nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Associate degree Sociaal werk in de zorg

De opleiding Associate degree Sociaal werk in de zorg vanuit huis volgen? Middels onze thuisstudie-vergelijker vind je uitgebreide info over tientallen thuisopleidingen en cursussen in de categorie Gezondheidszorg en Welzijn. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Voor jezelf beginnen? Of simpelweg iets leren wat je heel leuk vindt? Ga direct van start en vergelijk heel eenvoudig kwalitatieve thuisopleidingen van erkende instellingen als NHA en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuisopleiding Associate degree Sociaal werk in de zorg! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, up-to-date lesmateriaal, en topdocenten uit het vak. Deze opleiding is te bestellen vanaf €4482,00 via LOI.

 • Studeren in jouw eigen tempo.
 • Volledig online studeren.
 • Leraren uit het werkveld.
 • Voeg waarde toe aan je CV.
 • Financiële regeling via de werkgever.
 • In juli 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Overzicht met thuisstudies Associate degree Sociaal werk in de zorg juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIAssociate degree Sociaal werk in de zorg18 maanden€4482,00Meer informatie
Associate degree Sociaal werk in de zorg digitaal vanuit huis

Snel het gewenste diploma op zak

De opleiding Associate degree Sociaal werk in de zorg flexibel thuis volgen

Groeien naar een hogere functie? Ambieer je een nieuwe baan? Wat er ook bij jou speelt, iedereen kan studeren en leren. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Onze thuisopleiding-vergelijker helpt met het vinden van de juiste studie. Met behulp van onze website tref je veel verschillende zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die passen bij jouw doelen. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Gezondheidszorg en Welzijn? Een goede optie is de online thuisstudie Associate degree Sociaal werk in de zorg(duaal of voltijd). Door het volgen van deze opleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, altijd waar en wanneer jij wilt. Uitstekend te combineren met een drukke baan, muzikale bezigheden en het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Aan de slag gaan met een opleiding Associate degree Sociaal werk in de zorg is niet moeilijk. Hieronder zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Selecteer de gewenste opleider en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Wanneer alle privé-gegevens kloppen worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: je kunt waar en wanneer je wilt het lesmateriaal doornemen en toetsen maken of opdrachten inleveren. Bij alle opleiders wordt je ondersteund door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt krijg je het (branche)diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actuele prijzen Associate degree Sociaal werk in de zorg thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online thuisopleiding via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Wat is hiervan de reden? Je schaf geen hele dure boeken aan. De meeste lesstof open je gewoon via internet met jouw telefoon of PC (ook tablets). Verder heb je geen reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Natuurlijk is er een persoonlijke begeleider die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Associate degree Sociaal werk in de zorg kan men aanschaffen vanaf €4482,00 via bijvoorbeeld LOI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een vakkundige begeleider van LOI.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • De examens (soms op locatie).
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot aantal medewerkers zien hun kansen in een zelfstudie. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en de enorme keuze in studies en cursussen maakt het steeds aantrekkelijker. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is het voor mij relevant? Hieronder behandelen we enkele prangende vragen rondom zelfstandige Associate degree Sociaal werk in de zorg thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de opleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Associate degree Sociaal werk in de zorg: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je vaak al dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Een paar dagen later worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (soms kan het alleen met digitale middelen). De opleiding duurt gemiddeld 18 maanden. Meestal bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit varieert per studie en opleider. Cursussen en trainingen zijn doorgaans voor iedereen. Gaat het om een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Meestal is een passende Associate degree Sociaal werk in de zorg vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Soms kan er worden gekozen voor een 21 plus examen of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Via de site van de onderwijsinstelling check je alle relevante details ten aanzien van de toelatingseisen van deze opleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van onderwijsinstellingen als Nederlands Talen Instituut (NTI) voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Je mag er dan op vertrouwen dat deze thuisopleidingen net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Hogeschool Leiden. Daarbij krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een waardevol branchediploma als branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij korte cursussen en trainingen is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Op deze manier maak jij kenbaar dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Verschillende aanbieders hebben ook een Associate degree Sociaal werk in de zorg klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Het minpunt is: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
Vrijwel alle opleiders bieden een online leeromgeving. Online tref je de meest handige tools voor je opleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. Via jouw account log je in om de volgende zaken te bekijken: oefeningen, video’s, webinars, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, geluidsbestanden. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-associate-degree-sociaal-werk-in-de-zorg

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Van Fins t/m Stylist, en natuurlijk de Associate degree Sociaal werk in de zorg zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die relevant is voor mijn wensen en situatie? Hierna kun je meer vinden over onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 2. LOI: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
 3. NTI: Gratis studiegids aanvragen
 4. Laudius: Aantoonbare kwaliteit: erkende opleidingen en branchediploma’s
 5. Thuiscursus.nl: Speciaal e-Campus platform
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Naast je baan een thuisstudie Associate degree Sociaal werk in de zorg online versneld volgen doe je vanaf €4482,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Jouw studiekosten zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. Deze specifieke onderdelen zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Lesgeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Opmerking: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (juli 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een cursus of studie waarbij je competenties leert voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De cursus een meerwaarde is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het betreft een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van LOI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De studiekosten die je maakt komen minimaal uit op €250 (per jaar). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een opleiding of cursus volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. De oorzaak daarvan? Jouw bedrijf heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Ook kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een professionele opleiding via de werkgever starten is dus een win-win situatie. Steeds vaker stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Associate degree Sociaal werk in de zorg. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

In Nederland zijn er steeds meer mensen die een zorgvraag hebben. Deze cliënten kunnen een hulpvraag hebben die ziekte gerelateerd is, maar ook een maatschappelijke hulpvraag. Hierbij kun je denken aan eenzaamheid bij ouderen of een cliënt met een handicap die deze wil leren begrijpen en accepteren óf juist hulp wil bij het stimuleren nieuwe dingen te ondernemen. Om cliënten de juiste zorg te bieden bij deze hulpvraag, is samenwerken met andere zorgprofessionals, mantelzorgers of vrijwilligers essentieel. Tijdens de Associate degree Sociaal werk in de zorg ontwikkel je je kennis en vaardigheden op dit gebied en leer je samen met je cliënten naar creatieve mogelijkheden zoeken om ziekte en beperking naar eigen regie te verleggen.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie