nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Logistiek management

De hbo opleiding Logistiek management zelfstandig thuis volgen? Via deze thuisstudie vergelijker tref je toonaangevende thuiscursussen en opleidingen in de categorie Logistiek Inkoop en Transport. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Voor jezelf beginnen? Of juist een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Neem de informatie door en vergelijk direct de beste zelfstudies en thuiscursussen van Nederlandse instellingen als Scheidegger en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een hbo thuisstudie Logistiek management! Op een flexibele manier studeren, een prettige online leeromgeving, en goede begeleiding. Deze hbo opleiding is er al vanaf €676,00 bij LOI.

 • Alles helemaal zelf inplannen.
 • Actueel en kwalitatief lesmateriaal.
 • Goede begeleiding en feedback.
 • 100% actuele en toepasbare lesstof.
 • Mogelijke compensatie via de werkgever.
 • In september 2023 aantrekkelijk geprijsd.

Overzicht thuisstudies Logistiek management september 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOILogistiek management4 maanden€676,00Meer informatie
NHALogistiek Management10 maanden€419,00Meer informatie
Logistiek management thuis volgen

Snel het gewenste diploma op zak

De opleiding Logistiek management zelfstandig thuis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, er is altijd een geschikte thuisstudie! Het is gewoon een kwestie van doen. Deze thuisstudie-vergelijker is daarbij het ideale startpunt. Met behulp van onze website vergelijk je een ruim aanbod opleidingen (MBO/HBO) en cursussen om jouw volgende doel te realiseren. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Logistiek Inkoop en Transport? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Logistiek management(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze hbo opleiding leer je de onderdelen van het vak, zonder strakke deadlines. Je kunt het prima combineren met je huidige baan, hobby’s en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Starten met een hbo opleiding Logistiek management is niet ingewikkeld. Hieronder gaan we er verder op in:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of kies voor een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. De studie kan beginnen: zelf je studietijd indelen en de lesstof erbij pakken en colleges terugkijken. Logischerwijs heb je regelmatig contact met een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Als je alles gehaald hebt ontvang je een certificaat of diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Hoeveel kost een Logistiek management thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel theorie en opdrachten kun je via internet bekijken, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een tablet, smartphone of laptop. Daarnaast hoef je niet te reizen en zijn er minder docenten benodigd. Vaak heb je een persoonlijke begeleiderdie jou kan helpen. De opleiding Logistiek management wordt al aangeboden vanaf €676,00 via LOI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • De studiestof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Altijd een eigen mentor van LOI.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Flexibel thuis een opleiding doen

Binnen no-time een echte opleiding starten

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Steeds meer jongeren geven de voorkeur aan een thuisstudie. De aanwezige flexibiliteit en de enorme keuze in studies en cursussen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het niveau niet te hoog? In het gedeelte hieronder behandelen we de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Logistiek management thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn hbo opleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus Logistiek management: je kunt beginnen wanneer je maar wil. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is krijg je soms dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Kort daarna worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (dit verschilt per opleiding). De hbo opleiding heeft een studietijd van pakweg 4 maanden. Meestal hoeft het niet eens zo lang te duren. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Het is niet erg als je er langer over doet.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. (Hobby)cursussen stellen geen strenge eisen. Ben jij van plan te starten met een HBO / WO opleidingstraject? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Dikwijls is hier een dergelijke Logistiek management vooropleiding vereist. Het kan ook gaan om een 18 plus-examen of een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de beschrijving van de opleiding achterhaal je extra info inzake de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van instellingen als bijv. LOI dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Dit wil zeggen dat deze thuisstudies dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Hogeschool Schoevers. Mogelijk krijgen deelnemers soms een erkend branchediploma zoals branchediploma schadebehandelaar. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Zodoende kan een (toekomstig) werkgever zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Flink wat aanbieders verstrekken ook een Logistiek management klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: meer sociale interactie, de goede en individuele ondersteuning en je hebt meer een stok achter de deur. Er zijn ook nadelen: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn vaste startmomenten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Op deze plek bekijk je de noodzakelijke software en documentatie voor je hbo opleiding en heb je contact met jouw docent. In deze internet omgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: oefeningen, oefenexamens, webinars, het lesmateriaal, geluidsbestanden, video’s. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-hbo-logistiek-management

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2023

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Dat gaat van Tegelzetter tot aan Basis BPM, en dus ook de Logistiek management zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen sluit aan bij mijn aspiraties? Bijgaand vind je een opsomming met de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Al meer dan 80 jaar ervaring
 2. LOI: Interactief leren met multimediale opdrachten
 3. NTI: ISO-9001 gecertificeerd, kwaliteit op alle vlakken
 4. Laudius: Ruime keuze in opleidingen
 5. Thuiscursus.nl: Locaties door heel Nederland
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Zelf een thuisstudie Logistiek management online versneld volgen doe je vanaf €676,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. Deze kosten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Eventuele kosten voor EVC-procedures

Belangrijk: er gelden strenge regels (september 2023). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een opleidingwaar je kennis opdoet voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). De voorwaarden zijn als volgt:

 • De thuisstudie draagt rechtstreeks bij aan jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten bedragen minimaal €250 (jaarlijks). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. De reden hiervoor? Je organisatie heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Overigens kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een training of beroepsopleiding via je werk beginnen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Standaard mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Logistiek management. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, samen groeien is een mooie doelstelling.

Met de cursus Logistiek management bereid je je voor op een dynamische baan, met veel afwisseling en contacten binnen én buiten de organisatie. De hoofdtaak van een manager in de logistiek is het ontwikkelen van plannen die leiden tot kostenbesparing en een betere service. Bovendien beslist een logistiek manager over procedures en systemen op het gebied van de goederenstroom en geeft hij of zij leiding aan de invoering daarvan binnen de organisatie.In deze cursus leer je de belangrijkste principes, processen, middelen en methoden binnen de vraaggestuurde logistiek kennen. Ook is er ruim aandacht voor belangrijke ontwikkelingen binnen de logistiek, zoals e-commerce, kwaliteitsdenken, nieuwe informatietechnologieën en samenwerkingsvormen. Na afronding heb je alle kennis en vaardigheden opgedaan die vereist zijn om op beleidsniveau te werken in de logistiek.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie