nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Master of Business Administration

De masteropleiding Master of Business Administration flexibel vanuit huis volgen? Via Thuisstudiezoeken.nl lees je alles over erkende thuisopleidingen en studies om verder te komen binnen het domein Management en Leidinggeven. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Beginnen als ZZP’er? Of bijvoorbeeld zin in totaal iets nieuws? Pak dit moment en vergelijk moeiteloos veel gekozen zelfstudies en thuiscursussen van toonaangevende scholen als Laudius en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een master thuisstudie Master of Business Administration! Studeren op je eigen tempo, up-to-date lesmateriaal, en topdocenten uit het vak. Deze masteropleiding kan jij volgen vanaf €9480,00 via LOI.

 • Studeren wanneer jou het uitkomt.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Een docent neemt de tijd voor jou.
 • Een praktijk-investering in jezelf.
 • Ook zakelijk interessante mogelijkheden.
 • In juni 2024 leuke welkomstkorting.

Overzicht thuisstudies Master of Business Administration juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMaster of Business Administration (MBA)24 maanden€9480,00Meer informatie
NTIMaster of Business Administration (MBA)24 maanden€9312,00Meer informatie
Master of Business Administration (MBA) thuis volgen

Studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Master of Business Administration voordelig vanuit huis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat er bij jou ook speelt, er is altijd een geschikte thuisstudie! Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze site is een ideaal vertrekpunt. Met behulp van onze website check je een breed spectrum van thuisstudies, taal- en hobbycursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Management en Leidinggeven? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Master of Business Administration (MBA)(duaal of voltijd). Aan de hand van deze masteropleiding doe je in korte termijn veel kennis op, volledig op jouw eigen tempo. Uitstekend te combineren met jouw huidige baan, vrijwilligerswerk en jouw gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Aan de slag gaan met een masteropleiding Master of Business Administration gaat erg gemakkelijk. In het bijgaande stappenplan gaan we er verder op in:

 1. Selecteer de gewenste opleider en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of probeer een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als alle gegevens compleet zijn komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op eigen tempo lesstof en boeken doornemen en examens maken. Bij alle opleiders heb je regelmatig contact met een ervaren docent.
 6. Alles afgerond? Dan wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Wat is de prijs van een Master of Business Administration thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online master thuisstudie via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Waarom is het zo voordelig? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel lesmaterialen bekijk je gewoon online, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een tablet, smartphone of laptop. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Vaak is er een vast aanspreekpunt aanwezig die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Master of Business Administration (MBA) kan men aanschaffen vanaf €9480,00 bij de onderwijsinstelling LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Alle theorie en opdrachten (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Altijd een eigen mentor van LOI.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Ontdek het gemak van thuis studeren

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Meer en meer volwassenen kiezen voor een studie aan huis. De vrijheid en de variatie in thuisopleidingen maakt het alleen maar leuker. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Kan men zomaar ineens een studie starten, en sluit het aan bij mijn wensen? In het volgende gedeelte lees je de vragen die we het meest horen over zelfstandige Master of Business Administration (MBA) thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de masteropleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Master of Business Administration: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. De lesstof is grotendeels digitaal. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is krijg je soms à la minute de digitale studiestof. Dezelfde week wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (niet verplicht bij alle studies). De masteropleiding kun je afronden ongeveer 24 maanden. Meestal kan je het ook sneller afronden. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Het is niet erg als je er langer over doet.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Cursussen en trainingen stellen geen strenge eisen. Wil je je aanmelden voor een MBO of HBO studie voor lange termijn? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Meestal is een toepasbare Master of Business Administration vooropleiding noodzakelijk. Men kan ook kiezen voor een 21 plus examen of op basis van een eerder gevolgd programma. In de beschrijving van de opleiding bekijk je de benodigde specificaties omtrent de toelatingseisen van deze masteropleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van instellingen als Scheidegger worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze afstandopleidingen even waardevol is als een cursus bij een school zoals Aeres MBO. Tevens kan je ook rekenen op een speciaal branchediploma zoals NIMA. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Op die manier kan jij laten zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Een aanzienlijk deel van de onderwijs-aanbieders beschikken over een Master of Business Administration klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: je kunt veel leren van andere cursisten, meer individuele begeleiding en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Minder prettig: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De grote Nederlandse opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Via internet tref je alles voor jouw masteropleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. Met jouw online lesomgeving is er een verzameling geplaatst van praktijkvoorbeelden, video’s, geluidsbestanden, het lesmateriaal, oefeningen, oefenexamens. Je kunt hier ook projecten uploaden, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-master-of-business-administration

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Je kunt vrijwel alles online studeren. Dit loopt van Eigen Cafetaria Starten t/m HBO Productkennis toerisme, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Master of Business Administration zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen matcht met mijn doelen en wensen? Hierna kun je meer vinden over de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Duizenden tevreden studenten
 2. LOI: Praktijkgerichte docenten
 3. NTI: Veel taalcursussen
 4. Laudius: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 5. Thuiscursus.nl: Altijd examengarantie
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een hoogwaardige thuisstudie Master of Business Administration (MBA) online volgen kan al vanaf €9480,00. Maar het kan nog goedkoper. Lesmaterialen en lesgeld zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. Deze specifieke kosten kun je aftrekken:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Opgelet: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (juni 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een beroepsopleiding die relevant is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. We sommen dit nog even voor je op:

 • Het traject draagt direct bij aan jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er is sprake van een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via LOI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De studiekosten die je maakt zijn ten minste €250,00 (per 52 weken). Als plafond is €15000 ingesteld.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Het doen van een deeltijd studie wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Waarom? Het bedrijf waar je werkt kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Ook mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een studie, training of cursus via je werk beginnen heeft dus veel verschillende voordelen. Steeds vaker heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Master of Business Administration. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

De MBA-opleiding van LOI Hogeschool biedt alle theoretische en praktische bagage om als manager door te groeien naar een functie op strategisch niveau. Naast een stevige basis, biedt de opleiding Master of Business Administration een specialisatie in Ondernemerschap (for profit) of Overheidsmanagement (not for profit).Aan de opleiding Master of Business Administration is een team van topdocenten uit de praktijk betrokken, elk met een eigen specialisme. Zij bieden intensieve begeleiding bij studie, onderzoek en thesis. Daarnaast zijn diverse tutoren verbonden aan de opleiding. De opleiding MBA is geaccrediteerd door de NVAO en voldoet aan de kwaliteitseisen die internationaal aan MBA-opleidingen worden gesteld. Het behaalde MBA-diploma heeft dan ook een hoge waarde op de (inter)nationale arbeidsmarkt.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie