nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Chauffeursopleiding Goederenvervoer

De beroepsopleiding Chauffeursopleiding Goederenvervoer vanuit huis volgen? Dankzij onze thuisstudie-vergelijker vind je uitgebreide info over de beste thuisstudies en cursussen in het vakgebied van Logistiek en vervoer. Streef je naar een carrièreboost? Voor jezelf beginnen? Of wellicht een cursus om je kennis te verbreden? Check en vergelijk simpel en snel veel gekozen opleidingen en thuisstudies van toonaangevende onderwijsaanbieders als Fontys en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een beroepsopleiding vanuit huis Chauffeursopleiding Goederenvervoer! Studeren in jouw eigen tempo, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en de beste docenten. Deze beroepsopleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €179,00 via o.a. NHA.

 • Zelf beslissen over je studietempo.
 • Prettige online leeromgeving.
 • Professionele docenten.
 • Aantrekkelijke welkomstcadeau’s.
 • De meest goedkope studiemogelijkheid.
 • In februari 2024 goedkoop aangeboden.

Overzicht met thuisstudies Chauffeursopleiding Goederenvervoer februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAChauffeursopleiding Goederenvervoer (CCV)6 maanden€179,00Meer informatie
Chauffeursopleiding Goederenvervoer (CCV) online vanuit huis

Bepaal zelf je tempo met de beste begeleiding

De opleiding Chauffeursopleiding Goederenvervoer thuis digitaal volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, de mogelijkheden zijn enorm! Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze website is in ieder geval een goed startpunt. Middels onze vergelijker vind je een ruim aanbod thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Logistiek en vervoer? Een goede optie is de online thuisstudie Chauffeursopleiding Goederenvervoer (CCV)(duaal of voltijd). In deze beroepsopleiding doe je belangrijke kennis op, volledig op jouw eigen tempo. Ideaal als je studeren moet combineren met jouw functie, andere interesses en het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Starten met een beroepsopleiding Chauffeursopleiding Goederenvervoer is niet moeilijk. Hieronder zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en lees meer details over de cursus.
 2. Download de gratis studiegids of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Is het wat je had verwacht? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als alle gegevens compleet zijn komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: op de momenten dat je tijd hebt de stof doornemen en colleges terugkijken. Bij alle opleiders wordt je hierin begeleid door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je een passend diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Wat zijn de kosten van een Chauffeursopleiding Goederenvervoer thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Waarom zijn de kosten zo laag? Je schaf geen hele dure boeken aan. Een groot deel van wat behandeld wordt kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving op jouw telefoon of PC (ook tablets). Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Wel is er een coach of begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Chauffeursopleiding Goederenvervoer (CCV) wordt al aangeboden vanaf €179,00 via het instituut NHA. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Het lesmateriaal (meestal ook per post te krijgen).
 • Een persoonlijke mentor van NHA.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een groot aantal medewerkers willen een thuisstudie volgen. De maximale vrijheid en het enorme aanbod zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en is deze opleiding wel geschikt? In de volgende paragraaf besteden we aandacht aan de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Chauffeursopleiding Goederenvervoer (CCV) thuisstudies.

Kan ik direct starten met de beroepsopleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus Chauffeursopleiding Goederenvervoer: je kan elke week starten met deze opleiding. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je soms binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Binnen afzienbare tijd worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (soms kan het alleen met digitale middelen). De beroepsopleiding heeft een studietijd van pakweg 6 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kan je het ook sneller afronden. Even studeren op een lager pitje? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Cursussen en veel taalstudies zijn er in principe voor iedereen. Ambieer je een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Meestal is een matchende Chauffeursopleiding Goederenvervoer vooropleiding een van de voorwaarden. Soms kan er worden gekozen voor een 21+ examenof een bepaald certificaat. In de folder van de school check je aanvullende informatie ten aanzien van de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van bedrijven zoals NCOI zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Je mag er dan op vertrouwen dat deze opleidingen net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Netherlands Maritime University. Ook behaal je met een thuisstudie vaak een erkend branchediploma zoals NL Actief. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Zodoende is het voor iedereen duidelijk dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Meerdere onderwijsinstellingen hebben ze mogelijkheid voor een Chauffeursopleiding Goederenvervoer klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: meer contactmomenten met andere studenten, direct antwoord op vragen en de examenhulp (bespreken van de vragen). Minder prettig: je moet het veel beter plannen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Tevens is tarief van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Hier tref je alles wat je nodig hebt voor jouw beroepsopleiding en heb je contact met jouw docent. In jouw online omgeving is er een verzameling geplaatst van video’s, het lesmateriaal, oefenexamens, geluidsbestanden, oefeningen, webinars. Verder lever je hier opdrachten in, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-chauffeursopleiding-goederenvervoer

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. En er steeds meer aanbod. Denk aan Bedrijfsfilosofie t/m Modeontwerper, en sinds kort dus ook de Chauffeursopleiding Goederenvervoer zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen relevant is voor mijn ambities? Bijgaand beschrijven we kort de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Studeren waar en wanneer jij dat wil
 2. LOI: Aanbod van meer dan 1000 opleidingen
 3. NTI: Je ziet stap voor stap wat je moet lezen, oefenen en welk huiswerk je kunt maken.
 4. Laudius: Studeren op een tempo dat bij jou past
 5. Thuiscursus.nl: Allround opleidingen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een thuisstudie Chauffeursopleiding Goederenvervoer (CCV) online versneld volgen kan voor een bedrag van €179,00. Maar het kan nog goedkoper. De studiekosten zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De relevante producten zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Opgelet: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (februari 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een cursus / studie waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • De studie levert een bijdrage aan jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het gaat om een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van NHA.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • Jouw totale kosten beslaan het minimum van €250 (per 52 weken) tot een max van €15k.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen is iets wat veel werkgevers stimuleren. De reden hiervoor? Je organisatie kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Daarbij kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een professionele opleiding via de werkgever starten is dus een win-win situatie. Regelmatig wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Chauffeursopleiding Goederenvervoer. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Vrachtwagenchauffeur? Volg de Chauffeursopleiding Goederenvervoer (CCV) Als vrachtwagenchauffeur heb je allesbehalve een standaard kantoorbaan. Altijd onderweg. Enóp de weg. Je rijdt je vrijheid tegemoet en brengt vracht veilig en vertrouwd van A naar B. Je rijdt bijvoorbeeld lading van Nederland naar Italië en van het distributiecentrum naar de groothandel. Maar je ontdekt meer. Zo moet je als internationaal vrachtwagenchauffeur ook goed op de hoogte zijn van veiligheid en techniek en alle regels die daarop van toepassing zijn. Hoe rijd je veilig? Veiligheid is een belangrijk onderwerp in je opleiding. Je krijgt antwoord op vragen als: Wat is het verschil tussen verkeersregels in Nederland en verkeersregels in andere landen? Hoe werkt de boordcomputer? Wat doe ik bij een storing? Ook de blackbox en andere moderne communicatiemiddelen komen aan de orde. Je leert al het noodzakelijke over technologie. In deze chauffeursopleiding behandel je ook vragen over douanedocumenten, het repareren van mankementen en de wetten waar je rekening mee houdt. Ook handig: werken chauffeurs nog steeds met een tachograaf? Hoe werkt eigenlijk een tachograaf en wat zijn de regels? Alles komt uitgebreid aan bod. Geslaagd en dan? Geslaagd voor de officieel erkende Basiskwalificatie Vakbekwaamheid Goederenvervoer? Je krijgt de Code Vakbekwaamheid (Code 95) op je rijbewijs. Je mag nu rijden op een vrachtwagen, vrachtauto of een trekker met oplegger. Als vrachtwagenchauffeur werken Altijd al op een Scania willen rijden? Combineer vrijheid en verantwoordelijkheid. Word vrachtwagenchauffeur en volg een half jaar de Chauffeursopleiding Goederenvervoer (CCV).

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie