nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Basis ICT-trainer

De hbo opleiding Basis ICT-trainer flexibel en snel thuis volgen? Via deze thuisstudie vergelijker ontdek je erkende thuisopleidingen en studies gerelateerd aan ICT. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of simpelweg zin in totaal iets nieuws? Doorzoek en vergelijk direct goede thuisopleidingen van toonaangevende afstandsopleiders als NCOI en wie weet begin jij volgende week al met een hbo thuisstudie Basis ICT-trainer! Studeren op je eigen tempo, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en topdocenten uit het vak. Deze hbo opleiding is te koop vanaf €792,00 via LOI.

 • Zelf beslissen over je studietempo.
 • Met diploma, examen of certificaat.
 • Persoonlijke begeleiding.
 • Up-to date en gericht op de praktijk.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In juni 2024 met introductie-aanbieding.

Vergelijking van thuisstudies Basis ICT-trainer juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIBasis ICT-trainer8 maanden€792,00Meer informatie
Basis ICT-trainer thuis volgen

Bekijk aanbod en schrijf je vandaag nog in

De opleiding Basis ICT-trainer online thuis volgen

Wil jij promotie maken? Ambieer je een nieuwe baan? Wat jouw situatie ook is, de mogelijkheden zijn enorm! Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze thuisstudie-vergelijker is een handige manier om te beginnen met zoeken. Hier tref je ontzettend veel thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema ICT? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Basis ICT-trainer(duaal of voltijd). In deze hbo opleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast je huidige baan, sportactiviteiten en een druk gezinsleven.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Inschrijven voor een hbo opleiding Basis ICT-trainer is eenvoudiger dan jij denkt. Door middel van het stappenplan hieronder leggen we dit precies uit:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Ben je enthousiast? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als je overal aan voldoet, dan zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: zelf je studietijd indelen en de lesstof erbij pakken en klassikaal onderwijs volgen. Natuurlijk wordt je geholpen door een vaste docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Actuele tarieven Basis ICT-trainer thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Waarom zijn de kosten zo laag? Je schaf geen hele dure boeken aan. Een groot deel van wat behandeld wordt open je gewoon via internet op een computer, laptop, tablet of telefoon. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Normaal gesproken bestaat er een mentor of coach die jou door het traject helpen. De opleiding Basis ICT-trainer kan men aanschaffen vanaf €792,00 via de onderwijsinstelling LOI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een vakkundige mentor van LOI.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Kies voor een erkende thuisstudie

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een aanzienlijk aantal volwassenen investeren in hun carrière met een thuisstudie. Het zelf kunnen bepalen en het grote aanbod aan opleidingen maakt het alleen maar leuker. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het wat voor mij? Hieronder vind je de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Basis ICT-trainer thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de hbo opleiding?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Basis ICT-trainer: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd krijg je soms binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Dezelfde week krijg je de benodigde boeken ook thuis (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De hbo opleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in ongeveer 8 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kan je het ook sneller afronden. Onverwachte drukte? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dit wisselt per type opleiding. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Ben je aan het kijken naar een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Dikwijls is hier een relevante Basis ICT-trainer vooropleiding noodzakelijk. Een andere methoden kan zijn een 21 plus examen of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Via de site van de onderwijsinstelling vind je de benodigde specificaties aangaande de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van opleiders als bijvoorbeeld LOI zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Dit betekent dat deze thuisopleidingen dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Katholieke Pabo Zwolle. Daarbij behaal je met een thuisstudie vaak een officieel branchediploma als NL Actief. Bij afronding van een kortlopende cursus is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Zodoende kan een (toekomstig) werkgever zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Veel instanties beschikken over een Basis ICT-trainer klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: leren van je studiegenoten, meer directe feedback van je docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Onthoud wel: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Daar bekijk je de belangrijke documenten voor jouw hbo opleiding en kan je vragen stellen aan jouw docent. Met jouw online lesomgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: geluidsbestanden, oefeningen, video’s, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-hbo-basis-ict-trainer

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Dit varieert van MBO Communication skills tot een studie als HBO creditmanagement, en dus ook de Basis ICT-trainer zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling rijmt met mijn persoonlijke wensen? In het volgende hoofdstuk vergelijk jij zelf onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 2. LOI: Betaalbaar, zonder verrassingen
 3. NTI: Ook zakelijke opties
 4. Laudius: Duidelijke voorbeelden, praktische samenvattingen
 5. Thuiscursus.nl: Beginnen wanneer jij dat wil
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Naast je baan een thuisstudie Basis ICT-trainer online versneld volgen is haalbaar rond de €792,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De relevante onderdelen kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Instellingsgeld, lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Kosten voor hulpmiddelen en boeken

Advies van de adviseur: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (juni 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een studie die van belang is voor jouw huidige- of toekomstige baan. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De cursus is geschikt voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er is sprake van een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van LOI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De studiekosten in kwestie komen minimaal uit op €250 (jaarlijks). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een opleiding of cursus volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Waarom? Je manager heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Tevens zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een erkende studie via de werkgever doen is dus voor jullie beide relevant. Regelmatig heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Basis ICT-trainer. Ga eens om tafel met jouw manager, samen groeien is een mooie doelstelling.

Wil je aan de slag als trainer in een ICT-setting? Dan biedt deze praktijkgerichte cursus je een stevige basis! Je leert een training ontwerpen, leerdoelen vaststellen, werkvormen kiezen en studiematerialen ontwikkelen. Ook leer je groepen begeleiden en ontdek je welke vaardigheden en competenties je zelf als trainer nodig hebt.De cursus is zeer praktijkgericht. en gaat al tijdens de cursus zelf een training ontwerpen, geven en evalueren. Daarbij word je begeleid door ervaren professionals. Bovendien train je je vaardigheden tijdens een extra praktijkdag.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie