nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Associate degree Media design

De opleiding Associate degree Media design digitaal volgen? Middels www.thuisstudiezoeken.nl vind je goed aangeschreven thuisstudies en opleidingen in de categorie Grafische vormgeving en Multimedia. Wil je hogerop in je carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of bijvoorbeeld iets leren wat je heel leuk vindt? Ga direct van start en vergelijk direct veel gekozen opleidingen en thuisstudies van respectabele afstandsopleiders als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en schrijf je vandaag nog in voor een thuisopleiding Associate degree Media design! Een opleiding die past bij je denkniveau, up-to-date lesmateriaal, en altijd de beste begeleiding. Deze opleiding is er al vanaf €4482,00 via o.a. LOI.

 • Goed te combineren met werk.
 • Prettige online leeromgeving.
 • Zeer goede begeleiding.
 • Up-to date en gericht op de praktijk.
 • Vaak betaalt de werkgever mee.
 • In juli 2024 scherpe kortingen.

Overzicht met thuisstudies Associate degree Media design juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIAssociate degree Media design18 maanden€4482,00Meer informatie
Associate degree Media design thuis volgen

Studeer op afstand op jouw eigen tempo

De opleiding Associate degree Media design flexibel thuis volgen

Zoek je een andere baan? Ambieer je een nieuwe baan? Wat er bij jou ook speelt, de mogelijkheden zijn enorm! Het wordt tijd om gewoon te beginnen. www.thuisstudiezoeken.nl is een handige manier om te beginnen met zoeken. Op deze plek kom je in aanraking met veel verschillende thuiscursussen en opleidingen (beroeps) om jouw volgende doel te realiseren. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Grafische vormgeving en Multimedia? Een goede optie is de online thuisstudie Associate degree Media design(duaal of voltijd). Aan de hand van deze opleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, op het moment dat het jou uitkomt. Het is goed te doen samen met een baan, sport en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Starten met een opleiding Associate degree Media design is niet ingewikkeld. In het stappenplan van ons studie-team gaan we er verder op in:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Registreer je dan direct online.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als alles in orde is ontvang je het lesmateriaal en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Nu kun je starten met leren: zelf je studietijd indelen en de lesstof erbij pakken en klassikaal onderwijs volgen. Natuurlijk wordt je hierin begeleid door een professionele docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Actuele prijs Associate degree Media design thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel van de documentatie vind je in jouw digitale leeromgeving via bijvoorbeeld je telefoon of PC (ook tablets). Daarnaast hoef je niet te reizen en zijn er minder docenten benodigd. In de regel is er een persoonlijke begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding Associate degree Media design kun je al volgen vanaf €4482,00 bij LOI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Het lesmateriaal (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een persoonlijke begeleider van LOI.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Thuis studeren op jouw moment

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Meer en meer arbeiders willen vanuit huis studeren. De vrijheid en de enorme keuze in studies en cursussen maakt het steeds aantrekkelijker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is het voor mij relevant? Hieronder beantwoorden we enkele prangende vragen rondom zelfstandige Associate degree Media design thuisstudies.

Kan ik direct starten met de opleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Associate degree Media design: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Wanneer de inschrijving akkoord is krijg je bij veel aanbieders binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Binnen afzienbare tijd wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De opleiding heeft een looptijd van grofweg 18 maanden. Als je veel tijd hebt kan het soms nog een stuk sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Het is niet erg als je er langer over doet.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Korte opleidingen en cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Wil je je aanmelden voor een HBO-studie of master? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. In de regel is een toepasbare Associate degree Media design vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Soms kan er worden gekozen voor een 18+ toets of een diploma van het voortgezet onderwijs. Op de opleidingspagina achterhaal je de verdere details aangaande de toelatingseisen van deze opleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van instellingen als onder andere Nederlands Talen Instituut (NTI) zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Je mag er dan op vertrouwen dat deze afstandopleidingen net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Hoornbeeck College. Daarnaast levert de instelling vaak een serieus branchediploma zoals branchediploma schadebehandelaar. Bij afronding van een kortlopende cursus kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Op deze manier kun je aantonen dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Verscheidene instanties beschikken over een Associate degree Media design klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en de examenhulp (bespreken van de vragen). Minder fijn: je moet jouw agenda erop aanpassen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Op deze plek bekijk je de noodzakelijke software en documentatie voor je opleiding en heb je contact met jouw docent. In deze speciale omgeving zijn de volgende documenten te vinden: geluidsbestanden, video’s, webinars, het lesmateriaal, oefenexamens, praktijkvoorbeelden. Ook kan je opdrachten uploaden, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-beroepsopleiding-associate-degree-media-design

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Je kunt vrijwel alles online studeren. Van Projectmethodieken Agile Scrum en PRINCE2® Foundation tot en met HBO Small business en retailmanagement, en tegenwoordig dus ook de Associate degree Media design zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland matcht met mijn persoonlijke wensen? In onderstaande paragraaf behandelen we de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Duizenden tevreden studenten
 2. LOI: Volledige HBO-bachelor en MBO-opleidingen tot korte beroepsgerichte cursussen
 3. NTI: Ruime keuze in opleidingen
 4. Laudius: Meer dan 40 jaar ervaring
 5. Thuiscursus.nl: Veel verschillende startdata
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een hoogwaardige thuisstudie Associate degree Media design online versneld volgen doe je vanaf €4482,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Jouw studiekosten kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De belangrijkste zaken kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Tarieven voor de examens en collegegeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Advies van de adviseur: er zijn wel strenge voorwaarden (juli 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een cursus / studie die belangrijk is voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De opleiding is belangrijk voor je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Er is sprake van een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via LOI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De studiekosten zijn ten minste €250,00 (p/jaar) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een opleiding of cursus volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoe zit dit? Het bedrijf waar je werkt heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Bovendien mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een zelfstudie via de werkgever doen heeft dus veel verschillende voordelen. Steeds vaker wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Associate degree Media design. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

De vraag naar professionals op het gebied van digitale communicatie is groot. Mensen met technische kennis, creatieve ideeën en de juiste vaardigheden om deze te vertalen naar bijvoorbeeld een strakke website, opvallende banner of flitsende animatie zijn zeer gewild op de arbeidsmarkt. Nieuwe technologieën en ontwerpmethoden, de groei van mobiel internetgebruik en social media vragen om ontwerpers die onderzoeken, bedenken, verbeelden en betekenisvolle (interactieve) communicatieproducten maken vanuit de wensen, behoeften en eigenschappen van gebruikers.Wil je ook aan de slag in de mediavormgeving? Of werk je al in de branche en wil je in korte tijd je kennis op HBO-niveau brengen? Dan is de Associate degree (Ad) Media design een echte aanrader. In korte tijd doe je de belangrijkste kennis en skills op HBO-niveau op. Je wordt opgeleid voor dynamische functies als webdesigner, vormgever of interactieontwerper.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie