nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Theologie

De cursus Theologie vanuit huis volgen? Via de vergelijker van thuisstudies lees je alles over talloze thuisstudies, cursussen en trainingen gerelateerd aan Opleiding. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of wellicht zin in totaal iets nieuws? Neem de informatie door en vergelijk heel eenvoudig populaire thuisstudies van respectabele afstandsopleiders als LOI en begin morgen al met een thuiscursus Theologie! Een opleiding die past bij je denkniveau, een prettige online leeromgeving, en goede begeleiding. Deze cursus is er al vanaf €449,00 bij een opleider als LAUDIUS.

 • Goed te combineren met werk.
 • Supersnel je diploma halen.
 • Studeren met persoonlijk contact.
 • Stilstand is achteruitgang, ga aan de slag!
 • Goedkoper dan het reguliere onderwijs.
 • In september 2023 scherpe kortingen.

Vergelijking van thuisstudies Theologie september 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LAUDIUSTheologie9 maanden€449,00Meer informatie
Theologie thuis volgen

Bekijk aanbod en start vandaag al!

De opleiding Theologie flexibel thuis volgen

Groeien naar een hogere functie? Ambieer je een nieuwe baan? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, voor iedereen is er iets mogelijk. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Onze thuisopleiding-vergelijker komt dan om de hoek kijken. Hier vind je een ruim aanbod thuisstudies, taal- en hobbycursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Opleiding? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Theologie(duaal of voltijd). Via deze cursus doe je belangrijke kennis op, op het moment dat het jou uitkomt. Het is goed te doen samen met jouw huidige werk, vrijwilligerswerk en het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Aan de slag gaan met een cursus Theologie is niet ingewikkeld. In het onderstaande stappenplan vind je alle details:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of neem direct een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Ben je enthousiast? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan ontvang je het lesmateriaal en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Het leren gaat beginnen: waar en wanneer jij wilt de stof doornemen en examens maken. Zoals je mag verwachten krijg je begeleiding van een professionele docent.
 6. Alles afgerond? Dan ontvang je een certificaat of diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Wat zijn de kosten van een Theologie thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online thuiscursus via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Hoe komt dit? Je schaf geen hele dure boeken aan. Een belangrijk deel van het lesmateriaal kun je digitaal raadplegen, bijvoorbeeld op jouw telefoon of PC (ook tablets). Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Natuurlijk heb je een persoonlijke begeleiderdie helpen bij vragen en problemen. De opleiding Theologie is er nu al vanaf €449,00 bij LAUDIUS. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Altijd een eigen mentor van LAUDIUS.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Meer en meer Nederlanders kiezen voor een studie aan huis. De vrijheid en de variatie in thuisopleidingen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is het niveau niet te hoog? Hierna behandelen we de vragen die we het meest horen over zelfstandige Theologie thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn cursus?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Theologie: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je meestal dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Niet veel later worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (soms kan het alleen met digitale middelen). De cursus duurt zo’n 9 maanden. Dikwijls kan je het ook sneller afronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Het is niet erg als je er langer over doet.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Cursussen en trainingen zijn erg flexibel in hun starteisen. Wil je je aanmelden voor een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Dikwijls is hier een toepasbare Theologie vooropleiding noodzakelijk. Soms kan er worden gekozen voor een 21 plus examen of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). In de gratis studiegids achterhaal je aanvullende informatie over de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van scholen als bijvoorbeeld LOI dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Dit wil zeggen dat deze thuisopleidingen even waardevol is als een cursus bij een school zoals Windesheim. Verder krijgen deelnemers soms een echt branchediploma als branchediploma schadebehandelaar. Bij een deel van de (hobby)cursussen is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Zo maak jij kenbaar dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Een aanzienlijk deel van de instanties verstrekken ook een Theologie klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je kunt veel leren van andere cursisten, face to face spreken van de docent en je hebt meer een stok achter de deur. Er zijn ook nadelen: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Standaard is de prijs van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De populaire opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Hier raadpleeg je alles wat je nodig hebt voor jouw cursus en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In dit systeem log je in om de volgende zaken te bekijken: webinars, het lesmateriaal, oefeningen, video’s, praktijkvoorbeelden, oefenexamens. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-cursussen-theologie

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2023

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Dit varieert van Professioneel kindercoach tot aan HBO Zakelijk Duits niveau B2, en sinds kort dus ook de Theologie zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen in lijn is met mijn privé situatie? In onderstaande paragraaf vind je de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Uitstekend bereikbare klantenservice
 2. LOI: Vakkundige docenten
 3. NTI: Mentoren die je begeleiden tijdens de gehele studie.
 4. Laudius: Duidelijke voorbeelden, praktische samenvattingen
 5. Thuiscursus.nl: Praktijkgerichte aanpak
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Je eigen thuisstudie Theologie online versneld volgen is mogelijk vanaf €449,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De volgende factoren mag je aftrekken:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Eventuele kosten voor EVC-procedures

Advies van de adviseur: er gelden strenge regels (september 2023). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een opleidingdie van belang is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De cursus draagt direct bij aan jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Er moet een leertraject zijn. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van LAUDIUS.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De kosten die je opvoert zijn minimaal €250,00 (per 52 weken) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Werkgever betaalt soms mee
Een opleiding of cursus volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Wat is daarvan de reden? Het bedrijf waar je werkt kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Daarnaast mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een erkende studie via de werkgever doen kan voor meerdere partijen een win zijn. Binnen veel organisaties stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Theologie. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

In deze tijd waarin steeds meer mensen kampen met hun eigen identiteit, waarin veranderingen zich razendsnel opvolgen en waarin mensen op zoek zijn naar de zin van het leven, hopen we antwoorden te vinden op al die vragen die ons in ons diepste wezen raken. We houden ons meer bezig met spiritualiteit en het bovennatuurlijke. Heb je interesse in deze thema's? Kies dan voor deze cursus.

LAUDIUS opleidingsinformatie
LAUDIUS Opleidingen

Plaats een reactie