loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie PRINCE2 Foundation

De hbo opleiding PRINCE2 Foundation digitaal volgen? Met www.thuisstudiezoeken.nl check & vergelijk je de meest interessante thuisstudies en cursussen om verder te groeien binnen het vakgebied ICT. Een nieuwe stap in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of anderzijds iets leren wat je heel leuk vindt? Pak dit moment en vergelijk direct de beste thuisstudies van vooraanstaande onderwijsaanbieders als LOI en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een hbo thuisstudie PRINCE2 Foundation! Een passende opleiding voor iedereen, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en topdocenten uit het vak. Deze hbo opleiding is er al vanaf €398,00 via LOI.

 • Zelf je studie indelen.
 • Online lesmateriaal bekijken.
 • Feedback en hulp van docenten.
 • Gun jezelf nieuwe kennis en vaardigheden.
 • Je bespaart enorm op het lesgeld.
 • In mei 2022 goedkoop aangeboden.

Aanbieders thuisstudie PRINCE2 Foundation mei 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIPRINCE2® Foundation2 maanden€398,00Meer informatie
PRINCE2® Foundation zelf thuis volgen

In jouw eigen tempo het gewenste diploma halen

De opleiding PRINCE2 Foundation flexibel thuis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, er is altijd een geschikte thuisstudie! Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Onze thuisopleiding-vergelijker is een ideaal vertrekpunt. Op deze website kom je in aanraking met tientallen thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die passen bij jouw doelen. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein ICT? Een goede optie is de online thuisstudie PRINCE2® Foundation(duaal of voltijd). In deze hbo opleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, op jouw niveau en jouw tempo. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast werk of een andere opleiding, sportactiviteiten en jouw familie.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Beginnen met een hbo opleiding PRINCE2 Foundation gaat erg gemakkelijk. In onderstaand schema van onze studie-specialisten gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of ga direct aan de slag met een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als alles in orde is worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Het traject gaat nu van start: op eigen tempo de stof doornemen en opdrachten inleveren. Vanzelfsprekend ontvang je regelmatig feedback van een vaste docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt ontvang je een certificaat of diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Hoeveel kost een PRINCE2 Foundation thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom zijn de kosten zo laag? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel theorie en opdrachten check je simpelweg digitaal, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een telefoon of PC (ook tablets). Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Vaak bieden ze een persoonlijke begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding PRINCE2® Foundation kan men aanschaffen vanaf €398,00 via bijv. LOI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • De leerstof (meestal ook per post te krijgen).
 • Een vast aanspreekpunt van LOI.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een groot deel van de werkenden kiezen voor een thuisstudie. De flexibele manier van studeren en de variatie in thuisopleidingen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en is het niveau niet te hoog? In het overzicht hierna behandelen we de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige PRINCE2® Foundation thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn hbo opleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus PRINCE2 Foundation: studeren op de momenten wanneer het jou past. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd krijg je bij veel aanbieders à la minute de digitale studiestof. Binnen afzienbare tijd worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (soms kan het alleen met digitale middelen). De hbo opleiding is vaak af te ronden in ongeveer 2 maanden. Als je veel tijd hebt hoeft het niet eens zo lang te duren. Kom je er even niet aan toe? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een vooropleiding vereist?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Ben je op zoek naar een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Soms is een dergelijke PRINCE2 Foundation vooropleiding noodzakelijk. Men kan ook kiezen voor een 21+ toetsof op basis van een eerder gevolgd programma. In de beschrijving van de opleiding achterhaal je aanvullende informatie betreffende de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van instellingen als bijv. Scheidegger zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze opleidingen gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Scalda. Daarnaast levert de instelling vaak een speciaal branchediploma zoals fitness trainer A. Bij korte cursussen en trainingen is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Zo is het voor iedereen duidelijk dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Meerdere onderwijs-bedrijven verstrekken ook een PRINCE2 Foundation klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: leren van je studiegenoten, de goede en individuele ondersteuning en meer gerichte voorbereiding op examens. Minder fijn: je moet jouw agenda erop aanpassen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Ook is de prijs van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De populaire opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. In dit systeem check je alles wat je nodig hebt voor jouw hbo opleiding en heb je contact met jouw docent. In deze internet omgeving vind je onder andere geluidsbestanden, oefeningen, webinars, het lesmateriaal, oefenexamens, video’s. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-hbo-prince2-foundation

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2022

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. En er steeds meer aanbod. Dit varieert van Gelaatsverzorging tot bijvoorbeeld Coachen, en je kunt nu dus ook kiezen voor de PRINCE2 Foundation zelfcursus. Welke onderwijsinstelling relevant is voor mijn situatie? In het volgende overzicht lees je over de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Ruime keuze in beroepsopleidingen
 2. LOI: Uitstekend te combineren met een drukke baan
 3. NTI: Studie in jouw eigen tempo afronden
 4. Laudius: Hulp bij het kiezen van een studie
 5. Thuiscursus.nl: Topdocenten uit het vak
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Een echte thuisstudie PRINCE2® Foundation online volgen kan al vanaf €398,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Jouw studiekosten mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De volgende kosten zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Boeken ten behoeve van de opleiding

Opmerking: er zijn wel strenge voorwaarden (mei 2022). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een cursus / studie waar je kennis opdoet voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • De thuisopleiding is gericht op je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Er moet een leertraject zijn. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van LOI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • Jouw totale kosten bedragen minimaal €250 (per jaar) en nooit hoger dan €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Het doen van een deeltijd studie wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Hoezo? Jouw werkgever heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Daarbij zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een training of beroepsopleiding via de werkgever starten heeft dus veel verschillende voordelen. Vaak stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding PRINCE2 Foundation. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, samen groeien is een mooie doelstelling.

De methodiek van PRINCE2® Foundation kan worden toepast op alle soorten projecten, in vrijwel alle beroepssituaties. Met de cursus PRINCE2® Foundation leer je een project beheersen en gecontroleerd te doorlopen: van de voorbereiding tot de afsluiting. PRINCE2® is in vele particuliere organisaties en overheidsorganisaties ingeburgerd, maar vooral op het gebied van ICT zijn de tools en technieken populair. Wie projectmatig gaat werken, mag deze cursus dus niet missen.De LOI is PRINCE2® affiliate van Key Result, een geaccrediteerde PRINCE2®-trainingsorganisatie (ATO). Dit betekent dat je begeleiding krijgt via de digitale kennistrainer van Key Result. Bovendien mag het examen gratis opnieuw gedaan tot je geslaagd bent.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie