nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Desktop Publishing

De beroepsopleiding Desktop Publishing digitaal volgen? Via onze vergelijker vind je de beste thuiscursussen en studies om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie ICT-opleidingen. Wil je hogerop in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of gewoon toe aan volledig iets nieuws? Check en vergelijk gemakkelijk professionele zelfstudies en thuiscursussen van erkende afstandsopleiders als Nederlands Talen Instituut (NTI) en begin morgen al met een beroepsopleiding vanuit huis Desktop Publishing! Op een flexibele manier studeren, het meest actuele lesmateriaal, en altijd de beste begeleiding. Deze beroepsopleiding is te bestellen vanaf €660,00 via NTI.

 • Zelf je studielast bepalen.
 • Duidelijke planning en studiewijzers.
 • Alleen de bekwaamste docenten.
 • Voeg waarde toe aan je CV.
 • Financiële regeling via de werkgever.
 • In februari 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Aanbieders thuisstudie Desktop Publishing februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIDesktop Publishing (DTP)24 maanden€660,00Meer informatie
LOIDesktoppublishing (DTP)6 maanden€667,20Meer informatie
Desktop Publishing (DTP) digitaal vanuit huis

Efficiënt studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Desktop Publishing flexibel thuis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Ambieer je een nieuwe baan? Hoe jouw situatie er ook uitziet, de mogelijkheden zijn enorm! Het is gewoon een kwestie van doen. www.thuisstudiezoeken.nl komt dan om de hoek kijken. Met onze vergelijker vind je uitgebreide info over een grote variëteit aan thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die aansluiten op jouw wensen. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein ICT-opleidingen? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Desktop Publishing (DTP)(duaal of voltijd). Binnen deze beroepsopleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Uitstekend te combineren met een baan, vrijetijdsbesteding en een druk gezinsleven.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Beginnen met een beroepsopleiding Desktop Publishing gaat sneller dan je denkt. In onderstaand schema van onze studie-specialisten zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Download de gratis studiegids of kies de optie voor een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als jij alles volledig hebt ingevuld worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: zelf je studietijd indelen en de stof doornemen en toetsen / examens maken. Bij alle opleiders krijg je begeleiding van een persoonlijke docent.
 6. Als je alles gehaald hebt ontvang je een certificaat of diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Wat zijn de kosten van een Desktop Publishing thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Veel lesmaterialen kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving, bijvoorbeeld op jouw tablet, smartphone of laptop. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Vaak heb je een persoonlijke begeleiderdie jou door het traject helpen. De opleiding Desktop Publishing (DTP) kan men aanschaffen vanaf €660,00 via o.a. NTI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De leerstof (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een vast aanspreekpunt van NTI.
 • Waar en wanneer jij wilt toegang tot de lesstof.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Snel en efficiënt thuis studeren

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Veel jongeren willen vanuit huis studeren. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het grote aanbod aan opleidingen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het voor mij relevant? Hierna besteden we aandacht aan enkele prangende vragen rondom zelfstandige Desktop Publishing (DTP) thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de beroepsopleiding?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Desktop Publishing: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je vaak al dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Dezelfde week worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (soms kan het alleen met digitale middelen). De beroepsopleiding heeft een looptijd van gemiddeld 24 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Kom je er even niet aan toe? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit wisselt per type opleiding. Basisopleidingen en cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Ben jij van plan te starten met een erkende MBO- of HBO opleiding? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Normaal gesproken is een dergelijke Desktop Publishing vooropleiding een van de voorwaarden. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18+ examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de beschrijving van de opleiding vind je aanvullende informatie aangaande de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van opleiders zoals bijv. NCOI zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. We kunnen dus zeggen dat jouw behaalde diploma niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. SOMT. Tevens zul je mogelijk recht hebben op een erkend branchediploma zoals NL Actief. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Zo maak jij kenbaar dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Verschillende onderwijs-bedrijven bieden ook een Desktop Publishing klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, meer individuele begeleiding en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Wat minder positief is: je moet het veel beter plannen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Tevens is tarief van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De populaire opleiders werken met een online leeromgeving. Via dit systeem raadpleeg je belangrijke info rondom jouw beroepsopleiding en heb je contact met jouw docent. In deze speciale omgeving is er een verzameling geplaatst van geluidsbestanden, oefenexamens, webinars, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, video’s. Ook kan je opdrachten uploaden, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-beroepsopleiding-desktop-publishing

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Je kunt vrijwel alles online studeren. Dit varieert van Sieraden maken tot een studie als Kinderzorg, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Desktop Publishing zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland matcht met mijn ambities? In de beschrijving hierna vind je de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Speciale opleidingen voor een eigen bedrijf
 2. LOI: Uitstekende recensies van studenten
 3. NTI: Veel taalcursussen
 4. Laudius: Online bibliotheek
 5. Thuiscursus.nl: Betalen in termijnen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

De thuisstudie Desktop Publishing (DTP) online versneld volgen is realistisch vanaf €660,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Boeken, lesgeld e.d. zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De belangrijkste elementen kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Eventuele kosten voor EVC-procedures

Opgelet: er zijn wel strenge voorwaarden (februari 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een cursus / studie die iets bijdraagt aan je toekomstige werkveld (of huidige functie). We sommen dit nog even voor je op:

 • Het traject een meerwaarde is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van NTI.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De studiekosten in kwestie zijn ten minste €250 (jaarlijks), en maximaal €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. De oorzaak daarvan? Je werk / collega heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Verder kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een uitgebreide cursus via de werkgever starten is dus een win-win situatie. Bij veel bedrijven wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Desktop Publishing. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Vind je het leuk om met de PC te ontwerpen en ben je creatief? Dan is de opleiding Desktop Publishing (DTP) iets voor jou! Deze opleiding is de perfecte opstap voor beginners en vormt tegelijkertijd de broodnodige basis voor wie wil werken als professioneel DTP’er. Aan het einde van deze opleiding kun je zelfstandig diverse uitingen opmaken en beeldmateriaal bewerken. Bovendien kun je werken met de meest gangbare DTP-softwarepakketten Adobe Photoshop, InDesign en Illustrator.

Daarom kies je voor Desktop Publishing (DTP) van het NTI:

 • Gratis: Handboek voor grafisch design en nieuwe media
 • Inclusief oefenbestanden
 • Leer Photoshop, InDesign en Illustrator gebruiken
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Erkende onderwijsinstelling

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie