nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Start Je Eigen Beautysalon

De cursus Start Je Eigen Beautysalon vanuit huis volgen? Geholpen door www.thuisstudiezoeken.nl tref je tientallen thuiscursussen en opleidingen om verder te groeien binnen het vakgebied Opleiding. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Beginnen als ZZP’er? Of bijvoorbeeld iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Bekijk en vergelijken probleemloos kwalitatieve thuiscursussen en studies van betrouwbare instellingen als NTI en ga meteen aan de slag met een thuiscursus Start Je Eigen Beautysalon! Studeren in jouw eigen tempo, up-to-date lesmateriaal, en goede begeleiding. Deze cursus is te bestellen vanaf €249,00 bij onder andere LAUDIUS.

 • Studeren wanneer jou het uitkomt.
 • Duidelijke planning en studiewijzers.
 • Feedback en hulp van docenten.
 • Studeren met het oog op de praktijk.
 • Vaak betaalt de werkgever mee.
 • In juni 2024 goedkoop beginnen.

Vergelijking van thuisstudies Start Je Eigen Beautysalon juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LAUDIUSStart Je Eigen Beautysalon5 maanden€249,00Meer informatie
Start Je Eigen Beautysalon zelf thuis volgen

Studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Start Je Eigen Beautysalon zelfstandig thuis volgen

Zoek je een andere baan? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat jouw situatie ook is, iedereen kan studeren en leren. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze site is een ideaal vertrekpunt. Met onze vergelijker check je een scala aan studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen die aansluiten op jouw wensen. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Opleiding? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Start Je Eigen Beautysalon(duaal of voltijd). Binnen deze cursus leer je de onderdelen van het vak, zonder strakke deadlines. Uitstekend te combineren met een drukke baan, muziek of sport en andere bezigheden.

Hoe werkt thuis studeren?
Beginnen met een cursus Start Je Eigen Beautysalon gaat sneller dan je denkt. In het onderstaande stappenplan gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Selecteer de gewenste opleider en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of kies de optie voor een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Lijkt het wat? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Wanneer alle privé-gegevens kloppen worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: helemaal in je zelfgekozen tempo het lesmateriaal doornemen en toetsen / examens maken. Vanzelfsprekend wordt je geholpen door een vaste docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond ontvang je een certificaat of diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Wat zijn de kosten van een Start Je Eigen Beautysalon thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Hoe komt dit? Meestal heb je geen dure studieboeken. Een groot deel van wat behandeld wordt kun je digitaal raadplegen met een PC, smartphone of iPad. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. Vanzelfsprekend bieden ze een persoonlijke begeleider die jou door het traject helpen. De opleiding Start Je Eigen Beautysalon kun je bestellen vanaf €249,00 bij het instituut LAUDIUS. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • De lesstof (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een vast aanspreekpunt van LAUDIUS.
 • Waar en wanneer jij wilt toegang tot de lesstof.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een aanzienlijk aantal jongeren willen vanuit huis studeren. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en de variatie in thuisopleidingen maakt het alleen maar leuker. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Kan ik zomaar beginnen, en past het bij mijn doelen? Hieronder behandelen we enkele prangende vragen rondom zelfstandige Start Je Eigen Beautysalon thuisstudies.

Kan ik direct starten met de cursus?
Het grote gemak van een thuiscursus Start Je Eigen Beautysalon: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je meestal binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Een paar dagen later worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (dit is niet altijd verplicht). De cursus kun je afronden grofweg 5 maanden. In veel gevallen kan het een stuk sneller. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Korte opleidingen en cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Wil je je aanmelden voor een uitgebreide MBO / HBO opleiding? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Vaak is een dergelijke Start Je Eigen Beautysalon vooropleiding een harde eis. Echter kan het ook gaan om een 18-plus toets of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de gratis brochure bekijk je extra info betreffende de toelatingseisen van deze cursus.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van onderwijsinstellingen als o.a. NTI dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Op die manier weet je dat deze studies niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. ROC van Amsterdam. Ook krijgen deelnemers soms een officieel branchediploma als NEVI. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Zo kun je aantonen dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
De meeste opleidersbieden ook een Start Je Eigen Beautysalon klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: je kunt ervaringen en kennis delen direct antwoord op vragen en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Het minpunt is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Ook zijn de kosten van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De meeste opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Via internet vind je belangrijke info rondom jouw cursus en kan je vragen stellen aan jouw docent. Via jouw account vind je onder andere video’s, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, geluidsbestanden, oefeningen, webinars. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-start-je-eigen-beautysalon

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Je kunt vrijwel alles online studeren. Dat gaat van HBO Marketing tot bijvoorbeeld Dag en Avond Make-up, en dus ook de Start Je Eigen Beautysalon zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn doelen en wensen? In onderstaande paragraaf behandelen we de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Uitstekend te combineren met een drukke baan
 2. LOI: Gratis studiegids aanvragen
 3. NTI: Gemiddelde score 8.2
 4. Laudius: Géén inschrijfgeld
 5. Thuiscursus.nl: Professionele opleidingen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een thuisstudie Start Je Eigen Beautysalon online versneld volgen kost om en nabij de €249,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Boeken, lesgeld e.d. kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze elementen zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Lesgeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
 • Boeken of bepaalde software

Niet vergeten: er gelden strenge regels (juni 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een beroepscursus waarmee je vakkennis opdoet voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. De belangrijkste details:

 • De thuisopleiding is geschikt voor de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het gaat om een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via LAUDIUS.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De gemaakte studiekosten zijn ten minste €250,00 (per 52 weken), oplopend tot €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Waarom? Je manager heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Ook kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een uitgebreide cursus volgen via jouw werkgever is dus voor jullie beide relevant. Dikwijls mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Start Je Eigen Beautysalon. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Steeds meer vrouwen gaan naar een beautysalon voor een mooi en verzorgd uiterlijk. Heb jij een passie voor uiterlijke verzorging en wil je hier graag je werk van maken? Dan is de erkende cursus Start je eigen beautysalon van Laudius de juiste keuze! Met deze thuisstudie leer je alles wat je nodig hebt om een succesvolle onderneming op beauty-gebied op te starten.

LAUDIUS opleidingsinformatie
LAUDIUS Opleidingen

Plaats een reactie