nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
oem office learning menu logo
 • Office E-learning
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HBO Digital design and production

De hbo opleiding HBO Digital design and production thuis volgen met goede begeleiding? Met deze thuisstudie vergelijker ontdek je erkende thuisstudies en opleidingen waarmee jij verder komt binnen het domein Grafische vormgeving en Multimedia. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of simpelweg iets leren wat je heel leuk vindt? Ga direct van start en vergelijk direct tientallen relevante studies en thuiscursussen van erkende instellingen als Thuiscursus.nl en start vandaag nog met jouw hbo thuisopleiding HBO Digital design and production! Zelf je studietempo bepalen, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en uitstekende vakdocenten. Deze hbo opleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €1434,00 bij een erkende aanbieder als LOI.

 • Geen vaste instapmomenten.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Leraren uit het werkveld.
 • Voeg waarde toe aan je CV.
 • Geen verplichtingen rondom aanwezigheid.
 • In maart 2023 voor een voordelige prijs.

Alle thuisstudies HBO Digital design and production maart 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Digital design and production6 maanden€1434,00Meer informatie
HBO Digital design and production digitaal vanuit huis

Efficiënt studeren op jouw eigen tempo

De opleiding HBO Digital design and production thuis volgen

Groeien naar een hogere functie? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, er is altijd een geschikte thuisstudie! Het is gewoon een kwestie van doen. Deze website is in ieder geval een goed startpunt. In de vergelijker vergelijk je honderden studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen om jouw volgende doel te realiseren. Verder groeien binnen het domein Grafische vormgeving en Multimedia? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie HBO Digital design and production(duaal of voltijd). In deze hbo opleiding leer je de onderdelen van het vak, op het moment dat het jou uitkomt. Ideaal als je studeren moet combineren met je huidige baan, sport en het gezin + de kids.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Het deelnemen aan een hbo opleiding HBO Digital design and production gaat sneller dan je denkt. In het bijgaande stappenplan kan je er alles over lezen:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of vraag een gratis proefles aan om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als alles in orde is ontvang je het lesmateriaal en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: op zelfgekozen momenten de lesstof erbij pakken en toetsen / examens maken. Logischerwijs wordt je bijgestaan door een vakkundige docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Wat zijn de tarieven van een HBO Digital design and production thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Een groot deel van wat behandeld wordt open je gewoon via internet, bijvoorbeeld op jouw computer, laptop, tablet of telefoon. Daarnaast hoef je niet te reizen en zijn er minder docenten benodigd. Vaak heb je een persoonlijke begeleidervoor ondersteuning en advies. De opleiding HBO Digital design and production volg je al vanaf €1434,00 via bijvoorbeeld LOI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Het lesmateriaal (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Altijd een eigen mentor van LOI.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Meer en meer mensen kiezen voor een studie aan huis. De hoge mate van flexibiliteit en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Worden er geen strenge eisen gesteld, en past het bij mijn doelen? Hieronder besteden we aandacht aan de vragen die we het meest horen over zelfstandige HBO Digital design and production thuisstudies.

Kan ik direct starten met de hbo opleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus HBO Digital design and production: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je bij veel aanbieders à la minute de digitale studiestof. Kort daarna worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (soms kan het alleen met digitale middelen). De hbo opleiding is vaak af te ronden in om en nabij de 6 maanden. In veel gevallen kan het soms nog een stuk sneller. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. (Hobby)cursussen stellen geen strenge eisen. Gaat het om een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Meestal is een bepaalde HBO Digital design and production vooropleiding noodzakelijk. Als alternatief vragen ze vaak een 21-plus toets of op basis van een eerder gevolgd programma. Via de site van de onderwijsinstelling vind je de verdere details over de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van onderwijsaanbieders als o.a. Laudius zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Dit wil zeggen dat jouw behaalde diploma niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Centrum voor Humanistische Vorming. Ook ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een waardevol branchediploma als branchediploma pedicure. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Daarmee kan een (toekomstig) werkgever zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Veel aanbieders geven ook een HBO Digital design and production klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: je kunt ervaringen en kennis delen meer directe feedback van je docent en de examenhulp (bespreken van de vragen). Er zijn ook nadelen: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Tevens is tarief van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Vrijwel alle opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Via internet vind je de belangrijke documenten voor jouw hbo opleiding en kan je overleggen met de docent. In dit systeem zoek je ook naar video’s, geluidsbestanden, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, webinars, oefeningen. In dat systeem upload je ook huiswerk, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-hbo-digital-design-and-production

Onderwijsinstellingen vergelijken maart 2023

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Van NLP tot aan Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen, en dus ook de HBO Digital design and production zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling rijmt met mijn situatie? In het volgende hoofdstuk lees je over de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 2. LOI: Korting bij betaling ineens of betalen in termijnen
 3. NTI: PC opleidingen
 4. Laudius: Studie in jouw eigen tempo afronden
 5. Thuiscursus.nl: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
oem logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een echte thuisstudie HBO Digital design and production online volgen kan al vanaf €1434,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Boeken, lesgeld e.d. zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze specifieke zaken zijn aftrekbaar van de belasting:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Studiemiddelen als boeken en software

Opgelet: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (maart 2023). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een cursus of studie die relevant is voor jouw huidige- of toekomstige baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De studie is gericht op jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LOI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De studiekosten die je maakt beslaan het minimum van €250 (per jaar) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een opleiding of cursus volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoezo? Jouw baas kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Daarnaast zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een zelfstudie via jouw werkgever afronden heeft dus veel verschillende voordelen. Vaak mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Digital design and production. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

De korte opleiding HBO Digital design and production leert je een crossmediale campagne ontwerpen en uitwerken. Daarbij leer je werken met de meestgebruikte programma’s in multimedia design: Adobe Illustrator, Indesign en Photoshop. Ook game design komt aan bod in deze creatieve en praktijkgerichte opleiding.

Met deze opleiding geef je een kickstart aan je carrière in multimedia design. Al in een half jaar mag je jezelf specialist in multimedia-ontwikkeling noemen. Daarmee zien werkgevers je graag komen!

Met het diploma van het korte HBO-programma Digital design and production toon je aan over kennis en vaardigheden op HBO-niveau te beschikken. Na afronding kun je bij doorstroming naar de HBO-bacheloropleiding Communication and multimedia design (CMD) vrijstelling aanvragen voor de inhoudelijk overeenkomende module(s).

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie