nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Start Je Eigen Winkel

De cursus Start Je Eigen Winkel flexibel vanuit huis volgen? Geholpen door onze vergelijker vind je uitgebreide info over toonaangevende thuisstudies, cursussen en trainingen waarmee jij verder komt binnen het domein Opleiding. Een nieuwe stap in je carrière? Beginnen als ZZP’er? Of wellicht een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Check en vergelijk probleemloos tientallen relevante thuisstudies van erkende scholen als Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling (Thuiscursus.nl) en begin morgen al met een thuiscursus Start Je Eigen Winkel! Een opleiding die past bij je denkniveau, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en fantastische praktijkdocenten. Deze cursus is er al vanaf €399,00 bij een erkende aanbieder als LAUDIUS.

 • Studeren zo snel als jij wilt.
 • Digitale leeromgeving.
 • Leraren uit het werkveld.
 • Praktijkgericht studeren.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In oktober 2023 aantrekkelijke acties.

Overzicht met thuisstudies Start Je Eigen Winkel oktober 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LAUDIUSStart Je Eigen Winkel6 maanden€399,00Meer informatie
Start Je Eigen Winkel thuis volgen

Bekijk aanbod en start vandaag al!

De opleiding Start Je Eigen Winkel online thuis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Ambieer je een nieuwe baan? Wat er ook bij jou speelt, iedereen vind het leuk om te leren. Maar je moet wel zelf in actie komen! Onze thuisopleiding-vergelijker is in ieder geval een goed startpunt. In de vergelijker kom je in aanraking met honderden thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die aansluiten op jouw wensen. Wil je verder leren binnen het domein Opleiding? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Start Je Eigen Winkel(duaal of voltijd). Door het volgen van deze cursus ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, zo snel of langzaam als jij dat wil. Dit gaat erg goed samen met je werk, hobby’s en andere bezigheden.

Hoe werkt thuis studeren?
Aan de slag gaan met een cursus Start Je Eigen Winkel is zo gepiept. In het onderstaande stappenplan leggen we het beknopt uit:

 1. Selecteer de gewenste opleider en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of vraag een gratis proefles aan om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Registreer je dan direct online.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Wanneer alle privé-gegevens kloppen krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: waar en wanneer jij wilt lesstof en boeken doornemen en toetsen / examens maken. Natuurlijk wordt je hierin begeleid door een erkende docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt wordt je beloond met een diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat is de prijs van een Start Je Eigen Winkel thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel lesmaterialen open je gewoon via internet met jouw telefoon of PC (ook tablets). Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Natuurlijk heb je een persoonlijke begeleiderdie helpen bij vragen en problemen. De opleiding Start Je Eigen Winkel volg je al vanaf €399,00 via o.a. LAUDIUS. De kosten worden gevormd door:

 • De leerstof (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een persoonlijke mentor van LAUDIUS.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Snel en efficiënt thuis studeren

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een groot aantal werkenden geven de voorkeur aan een thuisstudie. De hoge mate van flexibiliteit en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies maakt het alleen maar leuker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Hoe werkt het precies, en is deze opleiding wel geschikt? In het overzicht hierna vind je de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Start Je Eigen Winkel thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de cursus?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Start Je Eigen Winkel: je kan elke week starten met deze opleiding. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Na jouw inschrijving en betaling krijg je doorgaans dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Dezelfde week wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (niet verplicht bij alle studies). De cursus heeft een looptijd van gemiddeld 6 maanden. Meestal zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Onverwachte drukte? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een vooropleiding verplicht?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Cursussen en trainingen hebben in de regel weinig basiseisen. Ben je op zoek naar een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Vaak is een bepaalde Start Je Eigen Winkel vooropleiding een voorwaarde. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21+ examenof een bepaald certificaat. In de gratis brochure bekijk je de benodigde specificaties betreffende de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van scholen zoals NTI zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Op die manier weet je dat deze afstandopleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Hogeschool De Kempel. Tevens kan je ook rekenen op een speciaal branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij korte cursussen en trainingen wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Op deze manier is het voor iedereen duidelijk dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Veel onderwijsinstellingen faciliteren ook een Start Je Eigen Winkel klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: leren van je studiegenoten, direct antwoord op vragen en de examenhulp (bespreken van de vragen). Onthoud wel: je moet het veel beter plannen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Via internet vind je snel de noodzakelijke software en documentatie voor je cursus en kan je overleggen met de docent. In deze internet omgeving kun je terecht voor ondermeer het lesmateriaal, oefenexamens, webinars, praktijkvoorbeelden, oefeningen, geluidsbestanden. Je kunt hier ook projecten uploaden, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-cursussen-start-je-eigen-winkel

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2023

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Onder andere MBO Verkoopmedewerker optiek tot HBO Acceptatietesten en Testmanagement, en tegenwoordig dus ook de Start Je Eigen Winkel zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die relevant is voor mijn doelen en wensen? In het volgende hoofdstuk kun je meer vinden over de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Studeren waar en wanneer jij dat wil
 2. LOI: Opleidingen in elke denkbare richting, zowel thuis als klassikaal
 3. NTI: Gemiddelde score 8.2
 4. Laudius: Uitstekend te combineren met een drukke baan
 5. Thuiscursus.nl: 10% vroegboekkorting bij inschrijven
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een professionele thuisstudie Start Je Eigen Winkel online versneld volgen is haalbaar rond de €399,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Jouw studiekosten mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze kosten zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Houd er rekening mee: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (oktober 2023). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een cursus / studie die relevant is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • Het traject een meerwaarde is voor de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het gaat om een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van LAUDIUS.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten die je maakt beslaan het minimum van €250 (p/jaar) en nooit hoger dan €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. De reden hiervoor? Jouw werkgever kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Bovendien zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een studie, training of cursus via je werk volgen is dus voor beide partijen interessant. Binnen veel organisaties kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Start Je Eigen Winkel. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

De erkende cursus Start je eigen winkel van Laudius helpt je met het stap voor stap vormgeven en opzetten van je eigen bedrijf. Gedurende de cursus leer je over assortiment, inkoop, voorraadbeheer en verkoopprijzen. Ook leer je hoe je jouw fysieke winkel succesvol kunt combineren met een webwinkel. Na deze thuisstudie heb je alle kennis in huis om van jouw winkel een succes te maken!

LAUDIUS opleidingsinformatie
LAUDIUS Opleidingen

Plaats een reactie