loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Vastgoedeconomie

De cursus Vastgoedeconomie zelfstandig thuis volgen? D.m.v. de vergelijker van thuisstudies tref je erkende thuisstudies en cursussen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Opleiding. Streef je naar een carrièreboost? Voor jezelf beginnen? Of anderzijds toe aan volledig iets nieuws? Ga direct van start en vergelijk moeiteloos de beste thuisopleidingen van erkende opleiders als NHA en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuiscursus Vastgoedeconomie! Op een flexibele manier studeren, up-to-date lesmateriaal, en uitstekende vakdocenten. Deze cursus is te koop vanaf €139,00 via o.a. LAUDIUS.

 • Zelf je studie indelen.
 • Online omgeving met lesmateriaal.
 • Volop feedback van je docent.
 • Voeg waarde toe aan je CV.
 • Het is stukken goedkoper dan klassikaal.
 • In oktober 2022 aantrekkelijk geprijsd.

Vergelijk thuisstudies Vastgoedeconomie oktober 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LAUDIUSVastgoedeconomie4 maanden€139,00Meer informatie
Vastgoedeconomie online vanuit huis

Studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Vastgoedeconomie voordelig vanuit huis volgen

Wil jij promotie maken? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat er ook bij jou speelt, voor ons allemaal is er een uitdaging. Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze site is een handige manier om te beginnen met zoeken. Hier kom je in aanraking met een scala aan opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die passen bij jouw doelen. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Opleiding? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Vastgoedeconomie(duaal of voltijd). Aan de hand van deze cursus krijg jij alle onmisbare lesstof, volledig op jouw eigen tempo. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast jouw huidige werk, muzikale bezigheden en jouw gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Starten met een cursus Vastgoedeconomie regel je razendsnel online. In onderstaand schema van onze studie-specialisten gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Selecteer de gewenste opleider en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of probeer een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Registreer je dan direct online.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als je overal aan voldoet, dan worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. De studie kan beginnen: op de momenten dat je tijd hebt de verschillende lesmaterialen samenvatten en opdrachten inleveren. Zoals je mag verwachten wordt je hierin begeleid door een vakkundige docent.
 6. Na het afronden van de studie ontvang je een certificaat of diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Wat zijn de tarieven van een Vastgoedeconomie thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Waarom zijn de kosten zo laag? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel informatie kun je via internet bekijken op een telefoon of PC (ook tablets). Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Normaal gesproken heb je een persoonlijke begeleidervoor ondersteuning en advies. De opleiding Vastgoedeconomie kun je al volgen vanaf €139,00 via bijvoorbeeld LAUDIUS. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Het lesmateriaal (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een professionele begeleider van LAUDIUS.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groeiend aantal volwassenen zien hun kansen in een zelfstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het enorme aanbod maakt het alleen maar leuker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Hoe gaat het precies in z’n werk, en past het bij mijn ambities? In de volgende paragraaf bespreken we kort de vragen die we het meest horen over zelfstandige Vastgoedeconomie thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn cursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Vastgoedeconomie: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je soms binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Binnen 1 week worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (indien gewenst). De cursus duurt plusminus 4 maanden. In veel gevallen zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Kom je er even niet aan toe? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een vooropleiding verplicht?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. (Hobby)cursussen zijn er in principe voor iedereen. Gaat jouw voorkeur uit naar een HBO-studie of master? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Meestal is een toepasbare Vastgoedeconomie vooropleiding een voorwaarde. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21 plus examen of een specifiek overgangsbewijs. Via de site van de onderwijsinstelling tref je alle relevante details omtrent de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van onderwijsinstellingen zoals bijv. Nationale Handelsacademie (NHA) worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze thuisopleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. ROC Friese Poort. Verder levert de instelling vaak een waardevol branchediploma als branchediploma pedicure. Bij korte cursussen en trainingen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Flink wat onderwijs-bedrijven bieden ook een Vastgoedeconomie klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: je kunt ervaringen en kennis delen de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Onthoud wel: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Online vind je alles voor jouw cursus en kan je vragen stellen aan jouw docent. Via deze portalen zoek je ook naar video’s, webinars, oefenexamens, het lesmateriaal, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden. Ook kan je opdrachten uploaden, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-cursussen-vastgoedeconomie

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2022

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Denk aan Medewerker groenvoorziening tot een studie als Medicatie en regelgeving, en nu dus ook de Vastgoedeconomie zelfcursus. Welke onderwijsinstelling matcht met mijn privé situatie? Hieronder kun je meer vinden over de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Met persoonlijke begeleiding
 2. LOI: Locaties door heel Nederland
 3. NTI: Hulp bij het kiezen van een studie
 4. Laudius: Locaties door heel Nederland
 5. Thuiscursus.nl: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een professionele thuisstudie Vastgoedeconomie online volgen kan al vanaf €139,00. Maar het kan nog goedkoper. De studiekosten kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. Deze specifieke factoren kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Let op: er gelden strenge regels (oktober 2022). Het betreft uitsluitend kosten voor een cursus / studie die van belang is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Neem de volgende zaken in acht:

 • De thuisopleiding een meerwaarde is voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het moet gaan om een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van LAUDIUS.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De gemaakte studiekosten zijn minimaal €250,00 (per 12 maanden), oplopend tot €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Het doen van een deeltijd studie wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Hoezo? Je manager kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Tevens zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een zelfstudie via jouw werkgever afronden is dus voor jullie beide relevant. Bij veel bedrijven kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Vastgoedeconomie. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Wil jij beter in staat zijn om financiële vastgoedbeslisslingen te nemen? Gedurende deze erkende thuisstudie Vastgoedeconomie van Laudius leer je het economische werkveld van de Makelaardij kennen. Na deze cursus weet je wat er in de branche speelt en kun je inspelen op economische veranderingen die van belang zijn in de makelaardij.

LAUDIUS opleidingsinformatie
LAUDIUS Opleidingen

Plaats een reactie