loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie User Research

De hbo opleiding User Research zelfstandig thuis volgen? Geholpen door Thuisstudiezoeken.nl kom je in aanraking met talloze thuisopleidingen en cursussen in de categorie Grafische vormgeving en Multimedia. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of meer een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Check en vergelijk direct tientallen relevante opleidingen en thuisstudies van betrouwbare opleiders als LOI en schrijf je vandaag nog in voor een hbo thuisstudie User Research! Een opleiding die past bij je denkniveau, een prettige online leeromgeving, en topdocenten uit het vak. Deze hbo opleiding kun je al volgen vanaf €556,00 bij een erkende aanbieder als LOI.

 • Je bepaalt zelf wanneer je studeert.
 • Lesmateriaal digitaal beschikbaar.
 • Persoonlijke begeleiding.
 • Aantrekkelijke welkomstcadeau’s.
 • Voordeliger dan een studie op school.
 • In november 2021 voordelige tarieven.

Aanbieders thuisstudie User Research november 2021

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIUser Research4 maanden€556,00Meer informatie
User Research vanuit huis volgen

Studeren op jouw eigen tempo

De opleiding User Research vanuit huis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Jij hoeft alleen nog maar te starten. www.thuisstudiezoeken.nl is in ieder geval een goed startpunt. Met onze vergelijker tref je honderden opleidingen (MBO/HBO) en cursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Grafische vormgeving en Multimedia? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie User Research(duaal of voltijd). Door het volgen van deze hbo opleiding doe je belangrijke kennis op, altijd waar en wanneer jij wilt. Uitstekend te combineren met dagelijkse werkzaamheden, muziek of sport en andere bezigheden.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Van start gaan met een hbo opleiding User Research is online snel te regelen. In onderstaand schema van onze studie-specialisten zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en lees meer details over de cursus.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of kies de optie voor een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Lijkt het wat? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Wanneer alle privé-gegevens kloppen ontvang je het lesmateriaal en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op zelfgekozen momenten de stof doornemen en examens doen of projecten uploaden. Zoals je mag verwachten ontvang je regelmatig feedback van een vaste docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat zijn de huidige kosten van een User Research thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Wat is hiervan de reden? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. De meeste lesstof open je gewoon via internet op een PC, smartphone of iPad. Daarnaast hoef je niet te reizen en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Vaak zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou kan helpen. De opleiding User Research volg je al vanaf €556,00 bij o.a. LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een professionele mentor van LOI.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Binnen no-time een echte opleiding starten

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Een groot deel van de Nederlanders willen een thuisstudie volgen. De flexibele manier van studeren en de enorme keuze in studies en cursussen maakt het alleen maar leuker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is het voor mij relevant? Hierna besteden we aandacht aan de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige User Research thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn hbo opleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus User Research: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je meestal binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Dezelfde week krijg je de hele studiemap ook thuis (soms is dit optioneel). De hbo opleiding heeft een studietijd van circa 4 maanden. In de praktijk zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dit wisselt per type opleiding. De meeste (hobbymatige) cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Ben jij van plan te starten met een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Normaal gesproken is een specifieke User Research vooropleiding een harde eis. Echter kan het ook gaan om een 18+ examen of een specifiek overgangsbewijs. In de folder van de school achterhaal je de verdere details aangaande de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van bedrijven zoals bijvoorbeeld Scheidegger zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Dit wil zeggen dat deze afstandopleidingen even waardevol is als een cursus bij een school zoals IVA Driebergen Business School. Tevens krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een gerenommeerd branchediploma zoals NL Actief. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma laat jij zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Verschillende instellingen bieden ook een User Research klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: meer contactmomenten met andere studenten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Minder fijn: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Via dit systeem bekijk je alles wat je nodig hebt voor jouw hbo opleiding en kan je vragen stellen aan jouw docent. Via jouw account is er een verzameling geplaatst van geluidsbestanden, webinars, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, video’s, oefenexamens. Je kunt hier ook projecten uploaden, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-hbo-user-research

Onderwijsinstellingen vergelijken november 2021

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Dit loopt van MBO Onderwijsassistent tot een opleiding als Alternatieve Voeding, en nu dus ook de User Research zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen past bij mijn ambities? Onderstaand vergelijk jij zelf de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Altijd je eigen tempo
 2. LOI: Beginnen wanneer jij dat wil
 3. NTI: Duizenden tevreden studenten
 4. Laudius: Gemiddelde score 8,6
 5. Thuiscursus.nl: Professionele opleidingen
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Je eigen thuisstudie User Research online versneld volgen is haalbaar rond de €556,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De belangrijkste producten zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Houd er rekening mee: er gelden strenge regels (november 2021). Het betreft uitsluitend kosten voor een beroepsopleiding die iets bijdraagt aan je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. De belangrijkste details:

 • De opleiding levert een bijdrage aan de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van LOI.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De studiekosten beslaan het minimum van €250 (per jaar). Als plafond is €15000 ingesteld.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Het doen van een deeltijd studie is iets dat veel managers graag willen faciliteren. De reden hiervoor? Jouw baas heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Overigens kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een erkende studie via de werkgever starten is dus voor beide partijen interessant. Regelmatig mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding User Research. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

Door middel van user research (ook wel user experience research of UX research genoemd) kan waardevolle informatie worden verkregen over de houdingen, doelen en het gedrag van de gebruikers van een website of mobiele applicatie. Informatie die gebruikt kan worden om een website of applicatie verder te verbeteren. De cursus User research leert je de technieken en methoden om user research op te zetten en uit te voeren. In korte tijd leer je alles over het formuleren van een onderzoeksvraag, het verzamelen en analyseren van data en het maken van een heldere rapportage. Onmisbare kennis voor iedereen die betrokken is bij het ontwikkelen en verbeteren van websites en/of mobiele applicaties!

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie