met sociale intelligentietest
 4. Laudius: Studeren in je eigen tempo
 5. Thuiscursus.nl: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een echte thuisstudie Reisleider online versneld volgen kost om en nabij de €259,00. Maar het kan nog goedkoper. Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. Deze kosten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • Kosten voor hulpmiddelen en boeken

Opgelet: niet elke studie komt in aanmerking (oktober 2022). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een cursus / studie die relevant is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • Het traject is van belang voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via Thuiscursus.nl.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De studiekosten die je maakt moeten minimaal €250 zijn (p/jaar), en maximaal €15.000.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Waarom? Je organisatie heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Bovendien zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een zelfstudie volgen via jouw werkgever heeft pluspunten voor beide partijen. Vaak is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Reisleider. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Stroomt er reislust door jouw aderen? Zou je anderen graag net zo enthousiast maken over de wereld als jij? En schuilt er in jou een organisatietopper? Word dan reisleider en combineer je passie met je talenten!
Als reisleider zie je de wereld, maar heb je ook een grote verantwoordelijkheid; je bent immers het eerste aanspreekpunt van vakantiegangers. Jij regelt dan ook niet alleen de leukste hotels en excursies, maar zorgt er ook voor dat iedereen weer veilig thuis komt.
In deze thuisstudie verander je langzamerhand in een wandelende Lonely Planet die de meest fantastische reizen regelt én elke dag meer ziet van de wereld. Met jou als gids heeft iedereen een topvakantie!

Content
 • Inleiding op het vak van reisleider
 • Voorbereiding en start van de reis
 • Begeleiding tijdens de reis
 • De standplaatshost
 • Leidinggeven aan een groep
 • Communicatie
 • Intercultureel communiceren
 • Groepsprocessen
 • Klachten en ernstige onvoorziene situaties
 • Natuur, cultuur en milieu
 • Op zoek naar een baan als reisleider

Competences
 • Voorbereiding en start van de reis
 • Begeleiding tijdens de reis
 • Leidinggeven aan een groep
 • Communicatie
 • Intercultureel communiceren
 • Omgaan met klachten en ernstige onvoorziene situaties

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie