loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • NHBO
 • 30% korting op beroepsopleidingen. Ruim cursusaanbod met leraren uit het volwassenenonderwijs.

Thuisstudie HBO Social media en Google

De hbo opleiding HBO Social media en Google zelfstandig thuis volgen? Dankzij onze vergelijker lees je alles over toonaangevende thuiscursussen en opleidingen om verder te groeien binnen het vakgebied Grafische vormgeving en Multimedia. Je carrière een nieuwe impuls geven? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of anderzijds een cursus om je kennis te verbreden? Ga direct van start en vergelijk eenvoudig de beste thuisstudies van vooraanstaande instellingen als LOI en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een hbo thuisopleiding HBO Social media en Google! Een studie die past bij jouw niveau, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en docenten uit het werkveld. Deze hbo opleiding is beschikbaar vanaf €658,00 bij bijvoorbeeld LOI.

 • Niet gebonden aan lesdagen.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Zeer goede begeleiding.
 • Geef een boost aan je carrière.
 • Vaak betaalt de werkgever mee.
 • In januari 2021 met introductie-aanbieding.

Overzicht thuisstudies HBO Social media en Google januari 2021

AanbiederStudienaamKostenTijdsduurInschrijflink
LOIHBO Social media en Google2 maanden€658,00Meer informatie
HBO Social media en Google digitaal vanuit huis

Studeren op jouw manier bij erkende opleiders

De opleiding HBO Social media en Google flexibel thuis volgen

Groeien naar een hogere functie? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat er bij jou ook speelt, iedereen kan studeren en leren. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. De website thuisstudiezoeken.nl helpt met het vinden van de juiste studie. Op deze plek check je een grote variëteit aan cursussen en beroepsopleidingenwaardoor jij je doelen kan bereiken. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Grafische vormgeving en Multimedia? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie HBO Social media en Google(duaal of voltijd). Tijdens deze hbo opleiding verdiep jij je volledig in het vak, op het moment dat het jou uitkomt. Jij kan studeren op deze manier combineren met je huidige baan, muziek of sport en een druk gezinsleven.

Hoe werkt het precies?
Het deelnemen aan een hbo opleiding HBO Social media en Google gaat sneller dan je denkt. In het onderstaande stappenplan komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of vraag een gratis proefles aan om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Lijkt het wat? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als alle gegevens compleet zijn wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je meteen inloggen.
 5. Het leren gaat beginnen: waar en wanneer jij wilt de lesmaterialen doorkijken en toetsen maken of opdrachten inleveren. Zoals je mag verwachten wordt je ondersteund door een vakkundige docent.
 6. Als je alles gehaald hebt krijg je een passend diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Wat zijn de kosten van een HBO Social media en Google thuisopleiding?

Een positief aspect van een online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Wat daar de reden voor is? Meestal heb je geen dure studieboeken. De meeste lesstof open je gewoon via internet op jouw PC, smartphone of iPad. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. In de regel is er een coach of begeleider die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding HBO Social media en Google is er al vanaf €658,00 via bijv. LOI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle theorie en opdrachten (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een vakkundige begeleider van LOI.
 • Waar en wanneer jij wilt toegang tot de lesstof.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een aanzienlijk aantal medewerkers investeren in hun carrière met een thuisstudie. De flexibele manier van studeren en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Hoe werkt het precies, en is het wat voor mij? Onderstaand bespreken we kort de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige HBO Social media en Google thuisstudies.

Kan ik direct starten met de hbo opleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus HBO Social media en Google: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is krijg je soms dezelfde dag nog alle digitale materialen. Binnen 1 week wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De hbo opleiding kost je grofweg 2 maanden. Als je veel tijd hebt hoeft het niet eens zo lang te duren. Even studeren op een lager pitje? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Is een vooropleiding verplicht?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn er in principe voor iedereen. Betreft het een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. In de regel is een matchende HBO Social media en Google vooropleiding een voorwaarde. Het kan ook gaan om een 21+ examenof een ECV-certificaat. Op de opleidingspagina tref je alle noodzakelijke details ten aanzien van de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van onderwijsaanbieders zoals Nederlands Talen Instituut (NTI) zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze opleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Hogeschool voor Pedagogisch en Sociaal-Agogisch Onderwijs. Mogelijk krijgen deelnemers soms een speciaal branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij een deel van de (hobby)cursussen heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Op die manier laat jij zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Flink wat aanbieders beschikken over een HBO Social media en Google klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: meer sociale interactie, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Minder fijn: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Tevens is tarief van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, NHBO of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders bieden een online leeromgeving. Daar bekijk je de noodzakelijke software en documentatie voor je hbo opleiding en kan je overleggen met de docent. In dit systeem vind je onder andere geluidsbestanden, oefeningen, webinars, oefenexamens, video’s, praktijkvoorbeelden. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-hbo-social-media-en-google

Onderwijsinstellingen vergelijken januari 2021

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Dat gaat van Latijns-Amerikaans tot een studie als Basisopleiding Jeugdzorg, en uiteraard ook de HBO Social media en Google zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die past bij mijn situatie? In het volgende hoofdstuk lees je over de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Gratis proefles
 2. LOI: Studeren op een tempo dat bij jou past
 3. NTI: Zowel thuis als klassikaal
 4. Laudius: Hoge klanttevredenheid (8,5)
 5. NHBO: Waardevolle diploma’s
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 400+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Naast je baan een thuisstudie HBO Social media en Google online versneld volgen is realistisch vanaf €658,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Zaken als collegegeld en lesmaterialen kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. Deze producten kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Kosten voor studieboeken of vakliteratuur

Opmerking: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (januari 2021). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een cursus of studie waarbij je competenties leert voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De thuisstudie is belangrijk voor jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het gaat om een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via LOI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De totale kosten zijn ten minste €250 (per 12 maanden) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Hoezo? Jouw werkgever heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Ook kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een erkende studie via de werkgever doen is dus voor beide partijen interessant. Standaard mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Social media en Google. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Hoe genereer je traffic via zoekmachines, online advertenties en/of social media zoals Instagram, Facebook of LinkedIn? Dat is de vraag die centraal staat in de opleiding HBO Social media en Google. Je leert o.a. over zoekmachine-optimalisatie, social media en community building, adverteren met Google en op social media en over statistieken en optimalisatie.Social media, SEO en online advertising (SEA) zijn essentiële ingrediënten van een succesvolle marketingmix. Ieder professional in marketing en communicatie moet dan ook weten wat de mogelijkheden zijn en hoe je deze effectief inzet.Met het diploma van het korte HBO-programma Social media en Google toon je aan over kennis en vaardigheden op HBO-niveau te beschikken. Na afronding kun je bij doorstroming naar de bacheloropleiding HBO Communication and multimedia design (CMD) vrijstelling aanvragen voor de inhoudelijk overeenkomende module.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie