loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie HBO MCSE cloud specialist

De hbo opleiding HBO MCSE cloud specialist thuis volgen met goede begeleiding? Middels onze vergelijkingstool check & vergelijk je tientallen thuisstudies, cursussen en trainingen om verder te groeien binnen het vakgebied ICT. Een nieuwe stap in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of gewoon iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Ga direct van start en vergelijk simpel en snel goede zelfstudies en thuiscursussen van Nederlandse onderwijsinstellingen als Nationale Handelsacademie (NHA) en begin morgen al met een hbo thuisopleiding HBO MCSE cloud specialist! Een passende opleiding voor iedereen, studiematerialen online toegankelijk, en altijd de beste begeleiding. Deze hbo opleiding is beschikbaar vanaf €2634,00 via LOI.

 • Super efficiënt studeren.
 • Snel het gewenste diploma halen.
 • Uitstekende docenten.
 • Praktijkgericht studeren.
 • Het is stukken goedkoper dan klassikaal.
 • In oktober 2022 goedkoop beginnen.

Alle thuisstudies HBO MCSE cloud specialist oktober 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO MCSE cloud specialist6 maanden€2634,00Meer informatie
HBO MCSE cloud specialist vanuit huis volgen

Bekijk aanbod en schrijf je vandaag nog in

De opleiding HBO MCSE cloud specialist thuis digitaal volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat er bij jou ook speelt, iedereen kan studeren en leren. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Onze thuisopleiding-vergelijker helpt jou graag met de volgende stap. In de vergelijker vind je honderden thuiscursussen en opleidingen (beroeps) waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein ICT? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie HBO MCSE cloud specialist(duaal of voltijd). Tijdens deze hbo opleiding doe je belangrijke kennis op, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Ideaal als je studeren moet combineren met werk of een andere opleiding, sport en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Van start gaan met een hbo opleiding HBO MCSE cloud specialist is eenvoudiger dan jij denkt. In onderstaand schema van onze studie-specialisten leggen we het beknopt uit:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of vraag een gratis proefles aan om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Is het wat je had verwacht? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan ontvang je het lesmateriaal en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: waar en wanneer jij wilt je lesstof bestuderen en toetsen maken of opdrachten inleveren. Bij alle opleiders wordt je geholpen door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je een diploma of getuigschrift. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actuele prijzen HBO MCSE cloud specialist thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Waarom zijn de kosten zo laag? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Een belangrijk deel van het lesmateriaal kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving met jouw smartphone, tablet of laptop. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en zijn er minder docenten benodigd. In de regel is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou ondersteunt. De opleiding HBO MCSE cloud specialist kun je al volgen vanaf €2634,00 via de onderwijsinstelling LOI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • De studiestof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een professionele mentor van LOI.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Veel werkenden geven de voorkeur aan een thuisstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het veelzijdige aanbod in thuisstudies is een belangrijke reden. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en past het bij mijn doelen? In het overzicht hierna lees je de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige HBO MCSE cloud specialist thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de hbo opleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus HBO MCSE cloud specialist: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je doorgaans dezelfde dag nog alle digitale materialen. Dezelfde week krijg je de benodigde boeken ook thuis (dit verschilt per opleiding). De hbo opleiding is vaak af te ronden in zo’n 6 maanden. Meestal zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dat verschilt per studie. Beroepsopleidingen en praktische studies zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Gaat het om een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Normaal gesproken is een passende HBO MCSE cloud specialist vooropleiding een van de voorwaarden. Men kan ook kiezen voor een 21 plus examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. Op de opleidingspagina check je alle relevante details m.b.t. de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van onderwijsaanbieders zoals o.a. Nederlands Talen Instituut (NTI) zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Dit houdt in dat deze afstandopleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Hogeschool NIFA. Daarnaast zul je mogelijk recht hebben op een officieel branchediploma als Visagie Branchediploma. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Zo zal de buitenwereld zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Verschillende opleidershebben ook een HBO MCSE cloud specialist klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: je kunt ervaringen en kennis delen direct antwoord op vragen en meer gerichte voorbereiding op examens. Minder prettig: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Ook zijn de kosten van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
Vrijwel alle opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. In deze omgeving vind je snel belangrijke info rondom jouw hbo opleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In deze internet omgeving vind je onder andere webinars, oefeningen, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, video’s, geluidsbestanden. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-hbo-mcse-cloud-specialist

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2022

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Je kunt vrijwel alles online studeren. Bijvoorbeeld Schuldhulpverlening (Kiwa) tot een opleiding als HBO Projectmanagement, en natuurlijk de HBO MCSE cloud specialist zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen relevant is voor mijn privé situatie? In het volgende hoofdstuk lees je over onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
 2. LOI: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 3. NTI: Zowel thuis als klassikaal
 4. Laudius: Vandaag nog beginnen met jouw cursus
 5. Thuiscursus.nl: Met belastingteruggaaf
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een thuisstudie HBO MCSE cloud specialist online versneld volgen is realistisch vanaf €2634,00. Maar het kan nog goedkoper. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. Deze specifieke posten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Kosten voor studieboeken of vakliteratuur

Niet vergeten: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (oktober 2022). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een beroepsopleiding waarbij je competenties leert voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • De thuisstudie is belangrijk voor jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Er moet een leertraject zijn. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via LOI.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • Jouw totale kosten moeten minimaal €250 zijn (p/jaar) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. De oorzaak daarvan? Je manager kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Ook mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een erkende studie via de werkgever starten is dus voor beide partijen interessant. Dikwijls stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO MCSE cloud specialist. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

De opleiding HBO MCSE Cloud specialist leert je om cloud-computertechnologieën van Microsoft te beheren en implementeren. Na afronding kun je werken aan complexe migratie- en implementatietrajecten en gebruik maken van de nieuwste technologieën van Microsoft. Met een MCSE: Cloud Platform and Infrastructure-certificering ben je aantoonbaar gekwalificeerd voor functies zoals serverbeheerder, cloud engineer, system engineer en netwerkbeheerder.Deze opleiding is een van de clusters uit de HBO Technische Informatica. Na succesvolle afronding van dit korte HBO-programma is het mogelijk om door te stromen naar een volgend cluster. Naast het diploma van LOI Hogeschool behaal je met deze opleiding ook direct vijf extra Microsoft-certificaten.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie