loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie HBO Grafisch ontwerpen

De hbo opleiding HBO Grafisch ontwerpen op afstand volgen? Met deze thuisstudie vergelijker kom je in aanraking met goed aangeschreven thuisopleidingen en studies gerelateerd aan Grafische vormgeving en Multimedia. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of meer een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Pak dit moment en vergelijk moeiteloos tientallen relevante thuiscursussen en studies van Nederlandse onderwijsaanbieders als LOI en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een hbo thuisopleiding HBO Grafisch ontwerpen! Studeren in jouw eigen tempo, een gratis proefles volgen, en goede begeleiding. Deze hbo opleiding is beschikbaar vanaf €1495,00 via o.a. LOI.

 • Volledige vrij en flexibel studeren.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Feedback van persoonlijke docent.
 • Praktijkgericht studeren.
 • De meest goedkope studiemogelijkheid.
 • In september 2022 aantrekkelijke acties.

Opleiders thuisstudie HBO Grafisch ontwerpen september 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Grafisch ontwerpen5 maanden€1495,00Meer informatie
HBO Grafisch ontwerpen op eigen tempo thuis volgen

Bekijk direct alle erkende thuisstudies

De opleiding HBO Grafisch ontwerpen thuis digitaal volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat er ook bij jou speelt, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze thuisstudie-vergelijker is een handige manier om te beginnen met zoeken. Op deze plek vind je ontzettend veel cursussen en beroepsopleidingenwaarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Grafische vormgeving en Multimedia? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie HBO Grafisch ontwerpen(duaal of voltijd). Door het volgen van deze hbo opleiding verdiep jij je volledig in het vak, op het moment dat het jou uitkomt. Je kunt het prima combineren met jouw huidige werk, culturele activiteiten en het gezin + de kids.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Beginnen met een hbo opleiding HBO Grafisch ontwerpen is online snel te regelen. Hieronder komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Selecteer de gewenste opleider en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of probeer een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Is het wat je had verwacht? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als je overal aan voldoet, dan ontvang je het lesmateriaal en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Het traject gaat nu van start: helemaal in je zelfgekozen tempo het lesmateriaal doornemen en examens doen of projecten uploaden. Natuurlijk krijg je begeleiding van een vakkundige docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actuele prijs HBO Grafisch ontwerpen thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom zijn de kosten zo laag? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Een belangrijk deel van het lesmateriaal bekijk je gewoon online op jouw tablet, smartphone of laptop. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en werken ze met minder dure docenten. In de regel is er een vast aanspreekpunt aanwezig die helpen bij vragen en problemen. De opleiding HBO Grafisch ontwerpen wordt al aangeboden vanaf €1495,00 bij bijv. LOI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • De studiestof (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een vakkundige begeleider van LOI.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Met diploma / accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Werken en studeren combineren

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een aanzienlijk aantal mensen zien hun kansen in een zelfstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en de variatie in thuisopleidingen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het wat voor mij? In de volgende paragraaf bespreken we kort de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige HBO Grafisch ontwerpen thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de hbo opleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus HBO Grafisch ontwerpen: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd krijg je soms binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Binnen 1 week worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (dit is niet altijd verplicht). De hbo opleiding is vaak af te ronden in pakweg 5 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kan je het ook sneller afronden. Lukt het niet in deze periode? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dat verschilt per studie. Basisopleidingen en cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Oriënteer jij je meer op een HBO / WO opleidingstraject? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Soms is een passende HBO Grafisch ontwerpen vooropleiding een harde eis. Als alternatief vragen ze vaak een 21-plus toets of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de folder van de school lees je alle relevante details ten aanzien van de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van instellingen zoals Scheidegger zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Zo weet je dat deze studies gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij C I B A P. Mogelijk kan je ook rekenen op een speciaal branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij afronding van een kortlopende cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Dankzij dit diploma zal de buitenwereld zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Flink wat onderwijsinstellingen geven ook een HBO Grafisch ontwerpen klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: leren van je studiegenoten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Minder fijn: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Daar bekijk je de essentiële informatie voor je hbo opleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In deze internet omgeving vind je onder andere geluidsbestanden, het lesmateriaal, oefenexamens, video’s, webinars, praktijkvoorbeelden. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-hbo-grafisch-ontwerpen

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2022

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Het aanbod in studies is enorm. Onder andere Hondentrainer tot Lightroom, en tegenwoordig dus ook de HBO Grafisch ontwerpen zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling rijmt met mijn wensen en situatie? In onderstaande paragraaf beschrijven we kort de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: 15 dagen gratis op proef!
 2. LOI: Studie in jouw eigen tempo afronden
 3. NTI: Altijd inzicht in je examen- en huiswerk resultaten.
 4. Laudius: Altijd op je eigen tempo
 5. Thuiscursus.nl: Advies van consulenten
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een echte thuisstudie HBO Grafisch ontwerpen online versneld volgen is haalbaar rond de €1495,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De belangrijkste posten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
 • Boeken ten behoeve van de opleiding

Belangrijk: niet elke studie komt in aanmerking (september 2022). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een volwaardige opleiding die belangrijk is voor de baan van je toekomst (of huidige werk). We sommen dit nog even voor je op:

 • De thuisopleiding draagt rechtstreeks bij aan jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er is sprake van een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De gemaakte studiekosten zijn ten minste €250,00 (jaarlijks). Als plafond is €15000 ingesteld.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Het doen van een deeltijd studie is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. De reden hiervoor? Jouw bedrijf kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Bovendien zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een relevante opleiding via je werk volgen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. In de regel heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Grafisch ontwerpen. Ga eens om tafel met jouw manager, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Ben je creatief en geïnteresseerd in vormgeving? Of heb je beroepsmatig vaak te maken met (het beoordelen van) ontwerpen? Volg dan het korte HBO-programma Grafisch ontwerpen. Deze HBO-opleiding leert je werken met de belangrijkste grafische programma’s en gaat onder andere in op de combinatie tekst en beeld, ruimtelijke vormen, typografie en fotografie. Er is uitgebreid aandacht voor het werken met Adobe Indesign en Illustrator.

Met het diploma van het korte HBO-programma Grafisch Ontwerpen toon je aan over kennis en vaardigheden op HBO-niveau te beschikken. Na afronding kun je bij doorstroming naar een bacheloropleiding CMD vrijstelling aanvragen voor de inhoudelijk overeenkomende module(s).

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie