nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Basis software engineering

De hbo opleiding Basis software engineering op je eigen tempo vanuit huis volgen? Geholpen door Thuisstudiezoeken.nl check & vergelijk je toonaangevende thuisopleidingen en studies om verder te groeien binnen het vakgebied ICT. Streef je naar een carrièreboost? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of juist iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Lees info en vergelijk zonder problemen veel gekozen thuisopleidingen en cursussen van toonaangevende opleiders als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en wie weet begin jij volgende week al met een hbo thuisstudie Basis software engineering! Zelf je studietempo bepalen, een prettige online leeromgeving, en fantastische praktijkdocenten. Deze hbo opleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €396,00 bij een opleider als LOI.

 • Studeren wanneer jou het uitkomt.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Leraren uit het werkveld.
 • Altijd 100% actuele lesstof.
 • Goedkoper dan een opleiding op locatie.
 • In juni 2024 goedkoop beginnen.

Vergelijk thuisstudies Basis software engineering juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIBasis software engineering4 maanden€396,00Meer informatie
Basis software engineering digitaal vanuit huis

Bepaal zelf je tempo met de beste begeleiding

De opleiding Basis software engineering online thuis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat er ook bij jou speelt, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Het is gewoon een kwestie van doen. Deze site kan helpen bij het vinden van een studie. Op deze website tref je ontzettend veel thuisstudies, taal- en hobbycursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein ICT? Een goede optie is de online thuisstudie Basis software engineering(duaal of voltijd). In deze hbo opleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Ideaal als je studeren moet combineren met je werk, buitenschoolse activiteiten en een druk gezinsleven.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Kiezen voor een hbo opleiding Basis software engineering is eenvoudiger dan jij denkt. In het onderstaande stappenplan zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of kies voor een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Ben je enthousiast? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als alles in orde is worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op de momenten dat je tijd hebt je lesstof bestuderen en huiswerk inleveren. Natuurlijk wordt je geholpen door een vaste docent.
 6. Na het afronden van de studie krijg je een diploma of getuigschrift. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Wat zijn de tarieven van een Basis software engineering thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Een belangrijk deel van het lesmateriaal kun je via internet bekijken op jouw tablet, smartphone of laptop. Daarnaast hoef je niet te reizen en werken ze met minder dure docenten. Doorgaans is er een persoonlijke begeleider die jou kan helpen. De opleiding Basis software engineering is er al vanaf €396,00 via bijv. LOI. De kosten worden gevormd door:

 • De studiestof (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een vast aanspreekpunt van LOI.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • De examens (soms op locatie).
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een groot aantal mensen geven de voorkeur aan een thuisstudie. Het zelf kunnen bepalen en het enorme aanbod maakt het ook steeds gemakkelijker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Worden er geen strenge eisen gesteld, en sluit het aan bij mijn wensen? In het overzicht hierna bespreken we kort de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Basis software engineering thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de hbo opleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Basis software engineering: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd krijg je doorgaans binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Niet veel later krijg je de benodigde boeken ook thuis (indien gewenst). De hbo opleiding duurt circa 4 maanden. Als je veel tijd hebt kan je het ook sneller afronden. Kom je er even niet aan toe? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding vereist?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Korte opleidingen en cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ben jij van plan te starten met een HBO / WO opleidingstraject? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Meestal is een toepasbare Basis software engineering vooropleiding een van de voorwaarden. Soms kan er worden gekozen voor een 18+ toets of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de gratis studiegids lees je de verdere details met betrekking tot toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van instellingen zoals Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Dit houdt in dat deze opleidingen net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Hogeschool Dirksen. Verder kan je ook rekenen op een gerenommeerd branchediploma zoals fitness trainer A. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Zo kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Meerdere instanties hebben ook een Basis software engineering klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: leren van je studiegenoten, de goede en individuele ondersteuning en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Onthoud wel: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Ook is de prijs van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De grote Nederlandse opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Via dit systeem bekijk je alles voor jouw hbo opleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In dit systeem zoek je ook naar oefenexamens, oefeningen, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, video’s, webinars. Verder lever je hier opdrachten in, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-hbo-basis-software-engineering

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Van HBO Implementing a Software-Defined Datacenter 745 tot Blockchain Technology, en nu dus ook de Basis software engineering zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling sluit aan op mijn wensen en situatie? In het volgende hoofdstuk lees je over de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: De goedkoopste opleider van Nederland
 2. LOI: Volledige HBO-bachelor en MBO-opleidingen tot korte beroepsgerichte cursussen
 3. NTI: Studeren op jouw moment en jouw manier
 4. Laudius: Meer dan 300 cursussen
 5. Thuiscursus.nl: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Zelf een thuisstudie Basis software engineering online versneld volgen is haalbaar rond de €396,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De belangrijkste posten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Studiemiddelen als boeken en software

Niet vergeten: er gelden strenge regels (juni 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een opleidingdie van belang is voor jouw huidige- of toekomstige baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De cursus levert een bijdrage aan je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Er moet een leertraject zijn. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van LOI.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • Jouw totale kosten zijn minimaal €250,00 (per 12 maanden) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een opleiding of cursus volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoe komt dit? Jouw baas kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Tevens zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een relevante opleiding via jouw bedrijf volgen heeft dus veel verschillende voordelen. Steeds vaker mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding Basis software engineering. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Lijkt het je leuk om te werken als software-ontwikkelaar? Goed idee! Software engineers zijn zeer gewild op de arbeidsmarkt. Met de cursus Basis software engineering zet je dan ook de eerste stap naar een mooie carrière!Je doet met deze cursus belangrijke basiskennis op. Zo leer je o.a. hoe een softwaresysteem wordt gebouwd, getest en onderhouden, maak je kennis met ontwikkelmodellen en -methoden en raak je thuis in de terminologie.Na afronding kun je aan de slag als (junior) software engineer. Met het LOI-diploma én het veelgevraagde EXIN-certificaat Informatiesystemen Foundation (dat je ook meteen haalt met deze cursus!) zien werkgevers je graag komen.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie