loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie HBO Project- en samenwerkingsmethodieken

De hbo opleiding HBO Project- en samenwerkingsmethodieken op je eigen tempo vanuit huis volgen? Middels onze vergelijker ontdek je een ruim aanbod aan thuisstudies en opleidingen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Management en Leidinggeven. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of misschien iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Ga direct van start en vergelijk probleemloos goede zelfstudies en thuiscursussen van Nederlandse aanbieders van thuisstudies als Fontys en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een hbo thuisopleiding HBO Project- en samenwerkingsmethodieken! Een passende opleiding voor iedereen, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en persoonlijke begeleiding. Deze hbo opleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €658,00 bij onder andere LOI.

 • Volledige vrij en flexibel studeren.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Persoonlijke begeleiding.
 • Voeg waarde toe aan je CV.
 • Voordeliger dan een studie op school.
 • In augustus 2021 goedkoop beginnen.

Overzicht thuisstudies HBO Project- en samenwerkingsmethodieken augustus 2021

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Project- en samenwerkingsmethodieken2 maanden€658,00Meer informatie
HBO Project- en samenwerkingsmethodieken digitaal vanuit huis

Studeren op jouw manier bij erkende opleiders

De opleiding HBO Project- en samenwerkingsmethodieken op afstand volgen

Groeien binnen je bedrijf? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat jouw situatie ook is, voor iedereen is er iets mogelijk. Maar je moet wel ergens beginnen. Onze thuisopleiding-vergelijker is daarbij het ideale startpunt. Met behulp van onze website tref je een ruim aanbod opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die aansluiten op jouw wensen. Wil je verder leren binnen het domein Management en Leidinggeven? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie HBO Project- en samenwerkingsmethodieken(duaal of voltijd). In deze hbo opleiding ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, op het moment dat het jou uitkomt. Dit gaat erg goed samen met je werk, sportactiviteiten en jouw gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Kiezen voor een hbo opleiding HBO Project- en samenwerkingsmethodieken is eenvoudiger dan jij denkt. Hieronder vind je alle details:

 1. Klik op een van de opleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of probeer een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Is het wat je had verwacht? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als jij alles volledig hebt ingevuld komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Nu kun je starten met leren: je kunt waar en wanneer je wilt lesstof en boeken doornemen en opdrachten inleveren. Uiteraard wordt je hierin begeleid door een vakkundige docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actuele prijs HBO Project- en samenwerkingsmethodieken thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. De meeste lesstof check je simpelweg digitaal, bijvoorbeeld op jouw computer, iPad of smartphone. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en werken ze met minder dure docenten. Wel zijn er persoonlijke mentoren en coaches die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding HBO Project- en samenwerkingsmethodieken is er nu al vanaf €658,00 bij bijvoorbeeld LOI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Alle theorie en opdrachten (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van LOI.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Steeds meer werkenden geven de voorkeur aan een thuisstudie. Het zelf kunnen bepalen en de variatie in thuisopleidingen maakt het alleen maar leuker. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Kan ik zomaar beginnen, en sluit het aan bij mijn wensen? In het volgende gedeelte beantwoorden we de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige HBO Project- en samenwerkingsmethodieken thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn hbo opleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus HBO Project- en samenwerkingsmethodieken: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Na jouw inschrijving en betaling krijg je soms à la minute de digitale studiestof. Dezelfde week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (indien gewenst). De hbo opleiding duurt grofweg 2 maanden. In veel gevallen kan het een stuk sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ben je aan het kijken naar een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Soms is een relevante HBO Project- en samenwerkingsmethodieken vooropleiding een van de voorwaarden. Het kan ook gaan om een 21+ examenof een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de beschrijving van de opleiding lees je aanvullende informatie inzake de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van aanbieders zoals bijvoorbeeld Scheidegger zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat deze afstandopleidingen gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij ROC Tilburg. Daarnaast behaal je met een thuisstudie vaak een serieus branchediploma zoals fitness trainer A. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Zodoende laat jij zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Verschillende aanbieders bieden ook een HBO Project- en samenwerkingsmethodieken klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: meer contactmomenten met andere studenten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Onthoud wel: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Hier vind je snel alles wat je nodig hebt voor jouw hbo opleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In dit systeem kun je terecht voor ondermeer praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, video’s, het lesmateriaal, oefenexamens, oefeningen. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-hbo-project-en-samenwerkingsmethodieken

Onderwijsinstellingen vergelijken augustus 2021

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Denk aan Parapsychologie t/m MBO Freelance IT-support specialist, en je kunt nu dus ook kiezen voor de HBO Project- en samenwerkingsmethodieken zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn wensen en situatie? In het volgende hoofdstuk lees je over de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Praktijkgerichte docenten
 2. LOI: Zonder extra kosten langer studeren (tot tweemaal de studieduur)
 3. NTI: Met sociale intelligentietest
 4. Laudius: Duidelijke voorbeelden, praktische samenvattingen
 5. Thuiscursus.nl: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Een professionele thuisstudie HBO Project- en samenwerkingsmethodieken online volgen kan al vanaf €658,00. Maar het kan nog goedkoper. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De belangrijkste elementen kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Studiemiddelen als boeken en software

Tip van de specialist: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (augustus 2021). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een opleidingdie van belang is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Neem de volgende zaken in acht:

 • Het traject draagt direct bij aan jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het gaat om een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via LOI.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De studiekosten die je maakt zijn minimaal €250,00 (per 52 weken). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Wat is daarvan de reden? Het bedrijf waar je werkt kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Daarbij mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een uitgebreide cursus via de werkgever doen heeft dus veel verschillende voordelen. In de regel is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding HBO Project- en samenwerkingsmethodieken. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Projectmanagement is een bepalende factor voor het succes of falen van ICT-projecten. Een project valt of staat dan ook met de kennis en kwaliteit van de projectleider. Daarom beheerst een succesvolle IT-professional projectmethodieken.De opleiding HBO Project- en samenwerkingsmethodieken behandelt twee veelgebruikte methodes binnen de IT: Agile Scrum en DevOps. Je leert de basisprincipes kennen en toepassen. Het certificaat van deze opleiding is een zeer waardevolle toevoeging op je cv. Je vergroot je carrièrekansen dan ook aanzienlijk.Het korte HBO-programma Project- en samenwerkingsmethodieken is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde bacheloropleiding HBO Informatica. Succesvolle afronding biedt mogelijkheid tot vrijstelling bij doorstroming naar deze volledige bachelor.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie