nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Blind typen

De beroepsopleiding Blind typen comfortabel vanuit huis volgen? Dankzij deze thuisstudie vergelijker kom je in aanraking met alle erkende thuiscursussen en opleidingen om verder te komen binnen het domein ICT-opleidingen. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of meer toe aan volledig iets nieuws? Lees info en vergelijk meteen de beste studies en thuiscursussen van betrouwbare afstandsopleiders als Scheidegger en schrijf je vandaag nog in voor een beroepsopleiding vanuit huis Blind typen! Een studie die past bij jouw niveau, het meest actuele lesmateriaal, en persoonlijke begeleiding. Deze beroepsopleiding is te koop vanaf €136,50 bij onder andere NTI.

 • Niet gebonden aan lesdagen.
 • Gebruiksvriendelijke online leeromgeving.
 • Flexibele docenten.
 • Aantrekkelijke welkomstcadeau’s.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In februari 2024 goedkoop aangeboden.

Aanbieders thuisstudie Blind typen februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIBlind typen4 maanden€136,50Meer informatie
Blind typen thuis volgen

Bekijk aanbod en schrijf je vandaag nog in

De opleiding Blind typen vanuit huis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat jouw situatie ook is, iedereen kan studeren en leren. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze vergelijkingssite helpt jou graag met de volgende stap. Hier vind je uitgebreide info over honderden zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die jou helpen naar jouw volgende doel. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein ICT-opleidingen? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Blind typen(duaal of voltijd). Door deze beroepsopleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, op jouw niveau en jouw tempo. Het is goed te doen samen met jouw functie, culturele activiteiten en jouw familie.

Hoe werkt het precies?
Beginnen met een beroepsopleiding Blind typen kan moeiteloos via internet. In het bijgaande stappenplan gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of vraag een gratis proefles aan om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Ben je enthousiast? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als alles in orde is wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je meteen inloggen.
 5. Het traject gaat nu van start: je kunt waar en wanneer je wilt lesstof en boeken doornemen en toetsen maken of opdrachten inleveren. Zoals je mag verwachten wordt je hierin begeleid door een ervaren docent.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je een diploma of getuigschrift. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Hoeveel kost een Blind typen thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Wat is hiervan de reden? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Veel van de documentatie kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving met jouw PC, smartphone of iPad. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en zijn er minder dure docenten. Vanzelfsprekend bestaat er een mentor of coach die jou ondersteunt. De opleiding Blind typen is er al vanaf €136,50 via bijvoorbeeld NTI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De lesstof (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een professionele mentor van NTI.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Werken en studeren combineren

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Steeds meer Hollanders willen een thuisstudie volgen. De maximale vrijheid en het veelzijdige aanbod in thuisstudies is een belangrijke reden. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Kan ik zomaar beginnen, en past het bij mijn doelen? In het overzicht hierna geven we antwoord op de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Blind typen thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de beroepsopleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus Blind typen: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd krijg je bij veel aanbieders dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Kort daarna wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (indien gewenst). De beroepsopleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in zo’n 4 maanden. Dikwijls kan het soms nog een stuk sneller. Even studeren op een lager pitje? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit wisselt per type opleiding. Cursussen en veel taalstudies zijn erg flexibel in hun starteisen. Ben jij van plan te starten met een HBO-studie of master? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Dikwijls is hier een passende Blind typen vooropleiding wel een minimum. Soms kan er worden gekozen voor een 18 plus-examen of een specifiek overgangsbewijs. Op de opleidingspagina achterhaal je aanvullende informatie aangaande de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van scholen zoals Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Je mag er dan op vertrouwen dat deze studies even waardevol is als een cursus bij een school zoals MBO Rijnland. Tevens ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een serieus branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij afronding van een kortlopende cursus kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma maak jij kenbaar dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Het gros van de onderwijsinstellingen verstrekken ook een Blind typen klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: meer contactmomenten met andere studenten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Minder fijn: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. In dat portaal tref je de meest handige tools voor je beroepsopleiding en kan je overleggen met de docent. In jouw online omgeving kun je terecht voor ondermeer praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, webinars, het lesmateriaal, oefenexamens, oefeningen. In dat systeem upload je ook huiswerk, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-beroepsopleiding-blind-typen

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Het aanbod in studies is enorm. Onder andere MBO Intercedent t/m Arbeidsrecht En Sociale Zekerheid, en sinds kort dus ook de Blind typen zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland sluit aan op mijn doelen en wensen? Hieronder vind je de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Docenten met ervaring uit het vak
 2. LOI: Uitstekende recensies van studenten
 3. NTI: Overal studeren met onze online leeromgeving
 4. Laudius: De unieke Stap voor stap methode
 5. Thuiscursus.nl: Vakkundige docenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een professionele thuisstudie Blind typen online versneld volgen is mogelijk vanaf €136,50. Wist je dat het nog goedkoper kan? De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. Deze specifieke posten mag je aftrekken:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Tip van de specialist: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (februari 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een beroepsopleiding die relevant is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De cursus of studie heb je gekozen met het oog op je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Er moet een leertraject zijn. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van NTI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De studiekosten in kwestie zijn ten minste €250,00 (per 12 maanden) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een opleiding of cursus volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. De oorzaak daarvan? Je werk / collega kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Daarbij mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een professionele opleiding via de werkgever starten heeft dus veel verschillende voordelen. Steeds vaker stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Blind typen. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Vlot teksten typen, zonder één blik op je toetsenbord te werpen? Dit leer je tijdens de praktische cursus Blind typen van het NTI. Je hoeft er maar 30 minuten per dag voor uit te trekken. Zo kun je deze vaardigheid binnen 12 weken als de beste uitvoeren, op een zeer nauwkeurige en effectieve manier. Je tikt woorden vrijwel foutloos en je bespaart tijd, waardoor je meer werk kunt verzetten, zowel zakelijk als privé. Met blind typen heb je minder kans op RSI en je werkt een stuk eenvoudiger. Haal dus nu je typediploma en wordt een kei in het tekstverwerken op de computer. Je haalt uiteindelijk tot wel 130 aanslagen per minuut! Houd er rekening mee dat je de cursus alleen kunt volgen met een qwerty-toetsenbord.

Daarom kies je voor Blind typen van het NTI:

 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Erkende onderwijsinstelling
 • Interactieve online leeromgeving
 • Bepaal je eigen studietempo

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie