loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Toerisme- en recreatiemanagement

De cursus Toerisme- en recreatiemanagement vanuit huis volgen? Geholpen door onze vergelijker check & vergelijk je talloze thuisstudies en opleidingen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Tourism & Recreation. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Voor jezelf beginnen? Of anderzijds een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Doorzoek en vergelijk meteen kwalitatieve thuiscursussen en studies van Hollandse aanbieders van thuisstudies als LOI en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuiscursus Toerisme- en recreatiemanagement! Studeren op je eigen tempo, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en altijd de beste begeleiding. Deze cursus is te bestellen vanaf €559,00 via Thuiscursus.nl.

 • Alles helemaal zelf inplannen.
 • Snel het gewenste diploma halen.
 • Studeren met persoonlijk contact.
 • Leren van situaties uit de praktijk.
 • Studiekosten zijn vaak aftrekbaar.
 • In september 2022 goedkoop aangeboden.

Aanbieders thuisstudie Toerisme- en recreatiemanagement september 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlToerisme- en recreatiemanagement3-6 maanden€559,00Meer informatie
Thuiscursus.nlToeristisch Medewerker3-6 maanden€239,00Meer informatie
Toerisme- en recreatiemanagement digitaal vanuit huis

Prima te combineren met werk en gezin

De opleiding Toerisme- en recreatiemanagement voordelig vanuit huis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat er ook bij jou speelt, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Het is gewoon een kwestie van doen. Deze website is daarbij het ideale startpunt. In de vergelijker check je honderden cursussen en beroepsopleidingenwaardoor jij je doelen kan bereiken. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Tourism & Recreation? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Toerisme- en recreatiemanagement(duaal of voltijd). Binnen deze cursus krijg jij alle onmisbare lesstof, zo snel of langzaam als jij dat wil. Uitstekend te combineren met werk of een andere opleiding, andere interesses en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Het deelnemen aan een cursus Toerisme- en recreatiemanagement is eenvoudiger dan jij denkt. In het volgende stukje gaan we er verder op in:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als alles in orde is krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. De studie kan beginnen: op zelfgekozen momenten de lesstof erbij pakken en toetsen / examens maken. Vanzelfsprekend heb je regelmatig contact met een vaste docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Je bent klaar voor de volgende stap!

Actuele prijs Toerisme- en recreatiemanagement thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel informatie kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving op een computer, laptop, tablet of telefoon. Verder heb je geen reiskosten, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Doorgaans bestaat er een mentor of coach voor ondersteuning en advies. De opleiding Toerisme- en recreatiemanagement kun je al volgen vanaf €559,00 via de onderwijsinstelling Thuiscursus.nl. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • De studiestof (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Altijd een eigen mentor van Thuiscursus.nl.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • De examens (soms op locatie).
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Veel arbeiders kiezen voor een thuisstudie. De aanwezige flexibiliteit en het grote aanbod aan opleidingen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Kan ik zomaar beginnen, en is het niveau niet te hoog? In de volgende paragraaf vind je de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Toerisme- en recreatiemanagement thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn cursus?
Het meest ideale aan een thuiscursus Toerisme- en recreatiemanagement: studeren op de momenten wanneer het jou past. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd ontvang je vaak al binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Een paar dagen later worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De cursus heeft een looptijd van zo’n 3-6 maanden. Meestal bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Kom je er even niet aan toe? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Betreft het een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Dikwijls is hier een bepaalde Toerisme- en recreatiemanagement vooropleiding vereist. Het kan ook gaan om een 18+ examen of een specifiek overgangsbewijs. Via de site van de onderwijsinstelling achterhaal je alle noodzakelijke details m.b.t. de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van bedrijven als NCOI zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. We kunnen dus zeggen dat deze thuisstudies gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Inter College Business School. Tevens zul je mogelijk recht hebben op een gerenommeerd branchediploma zoals NEVI. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Zo kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Verschillende scholen bieden ook een Toerisme- en recreatiemanagement klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: meer sociale interactie, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Wat minder positief is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn vaste startmomenten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
Veel opleiders werken met een online leeromgeving. Op deze plek download je de belangrijke documenten voor jouw cursus en heb je contact met jouw docent. Via jouw account is er een verzameling geplaatst van het lesmateriaal, oefenexamens, geluidsbestanden, oefeningen, video’s, webinars. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-toerisme-en-recreatiemanagement

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2022

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Je kunt vrijwel alles online studeren. Van HBO Plannen en ontwerpen van een netwerkinfrastructuur tot Japans, en nu dus ook de Toerisme- en recreatiemanagement zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die sluit aan bij mijn persoonlijke wensen? In het volgende hoofdstuk kun je meer vinden over de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Beginnen wanneer jij dat wil
 2. LOI: Kies uit meer dan 1000 opleidingen
 3. NTI: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 4. Laudius: Studeren via jouw online campus
 5. Thuiscursus.nl: Docenten met ervaring uit het vak
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Naast je baan een thuisstudie Toerisme- en recreatiemanagement online versneld volgen doe je vanaf €559,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De belangrijkste producten kun je aftrekken:

 • Lesgeld / collegegeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Houd er rekening mee: niet elke studie komt in aanmerking (september 2022). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een opleidingdie belangrijk is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • De cursus of studie heb je gekozen met het oog op jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het betreft een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van Thuiscursus.nl.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De totale kosten zijn ten minste €250 (per 52 weken). Als plafond is €15000 ingesteld.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een opleiding of cursus volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Wat is daarvan de reden? Jouw werkgever plukt ook de vruchten van jouw kennis. Daarbij kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een zelfstudie via je werk beginnen is dus voor beide partijen interessant. Regelmatig wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Toerisme- en recreatiemanagement. Ga eens om tafel met jouw manager, samen groeien is een mooie doelstelling.

Stel je eens voor: jij bezorgt mensen een geweldige vakantie. Een periode waar ze het hele jaar naar uitkijken. Je plant trips naar alle uithoeken van de wereld. Van een minicamping op het Brabantse platteland, tot een Caribische cruise, of dat familiehotelletje in Sevilla, waar je zelf al eens geweest bent. Droom je hier al langer van? Dan is de opleiding toerisme- en recreatiemanagement jou op het lijf geschreven!

Je leert tijdens de lessen alles over deze boeiende sector. Hoe je het best reizen organiseert, over toeristische trekpleisters en hoe je aan de slag gaat in het buitenland. Wil je een reisbureau starten? Werken bij een touroperator? Toeristische events organiseren? Beginnen als reisleider? Met deze opleiding ligt de wereld voor je open!


Content
 • Structuur van de dynamische reisindustrie
 • Verschillende soorten toerisme
 • Toeristische trekpleisters in binnen- en buitenland
 • Hotel, cruises, etc. Ontdek alle soorten van verblijven
 • Leuke dagtrips plannen
 • Hoe organiseer je als reisleider boeiende events
 • Thema’s om een reis of uitstap rond te plannen
 • Individuele reizen en groepsreizen organiseren
 • Hoe verkoop je de ideale reis aan je klanten
 • Hoe ga je aan de slag in het buitenland?

Competences
 • Jij kan aan de slag in de toeristische sector en weet hoe deze boeiende industrie werkt
 • Een dagtrip of een uitgebreide rondreis plannen? Jij kan je passie hierin uitleven!
 • Bestemmingen, trekpleisters en wensen, jij kent het reisgedrag van je klant en stelt voor iedereen een reis op maat samen!
 • Je weet hoe je je eerste klanten wint en hoe je ze met een gerust gevoel op reis laat vertrekken

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie